Artikel

CSGO Major: voorbeschouwing finale

8 september 2019, 07:15

We zijn aangekomen bij de finale. Astralis zal het verrassend genoeg moeten opnemen tegen AVANGAR om de titel. Wat kunnen we van deze wedstrijd verwachten?

Astralis tegen AVANGAR. Niemand zal gedacht hebben dat dit de finale zou worden, maar het affiche liegt niet. Het Kazakse AVANGAR tegen het machtige Deense Astralis. Wat kunnen we in deze best-of-three finale van de teams verwachten?

Laten we eerst kijken naar de mappen die de beide teams graag spelen:

Procentueel gezien verschillen beide teams niet heel erg van elkaar. Dit suggereert dat ze erg aan elkaar gewaagd zullen zijn. Wat gaan beide teams waarschijnlijk verwijderen?

Als we kijken naar AVANGAR dan valt op dat ze altijd Nuke verwijderen. Ze hebben de map nog niet gespeeld en Astralis heeft er een winstpercentage van 75 procent op. Daar komt nog eens bij kijken dat Astralis gezien werd, en misschien nog steeds zo gezien wordt, als ’s werelds beste team op Nuke. Dat betekent dat we verwachten dat AVANGAR voet bij stuk houdt en Nuke als eerste verwijderd.

Hetzelfde geldt voor Astralis. We verwachten absoluut geen specifieke ban van de Denen en denken dan ook dat ze net zoals altijd Mirage als eerste zullen verwijderen. AVANGAR heeft er geen uitstekend winstpercentage op, maar onder het motto never change a winning team verwachten we geen gekkigheid van Astralis.

Beide teams krijgen dan de mogelijkheid om een map te kiezen. Procentueel gezien is Train de meest logische keuze voor AVANGAR. Ze hebben van alle mappen op Train het hoogste winstpercentage en Astralis heeft daar procentueel gezien bijna het laagste winstpercentage van hun gehele mappool. Toch zou het ons ook niet verbazen als de Kazakken Dust 2 kiezen. Astralis is op deze map het slechtst, en hoewel AVANGAR niet heel veel beter is op deze map, lijken ze deze major geen enorme fan van Train. Ze laten de map vaak over, of bannen de map als laatste zelf weg, ondanks hun hoge winstpercentage.

Astralis zal waarschijnlijk net zoals ze dat tegen NRG deden, ervoor kiezen om Overpass te spelen. Het is de op-één-na-slechtste map voor AVANGAR, op Mirage na. Omdat we ervan uitgaan dat Astralis toch Mirage banned, lijkt Overpass de meest voor de hand liggende keuze. Combineer dit met de successen van het team op de map, en het lijkt een no-brainer dat Astralis deze map kiest.

De decider kan letterlijk elke van de drie overgebleven mappen worden: Vertigo, Inferno of Train. Gezien de procenten lijkt het ons logisch dat AVANGAR zal proberen te sturen richting Train als laatste map. Dit zullen ze waarschijnlijk proberen door Vertigo te bannen. AVANGAR lijkt niet bang om de map te spelen, maar gezien de eerdere overwinning van Astralis op de map tegen Liquid, waarbij ze ongelofelijk innovatief speelden, is het slimmer om de map te bannen.

Astralis zal op hun beurt waarschijnlijk kiezen om Train te bannen en Inferno te kiezen. Ze hebben Inferno vaker gespeeld en een veel hoger winstpercentage op de map dan dat ze op Train hebben. Om het zichzelf zo makkelijk mogelijk te maken zullen ze dus Inferno als decider overlaten.

De mappen zijn dus waarschijnlijk: Dust 2 voor AVANGAR, Overpass voor Astralis en Inferno als decider.

Als dit inderdaad de mappen zijn dan verwachten we een 2-0 overwinning voor Astralis. Eigenlijk verwachten we dat dit sowieso de uitkomst is, ongeacht de mappen. Het niveau dat Astralis sinds de overwinning op Liquid aantikt is fenomenaal. Hoewel we niets dan lof hebben voor wat AdreN samen met AVANGAR heeft klaargespeeld, denken we dat Astralis toch net een brug te ver is voor de Kazakken.

Voorspelling: Astralis wint de Berlin Major 2019 met 2-0 in mappen.

Deel: