Artikel

Top 5 beste formaties FIFA 20 Ultimate Team

22 maart 2020, 10:39

Ben jij nog zoekende naar de beste formatie voor jou binnen FIFA 20 Ultimate Team? Er zijn veel mogelijkheden en het ligt erg aan de speelstijl die jij hanteert welke formatie het beste voor je werkt. Om je verder op weg te helpen zetten wij de naar ons beste vijf formaties op een rijtje.

4-2-3-1

Net als vorig jaar is in FIFA 20 de 4-2-3-1 de meest gebruikte formatie in de game. Het is dan ook de meest gebalanceerde formatie waar elke type FIFA-speler erg goed mee uit de voeten kan. Je hebt hier twee verdedigende middenvelders die een blok vormen voor de verdediging. De buitenste aanvallende middenvelders functioneren als vleugelspelers die het veld breed moeten houden. In het midden staat de spits alleen maar daar vlak achter de middelste aanvallende middenvelder. 

4-4-2

Met de 4-4-2 kies je voor meer controle. Hier staan twee spitsen voorin die goed met elkaar kunnen combineren. Het voordeel met deze formatie is dat je heel makkelijk driehoekjes kan creëren. Dit zorgt ervoor dat je veel balbezit en afspeel mogelijkheden hebt. De centrale middenvelders moeten erg goed gebalanceerd zijn. Deze moeten zowel mee in de aanval kunnen als hun verdedigende taak uitvoeren. 

4-2-2-2

De 4-2-2-2 lijkt de iets meer aanvallendere variant van de 4-4-2. Je hebt in plaats van de buitenspelers twee aanvallende middenvelders erbij. Deze zullen uit zichzelf iets dichter bij de twee aanvallers staan. Deze formatie lijkt vooral goed te werken als je de tegenstander telkens onder druk wil zetten. Een uitstekende formatie als je iets moet forceren. 

4-1-2-1-2 (2)

De 4-1-2-1-2 (2) is een formatie die je niet heel vaak voorbij meer ziet komen. Toch hoort hij wel thuis bij de vijf beste formaties. Indien je namelijk geen fan bent van buitenspelers en meer houdt van de combinaties opzoeken dan is deze formatie erg geschikt. De speler staan namelijk veel dichter op elkaar waardoor je hier meer gelegenheid voor hebt. Let wel op, want als je komt tegen een team met buitenspelers dan kan deze formatie vrij lastig te hanteren zijn. Doordat je zelf geen buitenspelers hebt kunnen die van de tegenstander vaak vrij lopen en op die manier continu voor gevaar zorgen.

4-4-2 (2)

De 4-4-2 tweede variant is de de verdedigende versie van de normale 4-4-2. Bij deze formatie heb je namelijk twee verdedigende middenvelders in plaats van pure middenvelders. Door instructies te hanteren kan je met beide formaties dezelfde speelstijlen hanteren. Je hebt echter met deze formatie voor je middenvelders iets meer instructiemogelijkheden in verdedigend opzicht dan de standaard variant. 

Beter worden in FIFA? Check eens de FIFA 20 coaching van The Guide. Blijf altijd op de hoogte van het laatste FIFA nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: