Artikel

Alles over Fortnite Chapter 2 Season 3: Splash Down

17 juni 2020, 09:21

Fortnite Chapter 2 Season 3 is vanochtend begonnen. Het nieuwe seizoen werd voorafgegaan door het ‘The Device-event’ en krijgt de naam Splash Down. Tijdens Season 3 zullen spelers de strijd aan gaan op een ondergelopen map. De bijbehorende nieuwe content, waaronder skins en aanpasbare umbrella-gliders, is vrij te spelen via de Season 3 Battle Pass.

Fortnite Chapter 2 Season 3: Splash Down stond in eerste instantie voor 11 juni op de planning maar werd door de gebeurtenissen en onrust in de VS een paar dagen uitgesteld. Ook het bijbehorende 'The Device'-event werd verplaatst. Uiteindelijk vond het 'The Device-event' plaats op 15 juni. Tijdens het live-event zagen spelers hoe het gebouw van 'The Agency' werd weggevaagd en er uit de overblijfselen een soort magnetische toren oprees. Het evenement eindigt uiteindelijk met een enorme muur van water die de locatie van wat ooit 'The Agency' was omringt.

Splash Down

Fortnite Chapter 2 Season 3 werd vervolgens op 17 juni met een release video aangekondigd. De servers gingen dezelfde dag om 08.00 uur Nederlandse tijd offline en niet veel later konden spelers voor het eerst het nieuwe seizoen en de bijbehorende content ontdekken.

Overspoelde map

Dat water een grote rol speelt in het nieuwe seizoen van fortnite blijkt ook uit de nieuwe map. Spelers gaan dit seizoen strijden op een andere speelveld dan ze gewend zijn. Zo zijn sommige plaatsen dit seizoen niet meer bereikbaar omdat ze onder water staan en heet de locatie in het midden van de map niet meer 'The Agency' maar 'The Authority'. Ook is bekend geworden dat de map gedurende het seizoen weer langzaam zal opdrogen, Epic geeft spelers dan ook de tip goed op te letten wat er zich onder het oppervlak bevind, want voor je het weet komt het bovendrijven.

Nieuwe shotgun

Naast een nieuw speelveld worden er ook dit seizoen weer enkele nieuwe wapens aan het spel toegoevoegd en moet één wapen plaatsmaken voor zijn opvolger. Pump Shotguns zullen vanaf vandaag namelijk geen onderdeel meer uitmaken van Fortnite, daarvoor komen namelijk de nieuwe Charge Shotguns in de plaats. Verder zijn er nog enkele nieuwe mythical wapens te bemachtigen en worden er nieuwe utility-wapens aan het spel toegevoegd.

Season 3 Battle Pass

Natuurlijk kan ook een nieuwe Battle Pass niet ontbreken. Ook dit seizoen is deze weer te verkrijgen in twee varianten, de normale Battle Pass voor 950 V-bucks en de Battle Bundle, waarbij spelers de eerste vijfentwintig levels al voltooid krijgen, voor 2800 V-bucks. De content die spelers dit seizoen kunnen verdienen bestaat onder andere uit skins, waaronder een Aquaman-skin, de mogelijkheid een eigen umbrella-glider te ontwerpen en 1500 V-bucks.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste Fortnite nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: