Artikel

The International 2019: Dit zijn de grootste kanshebbers

19 augustus 2019, 20:18

The International 2019 belooft een fantastisch Dota-toernooi te worden. De groepsfase stond al bol van upsets, creatieve strategieën en teamfights van de bovenste plank. Met nog een paar uur te gaan voor de openingsceremonie van het toernooi begint brengen wij je op de hoogte van de drie grootste kanshebbers van het toernooi.

Team Secret

Team Secret is al jaren een van de sterkste teams uit de Europese regio. Met veteraan Puppey aan het roer als captain is Secret een geduchte tegenstander op majors. Sinds de toevoeging van jonge carry-speler Nisha boekt het team overwinning na overwinning, waardoor ze bovenaan het DPC-klassement eindigden. Secret eindigde op een tweede plaats in groep A van de groepsfase, met slechts een punt achterstand op koploper PSG.LGD.

Secret staat bekend om creatieve drafts en sterke teamfights. Puppey wordt gezien als een van de sterkste drafters in het competitieve circuit en weet de sterke punten van zijn spelers te benutten. Greedy supports voor YapzOr, sterke offlaners voor Zai en endgame-carries voor Nisha geven Secret in elke match een goede kans om te winnen.

PSG.LGD

PSG.LGD ging vorig jaar als een van de favorieten The International 2018 in. Het team wist via de lower brackets de finale te halen en verloor daar op het nippertje met 3-2 van OG. PSG.LGD is daarna bij elkaar gebleven en bleef gedurende het seizoen goed presteren, wat resulteerde in een zesde plaats in het DPC-klassement. Tijdens de groepsfase van The International 2019 leek het team echter weer net zo sterk als het jaar daarvoor. PSG.LGD wist zelfs de eerste plaats in groep A van Team Secret te ontnemen.

Aan het hoofd van PSG.LGD staat captain en support-speler fy. De speler is een van de beste position 4-spelers ter wereld en weet vaak eigenhandig het tempo van een game naar zijn hand te zetten. Het team heeft twee van de meest getalenteerde carry-spelers in de regio en ook offlaner Chalice en support xNova zijn geduchte tegenstanders.

OG

Ondanks het feit dat OG The International 2018 op spectaculaire wijze wist te winnen, presteerde het team gedurende het DPC-seizoen matig. Dit veranderde echter na de terugkeer van carry-speler ana en in de groepsfase van TI 2019 bewees OG terug te zijn in topvorm. Met een aantal creatieve drafts en ijzersterke prestaties wisten de regerend kampioenen bovenaan groep B te eindigen.

OG kenmerkt zich boven alles door hun mentaliteit en doorzettingsvermogen. Het team weet zelfs als ze achterstaan het hoofd koel te houden, waardoor tegenstanders altijd op de hoede moeten blijven voor een comeback. Mid-speler Topson en carry-speler ana zijn beiden spelers die ook altijd buiten de meta zoeken naar heroes om te spelen. Dit leidt tot unieke strategieën en picks, zoals ana zijn carry Io en Topson zijn mid Pugna.

Deel: