Artikel

FIFA 20 Ultimate Team: De vijf slechtste keepers

17 mei 2020, 11:33

In FIFA 20 Ultimate Team is het de bedoeling om een zo sterk mogelijk team bij elkaar te verdienen. Spelers als Messi, Ronaldo en Mbappé zie je dan ook regelmatig voorbij komen, maar heel veel laag gewaardeerde kaarten zullen nooit daadwerkelijk virtuele minuten maken. Om enkele van deze spelers toch hun moment in de spotlight te gunnen brengen wij deze ode aan de mindere goden. Vandaag is het de beurt aan de vijf laagst gewaardeerd doelmannen van het spel.

5. Zhao Chen - 264 base stats

De lijst met slechtste FIFA 20 Ultimate Team keepers wordt geopend door de Chinese Zhao Chen. De goalie van het eveneens Chinese Shanghai Greenland Shenhua FC is de alleskunner onder de slechtste doelmannen van FIFA 20. Zo zijn zijn duik- en trapkunsten met 50 punten gewaardeerd, krijgen zijn reflexen 48 punten, is zijn positiegevoel 42 punten waard en krijgt hij zelfs 52 punten voor zijn balbehandeling. Zijn snelheid is met 22 punten in deze categorie ook zeer netjes.  

4. Jingyi Zhang - 262 base stats

De tweede naam op de lijst waar geen enkele doelman deel van wil uitmaken is Jingyi Zhang. Wederom een Chinese doelverdediger die actief is in eigen land, bij Jiangsu Suning FC om precies te zijn. In tegenstelling tot zijn landgenoot heeft Jingyi wel een overduidelijk sterkste punt, zo krijgt hij maar liefst 59 vaardigheidspunten voor zijn balbehandeling. De sluitpost zou niet op deze lijst thuishoren als de rest van zijn statistieken daar niet onder zouden leiden. Zo heeft Zhang slechts 45 punten voor duiken, 46 voor trappen en 44 voor zijn reflexen. Zijn positionering daarentegen is nog redelijk met 50 punten, maar daar staat dan weer tegenover dat hij met 18 snelheidspunten niet vooruit te branden is.

3. Giacomo Figliuzzi - 261 base stats

De eerste Europeaan op de lijst is Giacomo Figliuzzi. De Italiaan die in de Calcio B het doel verdedigt bij Crotone moet het vooral hebben van zijn balbehandeling en reflexen, met respectievelijk 51 en 50 punten zijn hoogst gewaardeerde vaardigheden. Niet ver daaronder komen zijn duikvaardigheden met 49 punten, gevolgd door zijn positiegevoel met 45 en trappen met 44. Zijn laagste waardering is net als bij alle andere keepers zijn snelheid met een respectabele 22 punten.

2. Liam Armstrong - 259 base stats

Dat de Engelsen niet bekend staan om hun goede doelmannen is alom bekend en daar gaat Liam Armstrong helaas geen verandering in brengen. De doelman van het Engelse Bristol Rovers is met zijn 259 totale vaardigheidspunten de op een na slechtste doelman van het spel. Zijn 50 punten voor duiken en reflexen lijken nog redelijk, maar wanneer je daar 45 punten voor balbehandeling, 48 voor trappen, 47 voor positie en slechts 19 voor snelheid bij optelt, kun je er met enige zekerheid vanuit gaan dat hij het nationale team waarschijnlijk nooit zal halen.

1. Thomas Hasal - 258 base stats

De nummer een positie op deze lijst en dus de titel van slechtste doelman in FIFA 20 Ultimate Team is voor de Canadeese Thomas Hasal. De goalie van de Vancouver Whitecaps heeft van ontwikkelaar EA in totaal slechts 258 vaardigheidspunten gekregen. Daarvan zijn er 55 voor zijn respectabele reflexen, waardoor er helaas voor geen enkele andere vaardigheid meer dan 49 punten overblijven, met als dieptepunt zijn snelheid waar hij niet meer dan 17 punten voor krijgt.Er is echter nog hoop voor Hasal, hij is namelijk pas 20 jaar en heeft dus voldoende tijd om te groeien en zodoende de rode lantaarn volgend jaar aan een andere ongelukkig doelman over te dragen.

Beter worden in FIFA? Check eens de FIFA 20 coaching van The Guide. Blijf altijd op de hoogte van het laatste FIFA nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: