Artikel

Nieuw in FIFA 21 Career Mode: interactieve wedstrijdsimulatie en meer

Electronic Arts FIFA

31 juli 2020, 09:26

Met de eerste trailer van FIFA 21 heeft Electronic Arts ons ook een tipje van de sluier gegeven wat ons te wachten staat binnen career mode. Met de quote 'manage every moment' laat EA al blijken dat er flink wat veranderd zal worden binnen dit speltype. Een interactieve wedstrijdsimulatie, actief trainingssysteem en nieuwe manieren om spelers te contracteren zijn drie van de zeven features die zijn aangekondigd 

FIFA Ultimate Team is voor EA en FIFA natuurlijk dé game mode waar het om draait. De laatste jaren is dit steeds meer terug te zien in de aanpassingen die worden gedaan. Waar er binnen FUT flink wat wordt veranderd ieder jaar zijn de wijzigingen binnen andere speltypen zoals career mode en prof clubs minimaal. Met onderstaande nieuwe features beloofd het ieder geval al veel goeds voor de career mode liefhebbers in FIFA 21.

Interactieve wedstrijdsimulatie

Zoals bij de meeste mensen wel bekend is heb je de keuze in career mode om de wedstrijd zelf te spelen of te simuleren. Tevens heb je de mogelijkheid om de wedstrijd op elk moment in de wedstrijd simulatie zelf op te pakken en verder te spelen. In FIFA 21 kan je zelfs in en uit de simulatie stappen. Op deze manier kan je bijvoorbeeld tijdens belangrijke momenten zoals een vrije trap of penalty ingrijpen en meer invloed hebben op de wedstrijd. Ook is er meer data beschikbaar in de vorm van wedstrijd statistieken, spelers prestaties en uithoudingsvermogen. 

Vernieuwd groeisysteem

Met het vernieuwd groeisysteem is de ontwikkeling van de spelers in nog meer detail te beheren. Dit geeft je de mogelijkheid om spelers voor geheel andere posities te laten ontwikkelen. Maak bijvoorbeeld van een rechtsback een rechtsbuiten om gaten in je selectie op te vullen. 

Match Sharpness

Een nieuw spelers attribuut in de vorm van 'match sharpness' wordt geíntroduceerd. De match sharpness geeft je een indicator hoe groot de kans is dat een speler gaat presteren op de meest cruciale momenten in een wedstrijd. Met een nieuw trainingssysteem heb je de optie om groepstrainingen op te zetten om zo de match sharpness van de spelers te trainen. Door dit te trainen verklein je de kans dat spitsen grote kansen missen en verdedigers belangrijke tackles maken.

Activiteiten beheersysteem

Het nieuwe activiteiten beheersysteem zorgt ervoor dat je zelf beslist wanneer je wilt trainen en rusten. Hiermee heb je invloed op de scherpte van de spelers, moreel en fitheid en kan je op die manier het verschil maken tussen een overwinning of verliespartij. 

Verbeterde AI

De AI, oftewel de tegenstander die door de game zelf bestuurt wordt, is verbeterd binnen career mode. Dit betekent dat er meer intelligente beslissingen worden genomen door de AI in zowel de aanval als verdediging. Door beter te markeren, tackelen, passen en dribbelen. Dit moet ervoor zorgen dat spelers meer uitdaging krijgen en het speltype zo fris en vernieuwend mogelijkheid te houden.

Nieuwe transfermogelijkheden

Het maken van transfers wordt in FIFA 21 nog realistischer gemaakt binnen career mode. Met nieuwe vormen van het maken van transfers. Maak bijvoorbeeld een leen of koopdeal met een optionele of toekomstige transfersom. Ideaal als je op het moment nog geen volledige transfersom kan betalen maar dit wel in de toekomst verwacht. De AI zal ook met spelers ruil voorstellen komen 

Nieuwe initiële instellingsopties

Met Authentic Transfers heb je de optie om te onderhandelen over signeersessies op de transfermarkt. De 'Financial Takeover' optie is verder uitgebreid waardoor je het startbudget van het team kan verhogen om te zorgen dat je je team nog beter kan samenstellen. Alles om binnen career mode een zo veel mogelijk levensechte ervaring te bieden. 

Veel kritiek op career mode in FIFA 20

Bovenstaande features zijn nog niet alle nieuwe features die we kunnen verwachten binnen FIFA 21 career mode. Hoewel het al een goed teken is dat al bij de eerste informatie veel nieuwe aanpassingen worden beloofd, is het nog maar afwachten hoe goed dit zal passen binnen dit speltype. Ook vorig jaar werd er door EA veel nieuwe features aangekondigd binnen career mode. Al op de dag van release kon EA rekenen op veel kritiek rekenen van de career mode community. Er zaten in het begin al veel fouten in het speltype waardoor met een #FixCareerMode trending topic als gevolg. EA gaf hierop reactie en beloofde de komende periode er hard aan te werken. Terugkijkend hierop is dit zeker door EA opgepakt, maar niet voldoende om de spelers blij te maken.

Meer informatie volgt in de maand augustus. De eerste nieuwe features beloven ieder geval al veel goeds.

Wil jij beter worden in FIFA en vliegend van start na de release van FIFA 21? Dan kun je ook een 1-op-1 FIFA coaching sessie boeken bij Team Gullit. Ongeacht je niveau werken ze samen met jou aan een gedetailleerd trainingsplan en analyseren ze je FIFA 21 gameplay. 

Deel: