Artikel

League of Legends Worlds 2020 Play-In Stage: dit zijn alle teams

11 september 2020, 13:45

Met het begin van Worlds 2020 slechts enkele dagen verwijderd lopen we alle teams door die zich hebben gekwalificeerd voor de play-in fase van het toernooi. Dit zijn in totaal tien teams die worden verdeeld in twee groepen van vijf.

Wegens corona is het WK dit jaar net wat anders dan normaal. Wegens de maatregelen van Vietnam zijn de twee teams die zich oorspronkelijk hadden gekwalificeerd, Team Flash en [GM/EVOS] niet aanwezig. Wel krijgen ze het prijzengeld wat ze hadden gekregen mochten ze wel hebben meegedaan. De derde seed van Korea, die oorspronkelijk door play-ins heen moest, vervangt direct het Vietnamese team in groups.

De tien play-in teams spelen één round-robin, dus elk team speelt vier matches. De nummer één van beide groepen gaat direct door naar de groepsfase. Vervolgens spelen de nummers drie en vier van iedere groep een Best-of-five tegen elkaar. De winnaar daarvan speelt tegen de nummer twee van de andere groep, waarmee de laatste twee teams die naar groups doorgaan bekend worden.

LPL (China)

LGD Gaming

Met een indrukwekkende serie-winst over Invictus Gaming, de wereldkampioen van 2018, plaatste LGD Gaming zich als vierde seed uit China voor het eerst voor het WK sinds 2015. Het team beleefde een zwak begin van 2020, waar het vijftiende plaatste in de LPL. In de Summer Split draaide het geluk echter om en eindigde het team zesde in de regular season. Na te verliezen van Suning in zowel de playoffs als de eerste ronde van de regional qualifiers lukte het LGD toch om in de regional finals te winnen van iG, die daarvoor verdedigend wereldkampioen FPX had uitgeschakeld.

LEC (Europa)

MAD Lions

Na jaren als Splyce te hebben geopereerd rebrandde het team na een spannende run in Worlds naar de MAD Lions. Met een vrijwel volledig nieuwe lineup, midlaner Humanoid niet meegerekend, begonnen de Lions sterk aan hun debuutjaar. Na lang aan kop van de LEC te hebben gestaan werd het team in de playoffs verslagen door de oude garde van Fnatic, waardoor het uiteindelijk als vierde seed kwalificeerde en dus door de play-ins heen zal moeten vechten.

LCS (Noord-Amerika)

Team Liquid

Team Liquid is sinds het begin van franchising één van de meest succesvolle teams in Amerika. Waar het vroeger voornamelijk om C9, CLG en TSM ging kwam Team Liquid ineens ver bovenaan. Met vier titels op rij leek TL onverslaanbaar, maar in begin 2020 zwakte het team af. Na een teleurstellende Spring Split heeft het team de redemption arc ingezet en heeft het met een ijzersterke Summer Split hun kracht teruggevonden.

PCS (Taiwan)

PSG Talon

Waar vroeger de LMS werd gedomineerd door twee vaste teams – Flash Wolves en AHQ Esports Club – zorgde de rebrand naar PCS voor een hoop nieuwe teams aan de top. PSG Talon is er daar één van. Met tweemaal brons in het reguliere seizoen maakte PSG Talon een sterke indruk in hun debuutjaar. In een dramatische play-offs versloeg het uiteindelijk veteranenteam ahq met 3-1 en vervolgens Machi met 3-2, waarmee het zich plaatste voor de finales en daarmee Worlds. Echter was Machi in de rematch met 3-0 PSG Talon te sterk af.

CBLOL (Brazilë)

INTZ

De Braziliaanse league staat er al jaren om bekend om één van de meest enthousiaste fanbases te hebben. Teams als PaiN gaming en KaBuM! e-Sports zijn legendarische namen bij internationale toernooien, al zijn de resultaten nooit echt extreem dominant geweest. INTZ is al sinds 2014 een bekende naam in de CBLOL, maar voor het eerst sinds 2016 wist het team zich weer te kwalificeren voor Worlds na rivaal Pain Gaming te verslaan. Nu is het aan hen om de wildcard-regio naar de groepsfase te brengen, voor het eerst sinds 2017

CIS (Rusland)

Unicorns Of Love

Voordat de EULCS in de LEC veranderde waren de Unicorns of Love een gevestigde naam in de Europese scene. Hoewel het team nooit voor worlds wist te kwalificeren waren ze toch één van de populairste teams. Toen franchising werd geïntroduceerd probeerde de unicorns terug te keren in de LEC maar werden afgewezen. Als oplossing verhuisde UoL naar de CIS in de zomer van 2019, waar het direct de eerste plaats haalde. Na krap van Splyce te verliezen met 2-3 in de play-ins van Worlds 2019 komt het team nu, na slechts twee wedstrijden te verliezen in heel 2020, terug om wraak te nemen.

LJL (Japan)

V3 Esports

V3 is nog een vrij nieuw team, met hun debuut in de LJL in 2018. In hun eerste jaar waren ze doorgaans in de middenmoot te vinden, maar daarna werden ze steeds beter. Na twee jaar te zijn overschaduwd door Detonation FocusMe was V3 in de zomer van 2020 eindelijk het betere team. Na een ontzettend spannende best-of-five tegen rivaal DFM was het V3 die uiteindelijk er met de overwinning mee vandoor ging. 

LAT (Latijns Amerika)

Rainbow7

Rainbow7 is sinds hun debuut in de LLN altijd een van de sterkere Latijns-Amerikaanse teams geweest. Met als hoogtepunt MSI 2018 heeft het team altijd net de lat misgeslagen in hun missie om Worlds te bereiken – tot 2020. Met behulp van een reverse sweep in de finales tegen All Knights plaatste het team zich eindelijk voor Worlds. Nu krijgt het Mexicaanse team de kans om zichzelf opnieuw internationaal te bewijzen.

OCE (Oceanië)

Legacy Esports

Van alle teams in de Australische OPL is Legacy Esports één van de oudste. Al sinds het begin van de OPL in 2015 is het team erbij geweest. Samen met Avant Garde, Chiefs Esports Club en Dire Wolves vormt het de oude garde van de OPL, en nu krijgt het team na zes jaar spelen eindelijk de kans op het internationale podium.

TCL (Turkije)

Papara SuperMassive

Papara Supermassive is al jaren een bekende naam in League of Legends. Na twee jaar op rij worlds te halen miste het team in 2019 hun hattrick na met 2:3 van Royal Youth te verliezen. Het duurde ook even voor Supermassive om terug in de flow te komen, want tweemaal een derde plaats in het reguliere seizoen was niet het resultaat waar het Turkse team op hoopte. Uiteindelijk in de play-offs kwamen ze weer op stoom en wonnen ze met 3-2 in de finales van 5Ronin, genoeg voor een ticket naar Worlds 2020. 

Blijf altijd op de hoogte van het laatste League of Legends nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: