Artikel

Dit zijn alle toernooien op EVO 2020

6 februari 2020, 13:43

Alle games die op EVO 2020 zullen verschijnen zijn bekend gemaakt. In totaal zullen er negen games op EVO aanwezig zijn. EVO is het grootste Fighting Game toernooi van de wereld en alleen de grootste Fighting Games van het moment zijn aanwezig op EVO. De lineup bestaat uit een aantal enorme Fighting Games, maar er zijn ook een aantal interessante keuzes gemaakt. Wij zetten alle aanwezige games op een rijtje. 

Street Fighter V

Street Fighter V is een van de grootste Fighting Games van dit moment. De game heeft nog steeds het record van het grootste Fighting Game toernooi ooit. Op EVO 2016 wist Street Fighter V meer dan 5000 deelnemers te trekken. Na al die jaren blijft de game razend populair, dus het is niet verrassend dat de game terug komt naar EVO 2020. Vorig jaar wist had Street Fighter V toernooi meer dan 1900 deelnemers, waarbij de Japanse Masato "Bonchan" Takahashi het toernooi won. Of het toernooi onderdeel gaat zijn van de Capcom Pro Tour is nog niet bekend. 

Tekken 7

Tekken is ook een klassieke Fighting Game en is al sinds 2015 onderdeel van de EVO lineup, langer dan elke andere game op deze lijst. De game is een crowd favorite geworden onder Fighting Game fans. De game is ontzettend technisch en zorgt ervoor dat de matches vaak op een ballet lijkt. Ook Tekken 7 krijgt elk jaar flink wat inschrijvingen, en vorig jaar schreven zich bijna 1900 mensen in voor het toernooi. Op EVO 2019 wist de Pakistaanse Arslan Ash tegen alle verwachtingen in het toernooi te winnen. De finale van het Tekken toernooi was vorig jaar magisch om naar te kijken, en dat zal dit jaar weer zo zijn. OF EVO 2020 een stop gaat zijn voor de Tekken Pro Tour is nog onduidelijk.

Super Smash Bros Ultimate

Super Smash Bros Ultimate is de grootste Fighting Game van dit moment. Op EVO 2019 werd de eerste editie van het Super Smash Bros Ultimate toernooi georganiseerd, en het verbrak alle records. Het was het grootste toernooi van het evenement en daarnaast ook het grootste Super Smash Bros toernooi ooit. Het toernooi kreeg vorig jaar bijna 3500 inschrijvingen. Super Smash Bros Ultimate blijft maar groeien, en op EVO Japan eerder dit jaar verschenen ook 3000 deelnemers. Vorig jaar wist de Mexicaanse MkLeo het toernooi te winnen. 

Dragonball FighterZ

Dragonball FighterZ is een Fighting Game geinspireerd door de Manga en Anime van dezelfde naam. De game kreeg enorme populariteit tijdens zijn release en is al een paar jaar onderdeel van de EVO lineup. Hoewel de game in populariteit was afgenomen is blijft het nog steeds een grote Fighting Game. De game trok vorig jaar bijna 1200 deelnemers en bracht een denderende conclusie aan een van de grootste rivaliteiten in de geschiedenis van Fighting Games. In de finale kwamen de Amerikaanse SonixFox en de Japanse GO1 elkaar tegen. De twee gingen al een lange tijd nek aan nek, maar de finale van Dragonball FighterZ was hierdoor een van de meest hype matches van heel EVO 2019. 

Soul Calibur VI

Soul Calibur is het vaak vergeten broertje van de Namco Fighting Games. Desondanks kent Soul Calibur VI nog redelijke populariteit onder hardcore fans. De 3D Fighting Game werd op EVO 2019 voor het eerst deel van de EVO lineup, nadat het tijdens EVO 2018 slechts een exhibition toernooi was waar niet iedereen aan mee mocht doen. Vorig jaar trok de game 742 inschrijvingen, waardoor het op één na kleinste toernooi van de lineup was. Desondanks komt de game terug op EVO 2020 en net zoals vorig jaar kan iedereen zich er nu voor inschrijven. Vorig jaar wist de Japanse Yuttoto het toernooi te winnen.

Under Night In-Birth Exe:Late[st]

Under Night In-Birth Exe:Late[st] is een relatief obscure Fighting Game die vorig jaar voor het eerst op EVO verscheen. De Anime Fighting Gameis een van de lastigste van zijn soort waardoor hij erg populair is onderde hardcore Fighting Game fans. Desondanks zijn obscuriteit trok het toernooi vorig jaar 1156 deelnemers, meer dan Dragonball FighterZ. Het toernooi was daardoor een groot succes, waardoor het nu voor de tweede keer op rij georganizeerd wordt. Zeker in Japan is deze game populair, en de Japanse Clearlamp_O wist dan ook het toernooi op EVO 2019 te winnen.

Samurai Showdown

Ook Samurai Showdown werd vorig jaar voor het eerste geintroduceert op EVO. De game was bij de aankondiging van de EVO lineup nog niet eens uitgekomen, maar dat weerhield fans er niet van om zich in te schrijven. Het toernooi trok meer dan 1700 deelnemers, waardoor het groter was dan de andere nieuwe Fighting Game die toen uitkwam Mortal Kombat 11. De game is een reboot van de klassieke Fighting Game van dezelfde naam ontwikkeld door SNK, de ontwikkelaar achter onder andere Fatal Fury. De game werd erg goed ontvangen en het toernooi is terug voor een volgende editie. Vorig jaar wist de Koreaanse Infiltration de titel mee naar huis te nemen.

Granblue Fantasy: Versus

Granblue Fantasy: Versus is de enige nieuwkomer in de EVO 2020 lineup. De Fighting Game is op net uit in Japan en komt begin maart naar Europa en Amerika. Desondanks is de game al aangekondigd voor EVO. Dit komt mede door de ontwikkelaar, Arc System Works. De ontwikkelaar is verantwoordelijk voor een paar van de meest succesvolle Fighting Games ooit, waaronder Dragonball FighterZ, Guilty Gear en Blazblue. Al deze games zijn al een keer eerder op EVO verschenen, dus het is logisch dat hun volgende game ook op EVO verschijnt. Ganblue Fantasy is een RPG die beschikbaar is voor Smartphones en de PC. De Fighting Game is een aansluiting op de mobiele game en zal dus dezelfde personages bevatten. Veel spelers zijn erg benieuwd en enthousiast over de game, en in maart is hij beschikbaar in Nederland. 

Marvel vs. Capcom 2

Marvel vs. Capcom 2 was de meest verrassende aankondiging van de presentatie. De Fighting Game werd oorspronkelijk uitgegeven in 2000 en wordt sinds die tijd gezien als een van de beste en hype Fighting Games ooit. Voor het 20 jarig bestaan van de game organiseert EVO een speciaal toernooi voor de game op EVO 2020. Het toernooi zal bestaan uit acht deelnemers die door EVO zelf uitgenodigd worden. Dit zijn onder andere de winnaars van de voorgaande Marvel vs. Capcom 2 toernooien op EVO. De Amerikaanse Justin Wong wordt gezien als de beste Marvel vs. Capcom 2 speler ooit en zal dus ook zeker aanwezig zijn op dit toernooi. De aankondiging van het toernooi werd erg goed ontvangen door de community, en ze kijken ook erg uit naar wat het toernooi gaat brengen.

Opvallende missers

Omdat de lineup van EVO elk jaar veranderd worden er elke keer nieuwe games geintroduceerd, maar het betekent ook dat sommige games plaats moeten maken voor de nieuwe games. Blazblue Cross Battle Tag is niet meer in de lineup te vinden, nadat het vorige keer erg teleurstellende resultaten behaalde. Het was het kleinste toernooi van EVO 2019.

Mortal Kombat 11 is ook afwezig. De game verscheen op 23 april 2019 maar is nu al niet meer op EVO te vinden. De game is erg in populariteit gedaald en Mortal Kombat 11 toernooien worden steeds kleiner. De game van Netherrealm Studios was niet zo succesvol als de vorige Mortal Kombat game, maar ook Injustice 2 (een andere game van Netherrealm Studios) werd beter ontvangen. Sinds 2011 had elke editie van EVO wel een game van Netherrealm Studios in hun lineup, maar EVO 2020 verbreekt deze gewoonte. Ook Super Smash Bros Melee is voor het tweede jaar op rij niet aanwezig op EVO. Vorige keer ontstond hier al veel ophef over, maar de Melee community heeft bewezen dat het ook zonder EVO erg succesvol kan blijven. 

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en krijg elke vrijdag om 16:00 de hoogtepunten van afgelopen week. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: