Nieuws

Respawn kondigt Ranked Reloaded aan voor Apex Legends

Respawn kondigt Ranked Reloaded aan voor Apex Legends

Apex Legends kondigt grote veranderingen aan het Ranked systeem binnen de game aan. De veranderingen worden tijdens het aankomende Season 13 toegevoegd.

Het huidige ranked systeem werd al in Season 2 geïntroduceerd, en is tot nu toe altijd onaangepast gebleven. Echter hebben zowel esporters als casual spelers Respawn de afgelopen paar seizoenen opgeroepen om een aantal zaken aan het Ranked-systeem te veranderen.

Het lijkt erop dat de oproepen gewerkt hebben, want de ontwikkelaars gaan het Ranked-systeem een grote rework geven. Alle veranderingen zijn namelijk op woensdag 4 mei bekend gemaakt.

Embedded content: https://twitter.com/PlayApex/status/1521898204991795201

Grote veranderingen aan Apex Ranked

Om te beginnen wordt de veelgevraagde degradatie feature eindelijk geïntroduceerd. Wanneer de RP van een speler onder de minimumwaarde voor die rang daalt en ze hun degradatie bescherming hebben verbruikt, wordt een speler uit de rang gezet. Gedegradeerde spelers worden in het midden van het eerstvolgende laagste niveau geplaatst.

Spelers worden nu ook met RP beloond wanneer een ander lid van hun squad een kill oppikt. De kill RP-cap is eveneens verwijderd. De basiswaarde van elke eliminatie wordt na elke kill echter steeds minder waard.

Ook assists hebben een rework gekregen. De assist-timer is van 10 seconden naar 15 seconden verhoogd, waardoor spelers meer tijd hebben om credits te ontvangen voor hun aandeel in een kill.

Een andere enorme toevoeging is de introductie van de Rookie-rang, die als een introductie niveau voor ranked gaat dienen. Op het moment dat een nieuwe speler eenmaal uit deze rang is geplaatst, kan hij hier nooit meer terugkeren. Hierdoor krijgen nieuwe spelers de kans om een gewend te raken aan de ranked gameplay.

Het wordt interessant om te zien hoe spelers om zullen gaan met deze nieuwe veranderingen, en hoe de esport scene van Apex Legends gaat reageren.

Tom Fleischmann
Tom FleischmannRedacteurFIFA 22-specialist
Tom Fleischmann