Artikel

FIFA 21: De belangrijkste datums op een rijtje

30 juni 2020, 15:18

Team Of The Season in FIFA 20 is voorbij en dus is het einde van het spel in zicht. Dit betekent ook dat er langzaam vooruit gekeken kan worden naar FIFA 21. Wij hebben in dit artikel enkele belangrijke datums om in de gaten te houden met betrekking tot de nieuwste FIFA titel opgesomd.Deze datums zijn allemaal schattingen op basis van de afgelopen jaren, het kan dus zijn dat de datums uiteindelijk niet blijken te kloppen. Die kans is dit jaar groter dan andere jaren omdat het moeilijk is de impact van het coronavirus op de FIFA 21 release vooraf te bepalen. 

FIFA ontwikkelaar EA heeft tijdens het EA Live evenement op 18 juni bekend gemaakt dat FIFA 21 op 9 oktober officieel gelanceerd zal worden. Nu die datum bekend is, hebben we ook een idee wanneer andere belangrijke evenementen tot en met de release zullen plaatsvinden. Hieronder hebben wij een chronologische opsomming gemaakt van belangrijke datums om als FIFA-fan naar uit te kijken.

18 september - Start bekendmaking top 100 FIFA 21-spelers

De afgelopen jaren begon EA de aanloop naar de nieuwe FIFA-game steeds met het bekendmaken van de honderd hoogst geratete spelers op het nieuwe spel. De verwachting is dat dat ook dit jaar zo zal zijn. De ontwikkelaar begint altijd met de onthulling van de nummers honderd tot en met eenentachtig en werkt zo rustig naar de top tien toe. Benieuwd wie wij denken dat dit jaar de beste tien spelers van FIFA worden, lees dan ons voorspellings-artikel.

25 september - FIFA 21 demo

Twee weken voor de officiële lancering van het spel brengt EA altijd de Demo uit. Aangezien het volledige spel aangekondigd is voor 9 oktober, is de verwachting dat de demo vanaf 25 september te downloaden zal zijn. Spelers kunnen dan alvast voelen hoe het spel speelt en er langzaam aan gewend raken zodat ze tijdens de start van EA Access of de officiële release zo goed mogelijk kunnen presteren.

30 september - FIFA 21 web-app

Met het beschikbaar maken van de web-app geeft EA spelers de mogelijkheid al een kleine start te maken met Ultimate Team. Iedereen krijgt een starterspakket om te openen en afhankelijk van hoelang je al fifa speelt ontvang je ook nog enkele extra paketten om te openen. De verwachting is dat de web-app één dag voor de start van EA Access beschikbaar zal worden gemaakt, zodat spelers het beperkt aantal uren van EA Access ook daadwerkelijk kunnen gebruiken om te spelen en ze bijvoorbeeld niet eerst nog een team moeten samenstellen.

1 oktober - Start EA Access

EA Access biedt spelers de mogelijkheid om de volledige versie van FIFA 21  een beperkt aantal uur voor de release uit te proberen. Het idee achter het abonnement is mensen de kans geven een spel te proberen voor ze er daadwerkelijk in investeren. Bij FIFA komt het gebruik ervan meer neer op een vervroegde start in Ultimate Team kunnen maken. Daarnaast heeft de service een ander voordeel, wanneer je het abonnement afsluit( 3,99 euro per maand) krijg je direct 10% korting op al je aankopen, dus ook op de FIFA 21 Ultimate Edition, waarmee je het geld voor je lidmaatschap kunt terugverdienen. EA Access start meestal ongeveer een week voor de officiële release van het spel, de verwachting is dat dat dit jaar op 1 oktober gaat zijn.

6 oktober - 3-day early access start (bevestigd)

Spelers die de Champions- of Ultimate Edition van FIFA 21 kopen krijgen van EA altijd vervroegd toegang tot het spel, drie dagen om precies te zijn. Aangezien de officiële releasedatum dit jaar op 9 oktober is, betekent dat dat early access begint op 6 oktober.

9 oktober - Officiele release (bevestigd)

Op 9 oktober is het zo ver, dan krijgt iedereen die de game gekocht heeft volledig toegang tot het spel. dan kan iedereen eindelijk kennis maken met de nieuwe features, of dat nou is door te beginnen met het bouwen van een ziek FUT-team of een eigen carrière nabootsen in de nieuwe career-mode.

Beter worden in FIFA? Check eens de FIFA 20 coaching van The Guide. Blijf altijd op de hoogte van het laatste FIFA nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: