Artikel

FIFA 21: Alles wat we tot nu toe weten

24 juni 2020, 12:42

2020 was voor voetbalfans zeker geen topjaar. De Eredivisie werdt niet afgemaakt, er komt geen EK en ook FIFA 20 kon vaak niet bekoren. Slechte servers, trage gameplay en ga zo maar door. Maar er gloort hoop aan de horizon, want op 18 juni kondigde EA namelijk aan dat FIFA 21 op 8 oktober gereleaset zal worden. De komende tijd zal blijken of FIFA 21 aan de verwachtingen kan voldoen. Wij houden je in dit artikel in ieder geval op de hoogte van alle beschikbare informatie.

Release FIFA 21

EA heeft tijdens het EA Live-event op 18 juni bekend gemaakt dat die nieuwste titel in de FIFA reeks vanaf 9 oktober voor iedereen beschikbaar is. Spelers die echt niet kunnen wachten kunnen net als voorgaande jaren ervoor kiezen een Ultimate- of Champions-editie van het spel aan te schaffen waarmee je drie dagen eerder, vanaf 6 oktober, toegang krijgt. 

Gratis upgrade naar PS5 of Xbox Series X versie

EA Sports lanceert FIFA 21 met zogenaamd Dual Entitlement, oftewel dubbele rechten. Dat wil zeggen, als jij de nieuwe FIFA bij de release voor de PlayStation 4 koopt je deze bij een upgrade naar een PlayStation 5 niet opnieuw hoeft aan te schaffen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Xbox-gebruikers. Spelers kunnen tot de lancering van FIFA 22 gebruik maken van de upgrade-mogelijkheid.

Verbeterde Career Mode

Naast de kritiek op de gameplay hoefde ook de Career Mode in FIFA 20 niet op lovende kritieken te rekenen, de hashtag #FixCareerMode was zelfs een tijdje trending op Twitter. Dat wil EA in FIFA 21 natuurlijk niet nog een keer hebben en dus wordt de Career Mode in het nieuwe spel flink onder handen genomen. Wat er precies gaat veranderen is nog niet bekend, maar uit een van de extra's in de Ultimate Edition, een Career Mode Homegrown Talent, kunnen we in ieder geval opmaken dat EA serieus met de modus aan de slag gaat.

Force-Feedback

Een nieuwe console betekent een nieuwe controller en een nieuwe controller betekent meer mogelijkheden. Een van die mogelijkheden is verbeterde Force-Feedback, dat wil zeggen preciezere en gevarieerdere trillingen in je controller. FIFA 21 gaat daar gebruik van maken door je iedere tackle, redding en trap te gaan laten voelen om je nog meer mee te nemen in het spel.

Meer emotie

Naast de gebruikelijke verbeterde graphics gaat EA bij FIFA 21 vooral de nadruk leggen op het realistischer maken van het spel. In FIFA 20 komen de spelers alleen in de cutscenes tot leven en dat moet in de nieuwe titel veranderen. Zo gaan spelers ook tijdens de wedstrijd meer tot leven komen door bijvoorbeeld even hun shirt goed te doen of hun scheenbeschermers te verplaatsen. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan meer interactie tussen teamgenoten en tegenstanders, denk daarbij bijvoorbeeld aan een vuile blik na een overtreding of een high-five na een goede actie.

Beter worden in FIFA? Check eens de FIFA 20 coaching van The Guide. Blijf altijd op de hoogte van het laatste FIFA nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: