Artikel

Met deze line-up kwalificeerde SMOrc zich voor Masters Tour Madrid

14 september 2020, 11:49

De Belgische speler SMOrc van ATKMode wist zich afgelopen weekend te kwalificeren voor de Hearthstone Masters Tour Madrid door een open cup te winnen. Hier kwam hij, uit maar liefst 1024 spelers, als winnaar uit de bus. In dit artikel legt hij uit met welke line-up hij dit voor elkaar gespeeld heeft, en waarom hij bepaalde keuzes gemaakt heeft.

De line-up

De line-up die SMOrc meegenomen had naar het toernooi bestond uit de decks Bomb Warrior, Highlander Priest en Soul Demon Hunter. De keuze om deze drie decks mee te nemen komt vooral vanwege Bomb Warrior en Highlander Priest, wat volgens hem de beste decks op dit moment zijn. Soul Demon Hunter sluit deze line-up af, omdat het een goed all-round deck is dat alleen verliest tegen Warrior. Omdat het control decks zijn, duren de games vrij lang. Dit betekent dat er meer tijd is voor je tegenstander om fouten te maken.

Strategie

Wanneer je tegenstander Warrior speelt, moet je die met deze line-up altijd bannen. Speelt je tegenstander geen Warrior dan is het slim om de Rogue van je tegenstander te bannen als het een Weapon of Aggro Rogue is, en als deze ook niet gespeeld worden het Soul Demon Hunter deck.

De volgorde waarin hij zijn decks speelt is meestal willekeurig, maar niet altijd. "Als van mijn twee overgebleven decks bijvoorbeeld Priest goed is tegen allebei de decks van mijn tegenstander en Demon Hunter maar goed tegen één, speel ik eerst het Priest deck. Hierdoor heb ik twee kansen met mijn Demon Hunter."

Bomb Warrior

Bomb Warrior is volgens SMOrc op dit moment het sterkste deck in het spel. De Wrenchcaliburs zorgen ervoor dat je erg veel damage kan doen tegen je tegenstander, en de spells zorgen ervoor dat je het board onder controle houdt. Het deck is niet erg goed tegen Rogue, maar alle andere match-ups zijn erg goed, vooral tegen Druid.

Highlander Priest

Dit deck speelt meer voor tempo dan je misschien zou verwachten, met kaarten zoals Dragonqueen Alexstrasza en Imprisoned Vilefiend. SMOrc heeft voor dit specifieke Priest deck gekozen omdat het Galakrond Priest verslaat. "Ik verwacht veel Warrior, Priest en Druid. Warrior ban ik, Druid zijn al mijn decks goed tegen en Priest kan ik verslaan in de mirror." De Highlander Priest is het zwakst tegen Rogue en Zoo Warlock. Gelukkig worden allebei deze decks vorige week generfd, waardoor Highlander Priest relatief nog sterker wordt.

Een opvallende kaart in dit deck is Animated Broomstick. Deze kaart speelt SMOrc in zijn deck zodat hij onverwacht voor zijn tegenstander de trades kan bepalen. Ook Wandmaker wordt niet in elk deck gespeeld, maar SMOrc vindt dit een erg goede kaart in Priest. "Je doet niet zo veel op de tweede beurt, en alle 1-mana spells zijn erg goed in Priest."

Soul Demon Hunter

"De Demon Hunter is heel vergelijkbaar met de warrior. Ze gaan face met hun wapens en houden het board onder controle met hun spells. Face Hunter is de slechtste match-up voor dit deck, maar deze wordt gelukkig niet heel veel gespeeld in toernooien.

Dit deck is normaal slecht tegen Druid, maar de keuze om Magtheridon erin te stoppen zorgt ervoor dat je deze match-up goed kan winnen. SMOrc kiest ervoor om geen Lorekeeper Polkelt te spelen, maar kiest in plaats daarvoor voor Hoard Pillager. Deze werkt beter met Blade Dance en geeft je meer damage.

Hoe verder

Na het winnen van deze Masters Tour Qualifier is SMOrc nog niet klaar met Hearthstone tot de Masters Tour Madrid in oktober. Hij gaat nog proberen zich te kwalificeren voor de Hearthstone Nationals en speelt mee in de Aspirant League. Wil je op de hoogte blijven van zijn avonturen in de Hearthstone Esports scene? Volg hem dan op Twitter.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en krijg elke vrijdag om 16:00 de hoogtepunten van afgelopen week. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: