Artikel

Stage Select: Het transformerende Town and City

4 juni 2019, 10:55

Town and City is de tweede legale Animal Crossing stage en één van de twee stages die onder de categorie “Counterpick Stages” vallen in de huidige stagelist van Super Smash Bros Ultimate. Het is naast dat ook de enige dynamische stage, doordat de stage tijdens de match constant veranderd. Dit heeft vooral betrekking op de platform-layout en de grootte van de stage. Town and City is desondanks zijn status als counterpick stage over het algemeen zeer geliefd.

Een counterpick stage houdt in dat de stage wel gezien wordt als tournament legale stage, maar niet helemaal neutraal is. Dit kan te maken hebben met de indeling van een stage of een specifieke mechanic. Town and City heeft een paar factoren waardoor de stage een counterpick stage is. Het basisplatform van Town and City is net een tikkeltje groter dan die van Final Destination. Daarnaast heeft het drie platformen op verschillende hoogten staan, waarvan de middelste het laagste staat. De buitenste twee staan relatief hoog boven het platform. Zo hoog dat veel personages het pas met een double jump weten te bereiken.

In Doubles is Town and City een starter stage in plaats van een counterpick stage. Dit komt omdat in Nederland Smashville niet beschikbaar is in Doubles, aangezien deze stage te klein is volgens velen. Town and City vervangt Smashville in Doubles en kan in die spelmodus al vanaf het begin gekozen worden.

Variabelen van de stage

Town and City is de stage met de hoogste blast zones in de huidige stagelist. Dit betekent dat je veel later via de bovenkant de stage uitgeslagen wordt dan bij andere stages. Dit maakt het minder ideaal voor personages die via de bovenkant een stock moeten eindigen zoals Fox. Pokémon trainer heeft ook niet heel veel te zoeken op deze stage, aangezien hij naast de hoogte ook niet veel heeft aan de grote lege ruimte die het biedt. De platformen van Town en City gaan namelijk op een gegeven moment weg. De stage is dan een iets grotere versie van Final Destination.

De platformen komen op een gegeven moment weer terug. En weer weg. Zo blijft de stage doorgaan tot de match afgelopen is. Personages die wel profiteren van deze stage zijn personages die van beide vormen van de stage gebruik kunnen maken. Denk hierbij aan personages zoals Cloud, Roy, Inkling en Meta Knight.

Town and City blijft een unieke stage in Ultimate en een veel voorkomende counterpick in de huidige meta. Door zijn unieke veranderingen van vorm en hoge platformen kunnen veel personages hun volledige trukendoos hierop loslaten. Het zal daardoor vrijwel altijd een tournament legal stage zijn.

Town and City is een starter stage van de Nederlandse Super Smash Bros. Ultimate stagelist.

Deel: