Nieuws

We stoppen (voorlopig) met Esports Club

We stoppen (voorlopig) met Esports Club

We hadden het vorige maand al op onze social media kanalen aangekondigd, maar bij deze ook een bericht op onze website: we stoppen voorlopig met Esports Club. We willen iedereen die onze website de afgelopen jaren heeft bezocht bedanken. Uiteraard bedanken we ook onze huidige en voormalige partners voor het vertrouwen in ons.

Esports Club begon eind 2018 als platform, waarop we een database bijhielden met spelers en teams. In 2019 werden we een volwaardig contentplatform, met nieuws en artikelen. Binnen enkele maanden bezochten meer dan 100.000 unieke bezoekers per maand onze website. Een mijlpaal.

2019 was voor ons een enorm goed jaar. In 2020 en 2021 kregen we daarnaast de mogelijkheid om content te maken voor AD en Red Bull Nederland. Voor die laatste partij doen we dat nog steeds. Toch voelde we de afgelopen twee jaar een achteruitgang, met name in esports.

We realiseerden ons dat het schrijven over esports alleen helaas niet rendabel is. Er zijn simpelweg niet genoeg lezers om via advertenties onze kosten te dekken. Dus schreven we ook veel over gaming, FIFA-tips, guides voor Call of Duty en seizoensveranderingen in Fortnite.

Toch vroegen wij ons af of we daarmee ons doel niet voorbij schoten. En hoewel onze bezoekersaantallen elk jaar gegroeid zijn, bleek dat alsnog niet genoeg om alle kosten van de redactie en website te dekken.

Na vier jaar moeten we dus concluderen dat Esports Club niet succesvol genoeg is gebleken om door te zetten. Onze website blijft echter online, en we hopen dat er in de toekomst een partij is die wellicht met ons verder wilt werken aan Esports Club.

Ramon Pützfeld
Ramon PützfeldHoofdredacteurSchrijft graag over hardware en shooters, stiekem verliefd op MMORPG's.
Ramon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon Pützfeld