Artikel

Worden dit de 10 beste spelers in FIFA 21?

30 juli 2020, 14:51

Het einde van FIFA 20 is in zicht en dat betekent dat de geruchtenmolen rondom FIFA 21 alweer volop draait. Een van de populairste onderwerpen om over te speculeren bij een nieuwe versie van FIFA is altijd welke speler dit jaar welke rating krijgt. Esportsclub doet wat dat betreft alvast een duit in het zakje met onze voorspelling van de beste tien spelers van FIFA 21.

1.Lionel Messi - 94 (=)

De kleine Argentijnse bal-tovenaar laat jaar in jaar uit zien een van de allerbeste voetballers aller tijden te zijn. Zijn plek als hoogst gewaardeerde speler is dan ook volgend jaar weer meer dan terecht wat ons betreft, al beginnen ook voor Messi de jaren langzaam te tellen.

2.Cristiano Ronaldo - 93 (=)

Wat voor Messi geldt, geldt misschien nog net iets meer voor Cristiano Ronaldo. De spits behoort nog steeds tot de wereldtop, maar zo feilloos als een aantal jaren geleden is de Portugees niet meer. Dat is waarschijnlijk de reden dat EA hem op FIFA 20 een rating liet zakken en hij zodoende niet langer de eerste plaats deelt met zijn Argentijnse con-collega. We verwachten dat daar op FIFA 21 geen verandering in komt. Waarschijnlijk moet Cristiano de komende jaren eerder gaan rekenen op concurrentie van bijvoorbeeld Kylian Mbappé of Virgil van Dijk voor zijn tweede plek.

3.Kevin de Bruyne - 92 (+1)

De Belgische spelverdeler was dit jaar een van dé uitblinkers in de Premier League. Dat resulteert in onze voorspelling in een stijging van zijn waardering van 91 naar 92 en dus een plaats tussen de beste spelers ter wereld, waar hij wat ons betreft zeker thuishoort. Mocht Manchester City, en De Bruyne zelf, het niveau van na de herstart vasthouden en de Champions League winnen, dan voorzien we misschien zelfs een stijging van twee punten waarmee hij op gelijke hoogte komt met CR7.

4.Neymar JR - 92 (=)

Neymar JR behoort wat ons betreft net als de top drie van deze lijst tot de beste voetballers van het moment. Hij heeft in het seizoen 19/20, ondanks een paar blessures, prima gepresteerd, maar toch verdient hij wat ons betreft geen hogere waardering op FIFA 21. De Braziliaan kan op een goede dag iedere verdediger ter wereld horendol draaien, maar heeft ook net iets te vaak zijn dag niet. Daar komt bij dat hij in tegenstelling tot onze top onze top drie in een competitie voetbalt waar de tegenstand simpelweg een stuk minder is. Al met al landt hij daarom op plek vier in onze voorspellingen. 

5.Virgil van Dijk – 91 (+1)

Neerlands hoop in bange dagen, Virgil van Dijk, liet ook dit jaar weer zien een van de beste, zo niet de beste, verdedigers ter wereld te zijn. Als rots in de branding van de Liverpoolse verdediging was hij mede verantwoordelijk voor het eerste kampioenschap van zijn club in 30 jaar. Wat ons betreft meer dan voldoende aanleiding voor wederom een hogere waardering op FIFA en de bijbehorende vijfde plaats in de lijst met beste spelers van het nieuwe spel.

6.Jan Oblak – 91 (=)

Jan Oblak is al jaren de onbetwiste nummer één onder de lat en dat was dit jaar niet anders. De Slowaakse goalie hield wederom regelmatig de nul bij zijn club Atletico Madrid met belangrijke reddingen. Zijn zesde plaats op deze lijst is wat ons betreft dan ook maar dan terecht.

7.Lewandowski - 90 (+1)

Deze Poolse goalgetter is voor voetbalbegrippen al behoorlijk op leeftijd maar lijkt in de bloei van zijn leven te zitten. Lewa is het hele seizoen al in topvorm en lijkt geen kans te kunnen missen. 34 doelpunten in 31 wedstrijden en het zoveelste kampioenschap met zijn club Bayern München lijken ons voldoende reden voor een verhoging van zijn waardering op FIFA 21. Daarmee komt hij als enige Bundesliga-speler in deze lijst op plek zeven terecht.

8.Mohamed Salah - 90 (=)

Naast Virgil van Dijk een van de andere twee uitblinkers in het kampioensteam van Liverpool. Wat Salah onderscheidt van veel andere vleugelspelers is het feit dat hij naast doelpunten voorbereiden, de bal ook regelmatig zelf binnenwerkt. Zo was hij op het moment van schrijven in de 29 Premier League-wedstrijden die hij speelde, maar liefst 25 keer betrokken bij een doelpunt. Voldoende om ook tijdens FIFA 21 zijn waardering van 90 te behouden en dus voor plek acht in onze top tien.

9.Kylian Mbappe - 90 (+1)

Een van de grootste talenten van de aankomende generatie behoort op zijn eenentwintigste al tot de absolute wereldtop. Het is wachten tot Mbappé de overstap maakt naar een van de twee grote competities en laat zien dat hij ook op het allerhoogste niveau week in week uit het net kan weten te vinden. Dat de spits de verdedigers in de Ligue 1 in zijn broekzak heeft liet hij met 18 doelpunten en 7 assists in slechts 20 wedstrijden ook dit seizoen weer zien. Dat levert hem wat ons betreft op FIFA 21 een waardering van 90 op, één meer dan het afgelopen jaar, en de negende plek in deze lijst. 

10.Sadio Mané - 90 (+2)

Sadio Mané is wat ons betreft de reden dat Liverpool dit jaar wél kampioen is geworden. Niet omdat hij perse de beste speler is, maar wel omdat hij de grootste stappen heeft gezet ten opzichte van vorig seizoen, waarin Liverpool de titel net misliep. Die verbetering op het echte veld levert hem wat ons betreft ook een hogere waardering in FIFA 21 op, met maar liefst 2 punten. Daarmee wordt hij de vierde speler met een waardering van 90 en sluit hij onze top 10 af.

 

Wil jij beter worden in FIFA en vliegend van start na de release van FIFA 21? Dan kun je ook een 1-op-1 FIFA coaching sessie boeken bij Team Gullit. Ongeacht je niveau werken ze samen met jou aan een gedetailleerd trainingsplan en analyseren ze je FIFA 21 gameplay. 

Deel: