Artikel

5 producten die elke gamer moet hebben

29 oktober 2020, 11:39

Het eerste waar mensen aan denken bij gamers zijn de bekende zaken zoals een console of gaming PC. Toch zijn er volgens ons een flink aantal producten waar een gemiddelde gamer niet meteen aan denkt, maar toch verdomde handig kunnen zijn. Daarom zetten wij 5 producten op een rijtje die elke gamer absoluut moet hebben.

In onze intro gaven we het al aan, we gaan in dit artikel geen open deuren intrappen. Dat betekent dat verwachten dat lezers al een solide gaming pc, laptop of console hebben, een muis, toetsenbord en monitor. Kortom: heb jij de basics al in huis, maar kun jij nog scoren op de details? Dan zijn de volgende 5 items een absolute aanrader!

Muis bungee

Muis Bungee Zowie

De Zowie Camade muis bungee

De Zowie Camade die je hierboven ziet is een zogeheten muis bungee. Voor veel gamers wellicht een onbekend begrip, maar voor iedereen met een bedrade muis absoluut een aanrader. Door het gebruik van een bungee wordt de draad van jouw muis opgetild, waardoor je geen last meer hebt van de kabel. Je kunt de kabel er zo indoen, dat je precies genoeg over hebt om alle hoeken van jouw muismat te bereiken. De veren aan het verlengstuk van de bungee zorgen ervoor dat je nog wat extra bewegingsruimte hebt als de draad strak staat. Dit product zorgt voor meer comfort en geeft elke bedraden muis een draadloos gevoel.

Headset stand

Corsair ST100 Headset Stand

De Corsair ST100 RGB headset stand

Dan heb je net een nieuwe, wellicht hele dure, headset gescoord en dan is er geen plek om hem netjes en veilig op te bergen. Resultaat? Een headset die van je bureau afvalt. Dat wil je natuurlijk voorkomen, en daarom zijn er al een aantal jaar headset stands op de markt. Je hebt ze in allerlei vormen, kleuren en prijsklasse. Wij raden de Corsair ST100 RGB aan als je van lichteffecten houdt, of de flink goedkopere Triforce als je iets simpels en goedkoops wilt.

Een goede stoel

Herman Miller stoel

Herman Miller stoelen behoren tot de beste bureaustoelen op de markt

Dat je als gamer goed moet kunnen zijn in zitten is niet verwonderlijk. Dat betekent dat je ook een goede stoel nodig hebt, met goede lumbale ondersteuning. Bij Esports Club zijn wij geen specialisten, en we raden daarom ook aan dat je bij klachten altijd contact opneemt met een fysiotherapeut en/of huisarts. Toch willen we wel een aantal stoelen aanraden, die wat ons betreft erg goed zijn. Een populaire keuze is de Markus Bureaustoel van IKEA, die fijn geprijsd is en goede ondersteuning biedt. Wil je een stoel hebben die iets meer gamer uitstraalt, dan kun je uitwijken naar een DXRacer stoel. Gaming stoelen bieden overigens niet altijd de beste ondersteuning, daarvoor zijn stoelen van bijvoorbeeld Herman Miller een betere keus.

Spuitbus met perslucht

Perslucht

Een spuitbus met perslucht zorgt voor een stofvrije omgeving

Op het eerste oog klinkt dit misschien als een vreemde suggestie, waar heb ik in hemelsnaam perslucht voor nodig uit een spuitbus? Toch is dit bij ons een van de meest gebruikte voorwerpen. Zit er ergens stof tussen of misschien wel etensresten? Dan kun je dat er vaak met perslucht wel uitkrijgen. Ook voor het stofvrij houden van jouw computer, console of televisie is perslucht heel erg geschikt. Een spuitbus met perslucht kost je online vier euro, maar is ook te verkrijgen bij een winkel als Action. Je apparatuur gaat er waarschijnlijk minder snel van kapot, want stof is funest voor alle apparatuur. Zeker halen dus!

Nette kabels

Kabeltroep opruimen

Kabels netjes organiseren helpt enorm voor een fijne look

Mocht jouw gaming kamer er inmiddels uitzien als een jungle van draden, dan heb jij wellicht een les nodig in cable management. Het makkelijkste is om te beginnen met wat kabelbinders die jouw kabels bij elkaar houden. Vervolgens kun je kabelgoten aanbrengen om alles netjes te verwerken, zodat de jungle eruit begint te zien als de net onderhouden tuin van je buurman. Optioneel zou je nog een aantal gaten in je bureau kunnen maken waar je de draden doorheen leidt. Ook het bevestigen van je stekkerdozen aan de onderkant van je bureau door middel van dubbelzijdige tape is aan te raden. Kortom, aan de slag!

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en krijg elke vrijdag om 16:00 de hoogtepunten van afgelopen week. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: