Artikel

Alles wat je moet weten over het Dota 2 toernooi The International 2019

8 augustus 2019, 13:00

The International 2019, het grootste Dota 2-toernooi van het jaar, staat voor de deur. Op 15 augustus nemen 18 van de beste Dota-teams ter wereld het tegen elkaar op in een poging de prestigieuze Aegis of Champions te winnen. Dit jaar zal het toernooi voor het eerst gespeeld worden in de Mercedes-Benz Arena in Shanghai.

De prijzenpot

De prijzenpot voor het toernooi is gestegen tot recordhoogtes en heeft de 30 miljoen gepasseerd. Dankzij de bijdrage van spelers blijft deze nog groeien tot aan het begin van het toernooi. In ons artikel over hoe de grootste esports prijzenpot tot stand komt kun je meer lezen over hoe Valve dit bedrag bij elkaar heeft gekregen.

Het exacte bedrag van de prijzenpot staat nog niet vast, maar de verdeling is al bekend. Deze is als volgt:

  • 1e plaats: 45.5 procent
  • 2e plaats: 13 procent
  • 3e plaats: 9 procent
  • 4e plaats: 6 procent
  • 5e/6e plaats: 3.5 procent
  • 7e/8e plaats: 2.5 procent
  • 9e/10e/11e/12e plaats: 2 procent
  • 13e/14e/15e/16e plaats: 1.5 procent
  • 17e/18e plaats: 0.25 procent

De opzet van het toernooi

De groepsfase (15-18 augustus)

Zoals gezegd nemen er 18 teams deel aan The International 2019. Deze 18 teams worden eerst onderverdeeld in twee groepen van 9 voor de groepsfase, die begint op 15 augustus. Hierin speelt elk team een best-of-2 tegen elkaar. Een overwinning (dus twee wins in een best-of-2) levert twee punten op, een gelijkspel één punt en een verlies nul. De vier beste teams kwalificeren zich voor de upper bracket-ronde van de playoffs en de nummer 5 tot en met 7 kwalificeren zich voor de lower brackets. De laagst scorende teams uit beide groepen worden direct geëlimineerd.

De playoffs (20-25 augustus)

Na een dag rust beginnen op 20 augustus de playoffs. Deze worden gespeeld in de Mercedes-Benz Arena. De wedstrijden die tijdens de playoffs gespeeld worden zijn best-of-3. De winnaar gaat door naar de volgende ronde en treft daar een nieuwe tegenstanders. De verliezers in de upper bracket zakken naar de respectievelijke volgende ronde van de lower bracket. Verliezers in de lower bracket liggen uit het toernooi.

De finale (25 augustus)

Uiteindelijk komen twee teams in de finale terecht; eentje uit de finale van de upper bracket en eentje uit de finale van de lower bracket. De finale van The International is een best-of-5, wat betekent dat een team drie matches moet winnen om de overwinning en de trofee mee naar huis te nemen.

Welke teams doen er mee

De dikgedrukte teams in de lijst hebben zich in de loop van het jaar gekwalificeerd tijdens toernooien in het Dota Pro Circuit. Toernooien die binnen dit circuit vallen leveren teams naast prijzengeld ook punten op voor het DPC-klassement. De 12 hoogst scorende teams uit dat klassement kwalificeren zich automatisch voor TI 2019.

Team Secret behaalde de eerste plaats in het DPC-klassement en kwalificeerde zich met gemak voor The International 2019

De overige zes teams hebben zich gekwalificeerd in de regionale kwalificatierondes voor The International. Elke regionale qualifier boodt slechts één kwalificatieplek.

Deel: