Artikel

Esports games: Rocket League

9 juli 2019, 13:33

Met Rocket League gaf ontwikkelaar Psyonix antwoord op twee vragen die weinig mensen zich ooit gesteld hebben: Wat als voetbal door auto’s gespeeld wordt en wat als deze auto’s zichzelf met een raket de lucht in konden torpederen? 

Het resultaat bereikte met succes een grote doelgroep. Inmiddels heeft Rocket League meerdere grote esports-competities per jaar en een grote fanbase opgebouwd. Wij leggen je uit hoe het spel precies in zijn werk gaat.

Hoe werkt Rocket League

In Rocket League nemen twee teams van drie spelers het tegen elkaar op in een voetbalwedstrijd met auto’s. Deze vindt plaats in een soort kooi met wanden, een plafond, een middenstip en twee doelen. Passen, dribbelen en scoren doe je door met je auto tegen de bal aan te stoten. De bal is in verhouding wel een stuk groter dan bij voetbal, waardoor je zelfs met hoge snelheid nog in staat bent om de bal te zien en te raken. Net als bij een voetbalwedstrijd speel je met een tijdslimiet, meestal van vijf minuten, en het team dat aan het einde het meest gescoord heeft, wint.

Verwacht geen hyperrealistische taferelen. Vooral met zwaartekracht wordt nogal losjes omgegaan in Rocket League. Alleen door een botsing op hoge snelheid kan je auto kapot, de bal blijft lang in de lucht hangen en met de juiste snelheid kunnen spelers over de wanden of zelfs over het plafond rijden.

De unieke twist die Rocket League toevoegt aan de voetbalformule is te vinden in de vorm van de speed boost. Verspreid over het veld liggen punten waar je overheen kunt rijden om je speed boost-meter te vullen. Deze kun je gebruiken om jezelf tijdelijk nog sneller te maken, maar ook om jezelf na een sprong de lucht in te schieten. Meer ervaren spelers kunnen zelfs van traject veranderen midden in de lucht, wat spectaculaire duels en goals in de lucht mogelijk maakt.

Dit artikel maakt onderdeel uit van onze artikelenreeks "esports voor beginners". Deze reeks dient als introductie voor mensen die meer over esports willen weten. In deze reeks artikelen bieden wij je alle kennis die je nodig hebt om te snappen wat esports precies zijn, welke games je kunt volgen en hoe je zelf aan de slag kunt binnen de esports-industrie.

Deel: