Artikel

PSV Kitty over Country Finals: "Ik tref liever Dynasty dan LowLandLions"

13 oktober 2020, 12:47

PSV Esports won afgelopen weekend met 3-0 van LowLandLions in de Dutch League Country Finals. Het was voor het eerst dat PSV een BO5 van LLL won, maar enigszins geflatteerd was het wel. We spraken met ADC Kitty in aanloop naar de grote finale.

De overwinning tegen LLL voelt op papier als revanche voor de twee verloren finales van de Dutch League, maar afgelopen weekend was de realiteit toch anders. "Een win is een win," verzucht Sander "Kitty" Everink. "Maar tegen een gedemotiveerd LLL, dat met Bjorn moest spelen omdat ze geen wisselspeler konden inzetten, was het geen eerlijke strijd."

Het spreekt dan ook voor zich dat Kitty niet per se euforisch over de 3-0 overwinning is. "Voor ons zal er pas echt een overwinningsgevoel zijn als we de Country Finals winnen. Of dat tegen Dynasty of LLL is maakt ons dan niet uit."

Andere speelstijl

Ondanks een gedemotiveerd LLL kan Kitty nog wel wat positiefs uit de confrontatie halen. "We hadden ons sowieso al voorgenomen om onze speelstijl iets aan te passen, aangezien we met onze 'normale' speelstijl nooit zouden winnen van LLL." Dat de tegenstander niet op volle sterkte speelde maakte natuurlijk wel verschil. "Ik had wel het idee dat we onze speelstijl makkelijker konden uitvoeren wetende dat zij qua niveau in het nadeel waren door Bjorn op de plaats van Raqo."

Als LLL de finale weet te bereiken en op volle sterkte een herkansing tegen PSV krijgt, is Kitty duidelijk over dat treffen: "Dan is er pas een echte krachtmeting met onze nieuwe speelstijl."

THRLL was slordig

Dan moet LLL wel eerst langs Dynasty, dat zelf met 3-0 wist te winnen van Team THRLL. Kitty: "Ik denk dat dat vooral beslist gaat worden in de eerste game. Als LLL die overtuigend wint, denk ik dat het 3-0 wordt. Dynasty heeft, van wat ik heb gehoord, in de periode na het reguliere seizoen niet stilgezeten en dat zou de kracht kunnen zijn om een waardige tegenstander voor LLL te zijn."

Toch is hij ook lichtelijk kritisch over Dynasty. "Ik vond dat THRLL onkarakteristiek veel onnodige fouten maakte waar ze normaal juist als team erg sterk in waren. Die fouten zijn erg veel afgestraft door Dynasty wat ze ook de verdiende winst heeft opgeleverd."

Liever Dynasty

Of Kitty liever Dynasty of LLL in de finale treft? "Ik zal eerlijk zeggen dat ik veel liever Dynasty in de finale zie dan LLL. Ik heb het gevoel dat de speelstijl van LLL onze kryptonite is en mochten we dat vermijden zou dat wel boffen zijn," aldus de ADC van PSV Esports. "Dit zeg ik niet alleen om te suggereren dat we veel makkelijker van Dynasty zouden winnen, maar ons team wel heeft betere kansen tegen de speelstijl van Dynasty dan tegen LLL."

Blijf altijd op de hoogte van het laatste League of Legends nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: