Artikel

Stage Select: Het kleinschalige Smashville

8 juni 2019, 08:56

Smashville is een van de vijf starter stages in competitive Smash Ultimate en daarbij ook een van de meest unieke. Smashville is een van de weinige stages die ondanks een verandering in layout nog wel tot de legale stagelist behoort.

Smashville werd geïntroduceerd in Super Smash Bros. Brawl als een variant op Final Destination met één significante verandering, een relatief groot platform in het midden wat heen en weer zweeft boven de stage. Hoewel dit het geval was in zowel Brawl als Smash 4 is de stage in beide gevallen wel legaal gebleven.

In Ultimate is het net iets anders. Omdat in competitive de stage hazards worden uitgezet, beweegt het platform niet heen en weer. Dus in plaats van een platte stage met een rondzwevend platform heb je nu een stage met twee verdiepingen.

Kleinschalig en knus

Hoewel het misschien niet zo lijkt, is Smashville de kleinste stage die op dit moment gebruikt wordt. Het grote platform is ongeveer 15 procent kleiner dan die van Battlefield. En de hele stage kun je bijna anderhalf keer in Mementos stoppen. Het platform is net iets groter dan een platform op een stage zoals Battlefield of Pokémon Stadium, maar vanwege de kleinere grootte van de stage zal dit platform procentueel gezien meer ruimte van de stage bedekken.

Door de kleine stagegrootte is er op deze stage veel interactie en hebben de twee spelers vaak weinig tijd om hun plekje te zoeken en te campen. Personages die vanuit een sprong een luchtaanval op het platform kunnen gooien zonder zelf in gevaar te komen zijn zeer goed op deze stage. Denk hierbij aan Inkling, Lucina, Marth, Ike en Pit die met hun aanvallen zeker vanaf onderaf veel druk kunnen uitoefenen op een tegenstander op een platform.

Daarnaast zijn personages met een sterk projectiel of een ander middel om een deel stage te behouden/verdedigen ook erg goed op Smashville. Samus en Link zijn hier voorbeelden van. Het is erg lastig om via de bovenkant je tegenstander uit het veld te slaan vanwege het enkele platform van de stage. Personages zoals Fox hebben hierdoor meer moeite met deze stage omdat ze relatief gezien later een stock van de tegenstander kunnen pakken.

Hoewel Smashville in plaats van een bewegend platform nu een stilstaand platform heeft, wordt het nog steeds gezien als een prima stage voor competitive. Het is de enige legale stage met maar één platform en in combinatie met de grootte van de stage is Smashville een erg unieke stage om op te spelen. Geen wonder dat er sinds zijn introductie al competitief op gesmashed wordt.

Smashville is een starter stage van de Nederlandse Super Smash Bros. Ultimate stagelist.

Deel: