Apex Legends

Apex Legends is een battle royale-game, uitgegeven door Electronic Arts (EA). De game lanceerde in 2019 en is ontwikkeld door Respawn Entertainment, dat bekend is geworden door de Titanfall-serie: Apex Legends speelt zich dan ook af in hetzelfde universum als Titanfall, maar dan tientallen jaren later.

Samen met twee anderen ga je de strijd aan tegen twintig andere squads van elk drie spelers, waarbij je kunt kiezen uit één van de beschikbare Legends: personages die allemaal unieke vaardigheden hebben. Wel moeten spelers zelf wapens, ammunitie en andere uitrusting vinden op de map, die steeds kleiner wordt naarmate het spel voortduurt.

Het verhaal achter Apex Legends

Apex Legends speelt zich af in de wereld van Titanfall, een paar jaar na het einde van de Frontier War: een groot conflict dat de hoofdrol speelt in zowel Titanfall 1 als 2. Met het einde van de oorlog kwam er relatieve vrede in de Frontier, een regio in het heelal. De gevolgen van de oorlog waren echter desastreus voor het gebied: veel planeten waren verwoest en hulp van buiten bleef achterwege. De overgebleven inwoners waren gedwongen om te verhuizen naar de Outlands: een groep planeten aan de rand van de Frontier.

the-history-of-the-frontier-war

Hoewel de Outlands rijk zijn aan grondstoffen, zijn deze planeten ook heel gevaarlijk. De kolonisten bevochten elkaar voor deze grondstoffen, maar besloten uiteindelijk om hun strijd uit te vechten in de Apex Games: een competitie waarin Legends uit de Frontier vechten voor beloningen, roem en glorie. De eerste Apex Games werden gehouden in de Kings Canyon, een locatie op de planeet Solace.

De Apex Games worden gehouden door het Mercenary Syndicate: een zelfbenoemde regering bestaande uit meerdere groepen huurlingen, die de controle heeft over zeven planeten in de Outlands. Een aanval op Kings Canyon en daaropvolgende problemen dwongen het Syndicate om de Apex Games te verhuizen naar World's Edge op de planeet Talos. Ook werd er een sponsordeal afgesloten met het bedrijf Hammond Robotics. Latere gebeurtenissen brachten de Apex Games tevens naar de kunstmatige stad Olympus in het wolkendek van Psamathe en Storm Point op de planeet Gaea.

Speelbare personages in Apex Legends

Apex Legends
Er is een selectie aan speelbare personages beschikbaar in Apex Legends. Deze Legends hebben allemaal een unieke speelstijl en gadgets, waarmee ze een bepaalde rol kunnen vervullen. De verschillende Legend Types geven aan waar ze in specialiseren:

Offensive: deze Legends nemen het initiatief en proberen de tegenstanders direct te bevechten. Ze zijn goed in het aanvallen en overnemen van locaties op de maps van Apex Legends.

 • Ash
 • Bangalore
 • Fuse
 • Horizon
 • Mirage
 • Octane
 • Revenant
 • Wraith

Defensive: deze Legends kunnen dekking geven aan bondgenoten en gebieden afzetten voor tegenstanders. Ze zijn meesters in het behouden van posities.

 • Caustic
 • Gibraltar
 • Rampart
 • Wattson

Support: deze Legends ondersteunen hun squad door genezing en loot te bieden. Hun doel is het team in leven te houden.

 • Lifeline
 • Loba

Recon: deze Legends zijn het beste in het verkennen van het terrein op loot en tegenstanders. Ook kunnen zij zien op welke manier de arena steeds kleiner wordt.

 • Bloodhound
 • Crypto
 • Pathfinder
 • Seer
 • Valkyrie

De maps van Apex Legends

Apex Legends kent tot nu toe vier verschillende Battle Royale-maps, die allemaal een eigen en unieke layout kennen. Ook veranderen maps van tijd tot tijd door gebeurtenissen in het verhaal van Apex Legends door de seizoenen heen.

Kings Canyon
Kings Canyon is de oorspronkelijke map van Apex Legends op de planeet Solace. Het is een gevarieerde map met militaire bases, woningen en andere gebouwen. Door het midden van de map loopt een rivier. Verder leven er allerlei wezens en is het omgeven door water en steile kliffen.

worlds edge
World's Edge werd geïntroduceerd in Season 3 van Apex Legends en ligt op de planeet Talos. Kenmerkend voor deze map is de grote vulkaan, waar bijzondere grondstoffen werden gevonden. Hoewel het gebied nauwelijks bewoonbaar is, trekt de rijkdom van World's Edge veel geïnteresseerden.

olympus
Olympus werd uitgebracht in Season 7 en is een kunstmatige stad boven de planeet Psamathe. Het was ooit een bijzondere plek waar de beste wetenschappers en kunstenaars hun gang konden gaan, maar een grote explosie joeg deze mensen allemaal weg. Nu is het door Hammond Robotics en het Mercenary Syndicate omgetoverd tot een arena voor de Apex Games.

storm point
Storm Point werd beschikbaar in Season 11 van Apex Legends en bevindt zich op de planeet Gaea. Het eiland is één van de eerste plekken die werd verkend in de Outlands. Veel tropische stormen maakten het echter moeilijk om een permanente nederzetting op de planeet te bouwen, maar met speciale apparatuur werd de energie van deze stormen omgezet in elektriciteit. Uiteindelijk verdwenen de meeste inwoners toen deze apparatuur niet meer werkte.