Artikel

Alles over de Call of Duty Cold War Battle Pass

14 oktober 2020, 08:54

Call of Duty krijgt ook in 2020 een Battle Pass. Met de Call of Duty Cold War Battle Pass geven Activision en Treyarch een vervolg aan het succesvolle Battle Pass-systeem dat in 2019 binnen Modern Warfare geïntroduceerd werd. Hiermee lijkt de tijd van het Prestige-systeem binnen Call of Duty voorgoed achter ons te liggen.

De Call of Duty Cold War Battle Pass voorziet de spelers ieder seizoen van nieuwe content. Een seizoen duurt ongeveer twee maanden. Er bestaan twee versies van de Battle Pass: de gratis en de betaalde versie. Onderdeel van de Battle Pass zijn onder andere nieuwe wapens en XP boosts. Het verschil tussen de gratis en betaalde versie bestaat uitsluitend uit cosmetics. Dit houdt in dat de bezitters van de betaalde versie in-game géén significant voordeel hebben.

Een Battle Pass bestaat uit 100 Tiers. Iedere Tier bevat een andere vorm van beloning. Dit kan, zoals eerder aangegeven een wapen, blueprint of XP boost zijn. Men kan Tiers vrijspelen door simpelweg XP te behalen. Wie alle Tiers weet vrij te spelen voor het einde van het seizoen kan op een unieke blueprint rekenen. Een Battle Pass kost 1000 COD Points (€10). Tot slot zijn ook COD Points onderdeel van de Battle Pass, wie deze voor het einde van het seizoen weet te voltooien, zal genoeg COD Points verdienen om de volgende Battle Pass te kopen.

Battle Pass integreert Multiplayer, Warzone én Zombies

Met de Call of Duty Cold War Battle Pass proberen Activision en Treyarch de Multiplayer, Warzone en Zombies-gamemode te integreren. Speel je wapens of blueprints uit de Battle Pass binnen de Call of Duty Cold War Multiplayer vrij? Dan kun je deze items ook binnen Cold War Warzone en Call of Duty Cold War Zombies gebruiken.

De verschillende gamemodes onder Black Ops Cold War delen middels de Battle Pass dus de zogeheten post-launch seasonal content. Dit betekent dat er ook dit jaar géén Season Pass is. Iedere speler zal gratis toegang hebben tot de nieuwe maps, wapens en gamemodes.

cold-war-battle-pass

De Call of Duty Cold War Store

Wie behoefte heeft aan extra cosmetics, zoals operators, blueprints of andere 'player identity items', kan daarvoor bij de Call of Duty Cold War Store terecht. In deze Store zijn al deze items in de ruil voor COD Points te koop. De spelers zien op voorhand precies wat ze aanschaffen. De tijd van zogeheten lootboxes is daarmee voorbij.

Call of Duty: Black Ops Cold War is de vijfde game in de Black Ops-reeks. Uitgever Activision en ontwikkelaar Treyarch creëren met deze game een nieuw verhaal in hetzelfde universum. De release van de game is op 13 november 2020.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en krijg elke vrijdag om 16:00 de hoogtepunten van afgelopen week. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: