Artikel

Welke soorten decks zijn er in Hearthstone?

14 mei 2020, 15:19

Dit artikel maakt deel uit van een reeks introductieartikelen over Hearthstone. In het vorige deel van deze serie heb je kunnen lezen welke classes er zijn in Hearthstone. In dit deel kijken we naar de verschillende soorten decks die je voor deze classes kan maken.

Aggro

Aggro decks zijn agressieve decks, die het spel zo snel mogelijk proberen te beëindigen. Zij spelen vaak een hoop goedkope kaarten die de tegenstander directe schade aandoen. Het leuke aan aggro decks is dat je vroege keuzes erg belangrijk zijn, waaronder de zogenaamde mulligan-fase. Dit is de fase aan het begin van het spel waarin je mag kiezen welke kaarten je in je openingshand wilt houden.

Aggro decks zijn geschikt voor spelers die van snelle games houden. Classes die vaak sterke aggro decks hebben zijn onder andere Hunter, Demon Hunter, Shaman en Warrior. De grootste zwakte van aggro decks zijn control decks, die de vroege agressie kunnen weerstaan.

Control

Control decks gebruiken spells en minions om het bord onder controle te houden en hun eigen levenspunten hoog te houden. Zo zorgen ze dat het spel lang duurt, om uiteindelijk te zorgen dat hun tegenstander minder kaarten over houdt dan zijzelf. Het leuke aan control decks is dat je vaak een groot deel van je deck speelt en dat je zorgvuldig met al je kaarten om moet gaan.

Control decks zijn geschikt voor spelers die van lange games houden, waar een hoop beslissingen in voorkomen. Classes die vaak control decks hebben zijn onder andere Warrior, Priest, Warlock en Mage. De grootste zwakte van control decks zijn combo decks, die de grote hoeveelheid tijd die ze van control decks krijgen gebruiken om het spel in één klap te winnen.

Combo

Combo decks spelen een specifieke combinatie van kaarten waarmee ze (bijna) in één beurt het spel kunnen winnen. Deze combo’s vereisen echter een hoop specifieke kaarten, en soms set-up in de voorgaande beurten. Ook moet je genoeg kaarten hebben die je snel door je deck heen laten pakken.

Combo decks zijn geschikt voor spelers die houden van indrukwekkende, explosieve combo’s. Classes die vaak combo decks hebben zijn onder andere Rogue, Druid en Mage. De grootste zwakte van combo decks zijn aggro decks, die het combo deck verslaan voordat de combo samengesteld kan worden.

Midrange

Midrange decks zijn decks die ongeveer tussen aggro en control decks in zitten. Tegen control decks kunnen ze agressief spelen, terwijl ze tegen aggro decks langer kunnen overleven. Hierdoor hebben ze echter wel een minder gefocust gameplan, waardoor je minder consistent naar één doel toe kan werken.

Midrange decks zijn geschikt voor spelers die houden van veelzijdige decks, die tegen verschillende decks goed kunnen presteren. Voorbeelden van classes die vaak midrange decks hebben zijn Paladin, Shaman, Hunter en Druid.

Tempo

Tempo decks willen elke beurt hun mana zo efficiënt mogelijk gebruiken, om zo hun tegenstander te overrompelen met een vroege voorsprong. Dit doen ze bijvoorbeeld door kaarten te spelen waarmee je zowel een minion van je tegenstander kan verwijderen, als er zelf één te ontwikkelen. Tempo decks liggen vaak een beetje tussen aggro en midrange decks in.

Tempo decks zijn geschikt voor spelers die elke beurt de meest efficiënte beurt willen uitstippelen. Classes die vaak tempo decks hebben zijn Rogue, Mage en Demon Hunter.

Token

Token decks zijn decks die een hoop kleine minions genereren, om deze vervolgens sterker te maken en zo het spel te winnen. Qua speelstijl horen token decks vaak bij de midrange decks, maar er zijn in de geschiedenis van Hearthstone vele soorten token decks geweest.

Token decks zijn geschikt voor spelers die hun tegenstander graag willen overweldigen met grote hoeveelheden kleine minions. Classes die vaak token decks hebben zijn onder andere Druid, Shaman en Paladin.

Highlander

Highlander decks zijn decks die slechts één exemplaar van elke kaart in hun deck spelen om zo specifieke kaarten te kunnen gebruiken. Deze decks leveren in aan consistentie om zo  specifieke sterke kaarten te kunnen gebruiken. De naam van deze decksoort komt van de film Highlander met Sean Connery, waarvan de tagline “There can be only one” was.

Highlander decks zijn geschikt voor spelers die het niet erg vinden om wat consistentie in te leveren voor spectaculaire kaarten. Aangezien de meeste Highlander kaarten neutraal zijn, kan elke class een redelijk Highlander deck maken.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en krijg elke vrijdag om 16:00 de hoogtepunten van afgelopen week. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: