Nieuws

Sony gaat Discord Voice Chat integreren op PlayStation 5

Sony gaat Discord Voice Chat integreren op PlayStation 5

In de aankomende maanden gaat Sony een update uitbrengen, waarin Discord voice chat eindelijk aan Playstation wordt toegevoegd. Volgens de betrouwbare insider Tom Henderson komt deze integratie tijdens versie 7.00. Versie 6.00 komt in het midden van september uit.

Embedded content: https://twitter.com/TomHenderson_/status/1563222840484106240

Verschillende bronnen, waaronder dezelfde bron die enkele maanden geleden details over de "PlayStation Pro" controller naar buiten bracht, hebben gezegd dat de volledige integratie van discord de komende maanden naar PlayStation komt.

In mei vorig jaar kondigde Sony zijn nieuwe samenwerking met Discord aan. Jim Ryan, President & CEO zei: "Bij PlayStation zijn we constant op zoek naar nieuwe manieren om spelers over de hele wereld de mogelijkheid te geven met elkaar in contact te komen, nieuwe vriendschappen te vormen en leuke ervaringen te delen.

We zijn daarom ook erg verheugd om een nieuwe samenwerking aan te kondigen met Discord. De communicatie app die populair is geworden door gamers en maandelijks door meer dan 140 miljoen mensen over de hele wereld wordt gebruikt.”

Ons doel is om de Discord- en PlayStation-ervaringen dichter bij elkaar te brengen op console en mobiel vanaf begin volgend jaar. We willen dat vrienden, groepen en communities plezier kunnen hebben en gemakkelijker in staat zijn om te communiceren terwijl ze samen games spelen.”

Microsoft eerder dan Sony

Discord voice chat integratie voor PlayStation 5 is een feature waar veel PlayStation spelers al een langere tijd om vragen. Xbox heeft deze feature een tijd geleden al toegevoegd, dus veel PlayStation spelers hoopten dat de functie ook aan hun favoriete console toe werd gevoegd.

De bronnen kunnen helaas geen specifieke datum doorgeven, maar zodra de Discord app beschikbaar is op de PlayStation 5 laten wij het je weten.

Tom Fleischmann
Tom FleischmannRedacteurFIFA 22-specialist
Tom Fleischmann