Artikel

Valorant agent tier list: Wie is de beste?

13 april 2020, 13:36

Inmiddels is de Valorant closed beta een klein weekje op gang. Links en rechts worden er toernooien georganiseerd en ook duiken er steeds meer innovatieve strategieën op. De balans van de agents lijkt nog niet perfect, want er zijn enorm sterke agents en agents die je liever niet wilt spelen. Wij zetten ze allemaal op een rijtje van de beste tot de slechtste in een tier list.

Een bekend concept binnen de gaming-industrie is het opdelen van characters, wapens of vaardigheden in een zogeheten tier list. Hetzelfde gaan we toepassen op de agents in Valorant, Riot Games haar nieuwste shooter. Het spel bevindt zich nog in de beginfase en daarom updaten we deze lijst constant. Kom dus af en toe eens terug om te kijken wat er veranderd is!

S tier: Raze en Sage

Wat ons betreft zijn Sage en Raze de twee beste Valorant Agents van het moment. Sage is de enige echte ondersteunende agent van het spel. Zij heeft de mogelijkheid teamgenoten te genezen en bovendien kun je met haar ultimate een teamgenoot die geëlimineerd is terug tot leven wekken. Verder heeft ze een ijsmuur die ze op kan werpen en de mogelijkheid vijanden te vertragen. Kortom, heel erg veelzijdig dus.

Raze is in tegenstelling tot Sage een echte damage dealer. Haar kit stelt haar in staat granaten en explosieven te gebruiken en bovendien heeft ze met haar ultieme vaardigheid de mogelijkheid een bazooka te gebruiken. Haar granaten zijn eigenlijk het absolute hoogtepunt van haar kit, daar kun je zonder al te veel moeite zo een paar eliminaties mee pakken.

A tier: Phoenix, Sova, Brimstone

In de A tier vinden we drie agenten die niet de beste zijn, maar wel heel erg sterk: Phoenix, Sova en Brimstone. Phoenix is een agent die heel erg veel utility heeft, zoals een flashbang en een muur. Het mooie is dat zijn eigen vaardigheden hem ook genezen en dat ultieme vaardigheid hem een tweede leven geeft. Zijn utility maakt hem absoluut een van de betere agenten.

Sova is een agent die met zijn drone en radarpijl gewoonweg enorm veel informatie kan verschaffen voor zijn team. Zijn ultimate is wellicht niet de beste, maar de rest van zijn kit voegt zoveel informatie toe dat je deze agent absoluut in je team wilt hebben.

Brimstone is met name erg fijn omdat hij de mogelijkheid heeft maar liefst drie rookgranaten neer te gooien, waar dan ook op de map! Ook zijn ult reikt over de gehele map, waardoor je tegenstanders door Brimstone nooit veilig zijn.

B tier: Breach, Omen, Viper, Cypher

In de B tier zitten de agenten die echte specialisten zijn, maar heel erg situatie en speler afhankelijk zijn. Ze kunnen een team prima aanvullen, maar zijn niet makkelijk te spelen en bovendien niet zo sterk als de agenten in tier S en A. We vinden hier daarom Breach, Omen, Viper en Cypher.

Breach is een fijne agent met een combinatie van utility en damage. Zijn vaardigheden zijn echter niet zo betrouwbaar als die van de agenten in hogere tiers en ook niet makkelijk om succesvol te gebruiken. Hetzelfde geldt voor Omen, die gebruik maakt van vaardigheden waarmee je de tegenstander kunt verblinden of te slim af kunt zijn. Een fijne flanker, maar voegt niet altijd iets toe aan een team.

Viper is ook agent die een brug slaat tussen utility en damage. Haar ultieme vaardigheid is een van de sterkste in het spel, het nadeel is echter dat de rest van haar vaardigheden gebruik maken van toxische stoffen in haar lichaam. Die kunnen opraken, waardoor je heel goed moet kunnen managen. Hetzelfde geldt voor Cypher, die een bewakingsnetwerk uit kan zetten. Erg fijn, maar dat betekent wel dat spelers die Cypher kiezen vaak met wat anders bezig zijn dan verdedigen of aanvallen.

C tier: Jett

Jett vinden we helemaal onderaan in C tier terug. Deze agent heeft een kit met maar een utility vaardigheid. Al Jett haar andere vaardigheden zijn gebaseerd rondom beweging en schade. Leuk om een trucje te doen, maar wat ons betreft voegt Jett veel te weinig toe aan een team. Leuk om even snel wat vijanden te elimineren, minder leuk om een potje mee te winnen.

Volg al het nieuws over Valorant op de Valorant Benelux Discord en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Deel: