Artikel

De beste Warzone loadouts voor iedere speelstijl

2 mei 2020, 12:27

In Call of Duty Warzone kom je in verschillende situaties terecht. Gevechten op korte, middellange en lange afstanden vragen allemaal om andere wapens en een verschillende aanpak. Door de juiste Warzone loadout samen te stellen wordt het makkelijker om als winnaar uit de strijd te komen. Maar, wat is een goede loadout?

Wie op YouTube naar ‘the best warzone loadout’ zoekt, komt enorm veel video’s tegen. Verschillende content creators en professionele Call of Duty-spelers claimen met de beste Warzone loadout te spelen. De beste loadout is voor iedereen anders en is afhankelijk van je speelstijl. Daarom vind je in dit artikel drie loadouts voor verschillende speelstijlen.

Wat is een loadout en hoe kan ik deze gebruiken?

In iedere Call of Duty wordt een loadout ook wel een class setup of weapon class genoemd. Een loadout bestaat uit een primary weapon, een secondary weapon, drie perks, lethal equipment en tactical equipment. Ieder onderdeel van deze loadout kan aangepast worden. Hierdoor kun je een loadout afstemmen op jouw speelstijl of een bepaalde situatie.

In een battle royale-game moet je het doorgaans doen met loot dat gaandeweg op je pad komt. In Call of Duty Warzone is dat anders. Je kan namelijk een loadout aanschaffen. Dit doe je bij een Buy Station. Op het moment van schrijven kost een loadout 10.000 dollar. Wanneer je de loadout drop marker heb gekocht, gooi je deze neer, net zoals je met een care package zou doen. Vervolgens kun je kiezen uit de loadouts die jij heb aangemaakt.

Het is verstandig om je loadouts vooraf een naam te geven. Zo kun je snel de juiste loadout kiezen. Je wil immers in een hectische situatie niet lang op zoek zijn naar de juiste loadout.

Allround assault rifle loadout

warzone-loadout-m4a1

Deze loadout is voor de middellange tot lange afstanden. Met een gebalanceerde M4A1 als primary weapon kun je op deze afstanden goed uit de voeten. Dit lukt voornamelijk door de beperkte recoil en het 60 kogels tellende magazijn. Daarnaast blijf je met deze loadout letterlijk en figuurlijk ‘off the radar’. Verder kun je met de RPG-7 de tegenstanders in hun voertuigen afweren om ze vervolgens met je primary weapon aan te vallen.

 • Primary weapon: M4A1
 • M4A1 attachments: Monolithic Suppressor, Stock M16 Grenadier, G.I. Mini Reflex, Stippled Grip Tape en 60 Round Mags
 • Secondary Weapon: RPG-7
 • Pistol attachments: Eigen keuze
 • Perks: Cold Blooded, Ghost en Tracker.
 • Lethal: C4
 • Tactical: Heartbeat Sensor

Sniper en SMG loadout

warzone-loadout-hdr-mp7

Met deze loadout kun je zowel op lange als op korte afstanden uit de voeten. We combineren HDR sniper met de MP7 SMG. Daarvoor gebruiken we de perk Overkill. Deze perk maakt het mogelijk om twee primary weapons te dragen. We kunnen daardoor géén ghost gebruiken, waardoor we bij een UAV wel op de radar verschijnen.

 • Primary weapon: HDR
 • HDR attachments: 26.9” HDR Pro Barrel, Tac Laser, FTACT Stalker-Scout, 7 Round Mags en Presence of Mind
 • Secondary Weapon: MP7
 • MP7 attachments: Monolithic Suppressor, FFS Recon Barrel, Ranger Foregrip, 60 Round Mags en Stippled Grip Tape
 • Perks: Cold Blooded, Overkill en Tune Up.
 • Lethal: C4
 • Tactical: Heartbeat Sensor

In deze loudout is de HDR snel én dodelijk. Dit doen we, omdat we op de radar zichtbaar zijn wanneer we schieten. Geschoten met je sniper en wil je verkassen? Pak je MP7 en sprint weg. De MP7 is door deze attachments bruikbaar op korte en middellange afstand. Bij deze loadout ruilen we de perk Tracker in voor de perk Tune Up. Hiermee gaat het reviven 25% sneller. Dit is handig wanneer een teamgenoot down gaat in een sniper gevecht

Allround SMG loadout

warzone-loadout-aug

Heb jij een snellere speelstijl en houd je van gevechten op korte en middellange afstanden? Dan is een SMG de juiste keuze. Met een SMG heb je een betere handelingssnelheid en kun je jezelf makkelijker door de map bewegen. Met deze loadout gebruik je de AUG. Met de juiste attachments kan deze allround SMG het tegen een assault rifle opnemen, ook op de langere afstanden. De loadout ziet er als volgt uit:

 • Primary weapon: AUG
 • AUG attachments: Monolithic Suppressor, Tac Laser, Ranger Foregrip, 5.56 NATO 60-Round Drums en Stippled Grip Tape
 • Secondary Weapon: Pistol naar keuze
 • Pistol attachments: Fully Loaded
 • Perks: Cold Blooded, Ghost en Tracker.
 • Lethal: C4
 • Tactical: Heartbeat Sensor

De AUG is zonder attachments geen bijzonder wapen. Echter, met de 5.56 Nato 60-Round Drums en de Monolithic Suppressor worden de damage en range aanzielijk verbeterd. De overige attachments zorgen ervoor dat de AUG zijn handelingssnelheid niet verliest. Door gebruik te maken van de Fully Loaded attachment op je secondary weapon, kom je zelden zonder kogels te zitten. Immers, de AUG en de pistol gebruiken dezelfde kogels.

Maak handig gebruik van Fully Loaded

Fully Loaded is een weapon perk. Met deze weapon perk start je altijd met maximale reserve munitie voor het type wapen. In Warzone is deze perk erg handig. Maar, een weapon perk neemt één van de attachment slots in beslag. Je moet dus een attachment opofferen, wil je gebruik maken van deze perk.

Toch hoeft het niet zo te zijn dat je een attachment slot opoffert voor Fully Loaded. Gebruik je namelijk dezelfde kogels voor je secondary weapon? Dan kun je Fully Loaded op je secondary weapon activeren. Op deze manier kun je de reservekogels van je secondary weapon gebruiken voor je primary weapon.

In de praktijk is dit vooral handig voor een SMG. Immers gebruikt een SMG dezelfde kogels als een pistol. Wil je hetzelfde effect voor een AR, dan zul je verplicht voor de perk Overkill moeten kiezen.

Ghost, Overkill of beide?

De keuze tussen Ghost en Overkill is moeilijk. Ghost maakt je onzichtbaar op de radar, een UAV en een Heartbeat Sensor vormen zo geen gevaar. Anderzijds is Overkill nuttig, omdat je twee primary weapons kan gebruiken. Dus, voor welke perk kies je?

Ghost is de beste keuze. Doorgaans lukt het een team genoeg geld te verdienen voor twee loadouts. Zo heb je twee wapens naar keuze én kun je genieten van de voordelen van Ghost. Daarnaast bevat de ground loot een aantal goede wapens. Hierdoor is het niet altijd nodig om een tweede loadout te kopen. Ook in dat geval lijkt Ghost de beste optie. 

Deel: