Artikel

FIFA 21: Alles wat we tot nu toe weten

11 september 2020, 12:42

FIFA 21 is in aantoch en zoals elk jaar brengt dat weer veel verwachtingen met zich mee. In dit artikel zetten we alles wat we al weten over de game op een rijtje, zoals de release date, informatie over de demo en de game modes.

Release date FIFA 21

EA heeft tijdens het EA Live-event op 18 juni bekendgemaakt dat de release van FIFA 21 op 9 oktober is. Spelers die voor de Ultimate Edition of Champions Edition kiezen kunnen al vanaf 6 oktober aan de slag.

Gratis upgrade naar PlayStation 5 of Xbox Series X

EA Sports lanceert FIFA 21 met zogenaamd Dual Entitlement, oftewel dubbele rechten. Dat wil zeggen, als jij de nieuwe FIFA bij de release voor de PlayStation 4 koopt je deze bij een upgrade naar een PlayStation 5 niet opnieuw hoeft aan te schaffen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Xbox-gebruikers die overstappen op een Xbox Series X. Spelers kunnen tot de lancering van FIFA 22 gebruik maken van de upgrade-mogelijkheid.

Belangrijke data FIFA 21

We hebben voor de belangrijkste datums van FIFA 21 op een rijtje gezet. Natuurlijk gaat dit om de release date en de early access, maar ook vanaf wanneer je de FIFA 21 demo kunt downloaden en de FIFA 21 Web App kunt gebruiken.

FIFA 21 demo

Ookal heeft EA nog geen definitieve datum gegeven voor de FIFA 21 Demo, er is aan de hand van voorgaande jaren wel een goede gok te doen wanneer deze beschikbaar is. Vorige edities was de demo altijd twee weken voorafgaand aan de release date te downloaden. Met de release op 9 oktober zou de demo dus vanaf 25 september beschikbaar moeten zijn. Dit is nog niet bevestigd door EA. Helaas heeft EA laten weten dit jaar geen FIFA 21 demo uit te brengen.

FIFA 21 coverstar Mbappé

Voor FIFA 21 maakt Kylian Mbappé zijn debuut als coverstar. Het is voor het eerst sinds 2004 dat een Fransman op de cover van een FIFA-game te zien is. Toen was die eer aan Patrick Vieira. Naast Kylian Mbappé zijn Erling Braut Haaland, Jaoa Felix en Trent Alexander-Arnold ambassadeurs van FIFA 21.

FIFA 21 FUT Co-Op

Al voor de release van FIFA 21 is een van de grootste veranderingen met groot enthousiasme ontvangen door FIFA-fans. Het is nu mogelijk om FUT Co-Op te spelen. Voor het eerst in de geschiedenis van de voetbalgame kun je nu online een duo vormen en het opnemen tegen andere duo's in het speltype FIFA Ultimate Team. Voorheen kon dat alleen als fysiek bij elkaar in de buurt was en op 1 console speelde. Je kunt zowel Division Rivals als Squad Battles in FUT Co-Op spelen.

Geen AS Roma in FIFA 21

Nadat FIFA in FIFA 20 al de licentie voor Juventus kwijtraakte, verdwijnt er in FIFA 21 nog een Italiaanse club uit het spel. Concurrent Pro Evolution Soccer Konami sloot een deal met AS Roma die er voor zorgt dat deze club niet meer met naam, logo en tenue in FIFA 21 mag verschijnen. AS Roma gaat 

Verbeterde Career Mode

Naast de kritiek op de gameplay hoefde ook de Career Mode in FIFA 20 niet op lovende kritieken te rekenen, de hashtag #FixCareerMode was zelfs een tijdje trending op Twitter. Dat wil EA in FIFA 21 natuurlijk niet nog een keer hebben en dus wordt de Career Mode in het nieuwe spel flink onder handen genomen. Een aantal speerpunten voor de Career Mode in FIFA 21 zijn de interactieve wedstrijdsimulatie, Match Sharpness en verbeterde AI.

Beter worden in FIFA? Check eens de FIFA 20 coaching van The Guide. Blijf altijd op de hoogte van het laatste FIFA nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: