Nieuws

Kwart spelers wereldkampioenschap Apex Legends mist eerste dag

Apex Legends Global Series 2022: Championship Banner

Het Apex Legends Global Series 2022: Championship kent een valse start. Liefst 27 van de 120 geplaatste spelers misten minimaal de eerste dag van het evenement, zo meldt esport-insider Jake Lucky. De afwezigen zijn te wijten aan slecht geregelde visa en Covid-19-besmettingen.

Gisteren begon het Apex Legends Global Series 2022: Championship; het wereldkampioenschap Apex Legends. Wat een fantastisch esportfeest moest zijn, begon dramatisch. Er waren flinke problemen met visumaanvragen, daarnaast is Corona in een groot deel van de wereld nog een gigantisch probleem waardoor ook een aantal spelers met het virus in quarantaine zit.

Door de problemen is bijvoorbeeld de complete line up van het Russische Team Empire (niet verkregen visa) en de complete line up van het Japanse Fennel (Covid-19) niet aanwezig. Ongelooflijk vervelend natuurlijk, aangezien de spelers het hele jaar naar dit toernooi hebben toegewerkt in de hoop een gooi te doen naar de hoofdprijs van 500.000 dollar.

Embedded content: https://twitter.com/JakeSucky/status/1545077866932555779?s=20&t=JkO8kc34NtULD86l-xX7Wg

Op social media-kanalen is men vooral boos op toernooi-organisator EA. Het bedrijf wordt beticht van slechte communicatie naar de teams. Het is in de esportwereld de standaard om teams op tijd op de hoogte te stellen van visumregels. Ook wordt de game-uitgever beticht van luiheid. Er zou een oplossing moeten zijn voor de spelers met corona, zo wordt beargumenteerd op onder andere Twitter.

Hoe dan ook gaat het toernooi wel gewoon door. Het algemene klassement wordt op dit moment geleid door OpTiC Gaming. De Amerikaanse organisatie heeft een voorsprong op het Thaise EXO Clan en het Braziliaanse FURIA. Team Singularity, dat tevens uit Brazilië komt en het Taiwanese DreamFire complementeren de top vijf.
Van de veertig teams gaan de beste twintig naar het upper bracket van de play offs de overige twintig worden verbannen naar het losers bracket. De top tien van de winner bracket gaat door naar de finale. De overige tien uit de winner bracket spelen tegen beste teams uit de losers bracket voor de overige tien finaleplekken. Die finale wordt op zondagavond gespeeld. Je leest natuurlijk hier op Esports Club een samenvatting van het gehele evenement.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend