Artikel

5 tips om beter te worden in Fortnite

18 november 2020, 14:40

Fortnite is een spel dat je makkelijk kunt leren, maar ongelofelijk moeilijk is om volledig onder de knie te krijgen. Dat heeft met name te maken door de combinatie van bouwen, editten en schieten. Wij geven jullie daarom 5 tips om beter te worden in Fortnite.

Kies goede keybinds en verander niet

keybinds-fortnite

Eerder schreven we al over de keybinds van een aantal van de beste Fortnite-spelers uit Nederland. Uiteraard zijn die spelers niet binnen een dag of week op het niveau gekomen waar zij nu zitten. Zij hebben honderden uren met deze keybinds gespeeld en zijn daardoor op het niveau gekomen waar zij nu zitten. Kies daarom fijne keybinds op jouw toetsenbord of controller en blijf daarbij. Wissel zo min mogelijk, want hoe vaker je wisselt, hoe minder goed jouw hersenen het spiergeheugen kunnen opbouwen van elke bind.

Bouwen staat centraal

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=4A9mQW5uA-8&feature=emb_title

In onze info hadden het er al over, bouwen en editten zijn twee hele belangrijke onderdelen van Fortnite. En dat kunnen de goede spelers inmiddels op een enorme snelheid. We raden daarom aan je heel erg goed te focussen op jouw bouwkunsten, want dat kan het verschil betekenen tussen winnen en verliezen. Zeker tijdens de laatste fase van een Fortnite-potje in een competitieve omgeving is bouwen het belangrijkste onderdeel wat kan leiden tot jouw winst.

Een tweede aspect is editten, wat uiteraard een onderdeel is van het bouwen, maar wel een hele eigen dimensie geeft. Editten is vooral belangrijk om de omgeving om jou heen snel aan te passen en te anticiperen op tegenstanders en veranderingen. Zie jij iemand naast jouw muur staan? Snelle dit, je schiet, en je edit de muur weer in de originele staat. Staat er iemand boven je? Een vlugge edit kan betekenen dat jij de tegenstander elimineert, extra health verzamelt en materialen. Het verschil tussen winnen en verliezen dus!

Bekijk je eigen gameplay

fortnite-gameplay

Een veel gebruikte manier van esporters en teams om beter te worden is zelfreflectie. En dat kan in gamen natuurlijk heel makkelijk door je eigen gameplay op te nemen, ook in Fortnite (de optie vind je in het tweede tabblad van de settings helemaal onderaan). Op het moment dat je je eigen gameplay kan terugkijken kun je heel snel zien waar verbetering nodig is. Is het de manier van roteren naar een nieuwe zone? Je positionering ten opzichte van de tegenstanders? Jouw bouwvaardigheden? Dat soort zaken zijn allemaal heel snel te achterhalen door zelfreflectie met beelden, want tijdens het spelen heb je daar uiteraard geen tijd voor!

Kies de juiste materialen

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=IPOIIxIU0ns&feature=emb_title

We gaven aan dat bouwen heel belangrijk is in Fortnite, maar dat kun je natuurlijk niet doen zonder de juiste materialen. Tussen het vechten en het zoeken naar wapens door is het daarom heel erg belangrijk om constant hout, steen en metaal te verzamelen. Het is daarnaast het makkelijkst om hout te verzamelen en bovendien is hout aanvankelijk sterker dan steen en metaal. Daarom zie je vaak dat spelers hout gebruiken als zij aangevallen worden, terwijl steen en metaal beter zijn als je langer op een plek zit en jouw bouwsel sterker moet maken.

Pak je rust en geef niet op

Fortnite-Midas

Ben je al heel lang aan het spelen of lukt iets niet? Zorg dan dat je even een pauze neemt, en soms is het zelfs fijner om gewoon een dagje te wachten. Dat heeft ook een wetenschappelijke grond, want dan vindt zogeheten consolidatie plaats van je ervaringen en leermomenten. Deze worden met name 's nachts en als je rust hebt opgeslagen in je hersenen. Daardoor verbeter je ook vaak pas na een aantal dagen en niet binnen een paar uur.

Als laatste willen we jullie nog meegeven om niet op te geven. Fortnite is een lastig spel met enorm veel factoren, het spel is inmiddels al bijna drie jaar uit en veel van je tegenstanders spelen al een aantal jaar. Blijf elke dag oefenen en probeer er vooral plezier uit te halen, want dan blijft het ook lang leuk!

Deel: