Artikel

CSGO Major: voorbeschouwing halve finales

7 september 2019, 09:12

Na een onstuimige kwartfinale hebben we twee zeer onverwachte teams in de halve finale. We blikken vooruit op de twee halve finales die vandaag gespeeld gaan worden.

Renegades tegen AVANGAR en NRG tegen Astralis. Dat zijn de halve finales die vandaag gespeeld gaan worden. Vooral die eerste wedstrijd is vrij onverwachts. Toch gaan we ons best doen om de halve finales van de Berlin Major zo goed mogelijk te analyseren.

RenegadesAVANGAR

De eerste wedstrijd is zoals gezegd Renegades tegen AVANGAR. Het Australische team blijft maar winnen, en ook het Kazakse team blijft verbazen, waarbij laatstgenoemde team verantwoordelijk is voor het naar huis sturen van allebei de Franse teams die in aanwezigheid waren.

De twee teams hebben elkaar tijdens de major al eens ontmoet. Op Vertigo was AVANGAR het betere team, maar dan wel nipt. Verrassend genoeg was het verlies op die map niet genoeg om Renegades de map in daaropvolgende wedstrijden te laten bannen. Wat blijkt, de Australiërs zijn ook prima op de map.

We verwachten dat de pick-en-bans eenzelfde patroon gaan volgen als de eerste pot tussen de twee teams. Laten we eerst kijken naar de map percentages:

AVANGAR verwijderde in hun eerste wedstrijd tegen Renegades de mappen Nuke en Train. Het zou ons niet verbazen als ze wederom Nuke als eerste zullen bannen, omdat ze de map nog helemaal niet hebben gespeeld. Het zou kunnen dat de map een pocket pick is van de Kazakken, die ze pas laat in het toernooi wilden inzetten, maar aangezien het team van te voren geen grote kans werd toegedicht lijkt het ons sterk dat ze het zo hebben voorbereid.

Hetzelfde geldt voor Renegades, die al het hele evenement Overpass banned. Ook hier verwachten we niet dat het Australische team een radicaal andere beslissing maakt en gewoon hetzelfde blijft doen als altijd.

Dat geeft kansen aan AVANGAR. Ze kunnen drie routes op. Ze kunnen ervoor kiezen om Dust 2 te kiezen en zo een map te krijgen waar Renegades nog nooit op heeft gewonnen in de afgelopen drie maanden. Ook kunnen ze ervoor kiezen om Train te kiezen, statistisch gezien een sterke map voor AVANGAR en een slechte map voor Renegades. De laatste optie is dat ze Vertigo kiezen, de map waar ze al eens van Renegades hebben gewonnen. Wij denken dat ze ervoor kiezen om Dust 2 te spelen. AVANGAR bant Train namelijk redelijk vaak en heeft dit ook tegen Renegades gedaan. Hierdoor lijkt het ons dat ze meer vertrouwen hebben in hun Dust 2 dan in hun Train.

Renegades op hun beurt heeft ook opties. Ze hebben al het hele toernooi succes op Mirage, terwijl statistisch gezien ze het ook niet onaardig doen op Inferno. Wij denken dat ze ervoor kiezen om Mirage te spelen. AVANGAR heeft een slecht record op de map en was ook het team dat de map verwijderde tijdens de eerste ontmoeting met Renegades.

Als derde map verwachten we Vertigo. Beide teams hebben al eerder laten zien dat ze niet bang waren om de map te spelen en de wedstrijd tussen de twee was ontzettend close. Het zou ons niet verbazen dat het huidige Renegades, in de vorm waarin ze nu verkeren, het aandurft om de map nog een keer als decider te kiezen.

Wij denken dus dat AVANGAR Dust 2 kiest, Renegades kiest Mirage en de decider is Vertigo.

In dit geval is het ongelofelijk moeilijk om een winnaar te kiezen. Het gaat sowieso aankomen op een derde map, maar we denken dat Renegades dit keer aan het langste eind gaat trekken. Het zou ons echter helemaal niet verbazen als AVANGAR straks de win krijgt. Hoe dan ook lijkt het ons onwaarschijnlijk dat we slechts twee mappen gaan zien.

Voorspelling: Renegades wint 2-1

NRGAstralis

Astralis en NRG zijn beide teams die er in hun wedstrijden van gisteren ontzettend goed uitzagen. Beide teams zijn scherp en gebrand op de overwinning. Dat zorgt ervoor dat we watertanden als we alleen al denken aan deze wedstrijd.

Laten we eerst kijken naar de statistieken wat betreft mappen voor beide teams:

Het is heel moeilijk om te analyseren hoe deze pick-en-ban-fase zal gaan. Er zijn ontzettend veel factoren om rekening mee te houden. Zoals we gisteren hebben gezien heeft Astralis namelijk een nieuwe map uit de hoge hoed getoverd: ze zijn blijkbaar één van de meest innovatieve teams in de wereld op Vertigo.

We denken dan ook dat NRG, Astralis het respect zal geven dat ze hebben verdient en als eerste map Vertigo bannen. Dat geeft Astralis ruimte. We denken dat zij net zoals ze dat deden in de eerste wedstrijd tegen NRG, Mirage verwijderen. Het blijkt een map die het Deense team niet fijn vind om te spelen.

NRG zal waarschijnlijk twijfelen tussen Train, Dust 2 en Nuke. Train omdat het de onbetwiste thuismap is van het team, Nuke omdat ze Astralis op hun donder gaven eerder in de major, en Dust 2 omdat het een slechte map is voor Astralis. Toch denken we dat NRG voor comfort gaat en Train kiest. In de eerdere wedstrijd tussen de twee verwijderden ze zelf al Dust 2, en Astralis stond lange tijd te boek als het beste Nuke team in de wereld. Daarom denken we dat NRG weinig risico wilt nemen.

Astralis op hun beurt heeft flink wat keuze. Zoals de spelers tegen Liquid lieten zien zijn ze best aardig op Overpass, maar ook Inferno behoort tot de mappen waar ze goed op zijn. Als we de statistieken erbij pakken, dan lijkt de meest logische keuze voor Astralis om Overpass te kiezen. NRG heeft geen goed record op de map, terwijl ze een behoorlijk aardig team lijken te zijn op Inferno. De veilige en slimme keuze is in dit geval dan ook Overpass, hoewel ze de map gisteren natuurlijk ook al moesten spelen.

Wat de derde map ook wordt, het lijkt erop dat Astralis zich comfortabel voelt op de uiteindelijke keuze. In de eerste wedstrijd tussen de twee teams verwijderde NRG de mappen Inferno en Dust 2. Dit worden, samen met Nuke, waarschijnlijk de drie overgebleven mappen waaruit gekozen kan worden. In dat geval zou het ons niet verbazen als NRG probeert aan te sturen op een Dust 2 of Nuke keuze. Astralis zal zeer waarschijnlijk op hun beurt Dust 2 verwijderen, waardoor Inferno of Nuke de overgebleven map wordt. In dat geval hangt het heel erg ervan af hoe de teams zich voelen, maar het zou ons niets verbazen als beide teams het aandurven om Nuke de beslissende map te laten zijn.

De mappen worden dus volgens ons: Train voor NRG, Overpass voor Astralis en Nuke als decider.

Net zoals met de wedstrijd tussen Renegades en AVANGAR denken we dat er drie mappen aan te pas moeten komen voordat er een overwinnaar bekend is. Beide teams verkeren in bloedvorm en we denken dan ook dat het aankomt op de vraag wie harder kan schieten. Tarik en CeRq lieten gisteren zien dat ze in topvorm zijn, maar aan de kant van Astralis waren dupreeh, dev1ce en Magisk alles aan het raken. Wij denken dat Astralis in dit geval meer kwaliteit heeft, waardoor ze net aan zullen winnen tegen NRG.

Voorspelling: Astralis wint 2-1

Deel: