Artikel

5 tips voor de release van FIFA 21

Electronic Arts FIFA

9 oktober 2020, 13:51

Eindelijk! FIFA 21 is nu voor iedereen speelbaar. Of je nou early access had of de Standard Edition hebt gekocht, vanaf vandaag (9 oktober) kan elke gamer aan de slag met het nieuwste deel van de FIFA-serie. Wij zetten even 5 handige tips op een rij voor je eerste uren in het spel.

Maandenlang hebben de fans naar de release van FIFA 21 toegeleefd en vandaag is het eindelijk zo ver. Het is natuurlijk altijd weer de vraag waar je mee begint. Duik je direct in Ultimate Team, of geef je de vernieuwde Career Mode een kans? Wij hebben in ieder geval 5 tips voor jou.

1. Check je settings

Het is altijd goed om je settings te controleren voordat je je eerste potje FIFA 21 gaat spelen. Staat schieten nog wel op de juiste knop? Heb je hulp bij voorzetten aan of uit staan? Ga zo maar door. Een nieuwe FIFA neemt deze instellingen niet automatisch mee uit de vorige versie dus let goed op voordat je 1-op-1 met de keeper staat en vervolgens een voorzet geeft terwijl je eigenlijk wilde schieten...

2. Download de FIFA 21 Companion App

Als je FIFA Ultimate Team gaat spelen is de Companion App een must. Je kunt naar hartelust de transfermarkt afspeuren en aan je team sleutelen zonder dat je in de buurt van je PC of console hoeft te zijn. Ideaal voor die lange treinreis of achterin de auto als je inmiddels alle Renaults wel hebt geteld. Download de FIFA 21 Companion App gratis via de Google Store of App Store.

3. Speel eerst offline

Er zijn best wat dingen veranderd aan de gameplay van FIFA 21 ten opzichte van FIFA 20, dus ga vooral eerst even offline spelen voordat je het online opneemt tegen andere gamers. Het is verstandig om de controls onder de knie te krijgen voordat je een pak slaag krijgt van een ervaren spelen. Speel dus bijvoorbeeld een van de vele competities in FIFA 21 en oefen met jouw favoriete team.

4. Speel samen met een vriend

Dit jaar heeft FIFA samen spelen naar een hoger niveau getild. Met FUT Co-Op in FIFA 21 kun je nu namelijk ook met je Ultimate Team online samen met een vriend strijden tegen andere duo's. Je speelt samen met het Ultimate Team van de speler die de uitnodiging verstuurd, dus bedenk goed wie dat wordt. Als jij die Messi of Ronaldo in je team hebt, maar je speelt samen met iemand anders, heb je die natuurlijk niet tot je beschikking.

5. Ga traden

In FIFA Ultimate Team is het belangrijk dat je goed leert traden, vooral in het begin van het spel. Omdat je nog niet zoveel coins tot je beschikking hebt kun je het beste de Trading Tips voor FIFA 21 volgen om zo snel mogelijk een mooi budget op te bouwen.

Wil jij beter worden in FIFA en vliegend van start na de release van FIFA 21? Dan kun je ook een 1-op-1 FIFA coaching sessie boeken bij Team Gullit. Ongeacht je niveau werken ze samen met jou aan een gedetailleerd trainingsplan en analyseren ze je FIFA 21 gameplay. 

Deel: