Artikel

Esports games: Rainbow Six: Siege

17 juli 2019, 08:02

Rainbow Six: Siege is een tactische shooter waarin twee teams het in verschillende asymmetrische gamemodes tegen elkaar opnemen. De shooter kende rond release een aantal problemen, maar na enkele updates en de toevoeging van een hoop nieuwe content heeft het zich ontwikkeld tot een van de populairste multiplayer-shooters. Wij vertellen je hoe de game precies in zijn werk gaat.

Hoe werkt een ronde Rainbow Six: Siege

In Rainbow Six: Siege nemen twee teams van vijf het tegen elkaar op. Het ene team begint als aanvallers, het andere teams als verdedigers. Een wedstrijd wordt bepaald in een aantal rondes. Een ronde loopt af als een van de twee teams de ander volledig uitschakelt of als de aanvallers hun doel bereiken. Verdedigers kunnen ook winnen door lang genoeg te rekken en de rondetijd te laten verstrijken. Na een aantal rondes worden de rollen omgedraaid, zodat beide teams een keer als aanvaller en verdediger spelen.

Een ronde begint altijd met de voorbereidingsfase. Hierin kan het verdedigende team barricades en andere verdedigingsmiddelen neerzetten om hun positie te versterken. Tegelijkertijd kunnen aanvallers met op afstand bestuurbare drones de map alvast verkennen en de locaties van hun tegenstanders, barricades en hun doelwit kunnen vinden voor de aanval daadwerkelijk begint. Dit doelwit kan, afhankelijk van de spelmode, een bom zijn die ontmantelt moet worden of een gijzelaar die de aanvallers in veiligheid moeten brengen.

Wat zijn operators in Rainbow Six: Siege

De manier waarop het bovenstaande proces verloopt is voor een groot deel afhankelijk van welke Operators een team kiest. Operators zijn de speelbare personages in Rainbow Six: Siege en elke Operator heeft een eigen selectie aan wapens, gear en granaten die ze mee kunnen nemen. Operators worden onderverdeeld in twee categorieën: offensieve Operators en defensieve Operators.

Offensieve Operators kunnen alleen door het aanvallende team gespeeld worden en beschikken daarom vaak over uitrusting die ze helpt met het doorbreken van een verdediging. Zo kan Sledge met een sloophamer door muren slaan en heeft Thermite explosieven die zelfs door een verstevigde muur breken

Defensieve Operators dienen om de positie van het verdedigende team te versterken. Vanzelfsprekend kunnen deze alleen worden gekozen door het verdedigende team. Deze categorie omvat Operators als Kapkan, die explosieven in deur- of raamopeningen kan zetten die afgaan wanneer een tegenstander erlangs loopt. Een ander voorbeeld is Jäger, die met zijn ADS projectielen als granaten kan vernietigen voor deze afgaan.

Dit artikel maakt onderdeel uit van onze artikelenreeks "esports voor beginners". Deze reeks dient als introductie voor mensen die meer over esports willen weten. In deze reeks artikelen bieden wij je alle kennis die je nodig hebt om te snappen wat esports precies zijn, welke games je kunt volgen en hoe je zelf aan de slag kunt binnen de esports-industrie.

Deel: