Artikel

Wat is Baron Nashor in League of Legends?

23 mei 2020, 13:16

Baron Nashor is in League of Legends het sterkste en meest agressieve monster op Summoners Rift. Met zijn drie koppen, paarse skin en reusachtige uiterlijk, is Baron een indrukwekkende verschijning. Het verslaan van Baron verschaft bonus buffs aan alle levende teamgenoten en maakt het makkelijker om de game te winnen.  

De basics

Barons hol (de 'Baron pit') ligt aan de topzijde en is betreedbaar via de rivier. Baron zelf verschijnt na twintig minuten in de game. Het verslaan van Baron verschaft elk teamlid 300 gold en 1400 xp. Elk levend teamlid krijgt een drie minuten durende buff (Hand of Baron). Met deze buff krijgen levende allies bonus attack damage en ability power. Daarnaast maakt de buff dichtbijzijnde minions sterker en worden recall timers verlaagd.

Barons abilities

Om Baron Nashors agressieve aard, is het ingame advies het monster niet in je eentje aan te vallen. Baron beschikt over enkele abilities waarmee hij het zijn tegenstander allesbehalve makkelijk maakt om hem te verslaan.

  • Crowd Control Immunity: Baron is immuun voor elke vorm van Crowd Control.
  • Void Corruption: wanneer Baron boos is, dealt zijn basic attack 60 + (20% total attack damage) en spike attack, (verschijnt elke 0.75 seconden).
  • Voracious Corrosion: verschaft een stackende debuff die de armor en magic restance van zijn doelwit verlaagd met 0.5.
  • Sweeping Blow: smijt alle champions van zich af met een range van 600. Deze afstand staat gelijk aan de afstand tussen Baron en de ingang van zijn hol.
  • Tentacle Knockup: smijt zijn prooi en omstanders in de omgeving hoog de lucht in met zijn tentakel.
  • Acid Shot: Baron spuugt zuur recht voor zich uit en kan hiermee tegenstanders buiten de pit raken. Het zuur doet magic damage en stackt wanneer er een tegenstander wordt geraakt.
  • Rear Attacks: Baron wordt pas echt boos als je hem van achteren aanvalt. Iedereen die achter Baron staat of bij de ingang van zijn hol, worden geslagen met een AoE (Area of Effect) spike. Deze spike dealt physical damage aan iedere doelwit die het raakt en stunt ze voor 1 seconde.
  • Acid Pool: Baron spuugt drie groene zuurballen uit. Deze zuurballen doen magic damage aan alle geraakte tegenstanders en vertraagt ze.
  • Baron’s Gaze/Damage Reduction: Baron verminderd alle schade op zichzelf met 50% van de champion die hij aanvalt. De buff duurt 15 seconden.

Baron verslaan

Baron Nashor speelt een belangrijke rol in het spel en het verslaan ervan kan een gamechanger zijn. Vanwege zijn agressieve aard is het makkelijker om hem te verslaan met het hele team. Het is echter niet onmogelijk om Baron in je eentje te verslaan. Zorg er dan wel voor dat je sterk genoeg bent.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste League of Legends nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: