Artikel

Top 5 FIFA 20 Ultimate Team keepers

Liverpool FC

30 september 2019, 17:01

Keepers in FIFA Ultimate Team worden vaak onderschat in de rol die zij spelen. Het is dan ook vaak voor veel spelers pas de laatste upgrade in het team. Een logisch besluit, want op andere gebieden in het veld merk je het verschil tussen een end-game en een budgetspeler veel meer. Toch lijkt de rol van de keeper in FIFA 20 Ultimate Team veel groter dan ooit tevoren. Daarom zetten we voor jou de top 5 populairste keepers van FIFA 20 op een rijtje. 

Elke speler heeft zo zijn eigen voorkeuren in de keuze van een keeper. Het is dan ook persoonlijk bij welke keeper jij het gevoel hebt dat deze de meeste ballen voor jou gaat stoppen. Deze top 5 is samengesteld op basis van de hoeveelheid games die gespeeld zijn met alle spelers op de markt. 

1. Alisson Ramses Becker (Liverpool, Premier League)

Met een sterk seizoen achter de rug voor Alisson en Liverpool heeft hij in FIFA 20 een verdiende upgrade gekregen van 85 naar 89 rated. En wat voor lekker kaartje is het geworden! Qua rating is Alisson samen met De Gea de derde hoogste rated keeper. Icons niet meegerekend. Alisson heeft alles wat je zoekt in een keeper. Hij is groot, heeft uitstekende statistieken en heeft genoeg mogelijkheden om te linken met Braziliaanse, Premier League- en Liverpool-spelers. 

Alisson heeft de speciale eigenschappen dat hij snel uit zijn doel is en de lange worp, waarmee je snel een counter in kan zetten. Alisson is momenteel binnen FUT de keeper met de meest gespeelde wedstrijden.

2. Péter Gulácsi (RB Leipzig, Bundesliga)

Een opvallende nummer twee in de top 5 keepers met meest gespeelde wedstrijden in FUT 20. Als je nog nooit gehoord hebt van Gulácsi is dat niet zo gek. Vorig jaar had hij namelijk een rating van 79. Een grote upgrade dus. De nummer twee positie geeft vooral aan dat de Bundesliga dit jaar erg in trek is. Voor een Bundesliga team ziet Gulácsi er als goedkoop alternatief voor Neuer uit. Zonder een volledige Bundesliga achterhoede zal hij lastig te linken zijn. De verdedigers van RB Leizpig zien er voor een starters team prima uit, maar in de Weekend League heb je wel iets meer nodig.

 

3. Norberto Murara Neto (FC Barcelona, LaLiga Santander)

Neto maakte afgelopen zomer de overstap van Valencia CF naar FC Barcelona. Hij bewandelde de omgekeerde weg met die van Cillessen. Met deze overstap is hij gelijk meer in trek dan afgelopen jaren binnen FUT. Neto biedt dan ook genoeg mogelijkheden qua links. Naast Umtiti heeft Lenglet in FIFA 20 een erg goed kaartje gekregen, waarmee Neto een strong link krijgt. Met zijn 1.90 meter lengte en allround statistieken maakt Neto een interessante optie wanneer je team het niet toelaat een Courtois of Oblak te gebruiken. Of wanneer je hiervoor het bduget nog niet hebt. 

4. Jordan Pickford (Everton, Premier League)

Pickford is met afstand de beste Engelse keeper in FUT 20. De Premier League is de populairste competitie binnen FUT en daarbinnen is Pickford een goedkope optie. Pickford krijgt een strong link met Gomez van Liverpool, die in de top 5 staat van meest gebruikte centrale verdedigers. Een opvallende statistiek voor een keeper is zijn vier sterren zwakke been. Met zijn 83 rating heeft hij wel twee speciale eigenschappen. Hij is een keeper die sneller dan de meeste uit zijn doel is en ook vaak met zijn voeten een redding maakt. 

5. Bernd Leno (Arsenal, Premier League)

Leno heeft net als Pickford een identiek kaartje gekregen met die van FIFA 19. Leno biedt echter iets meer opties qua links en is daarom iets duurder dan Pickford. Ben je van plan een team te maken met een deel uit de Bundesliga en een deel de Premier League, dan is Leno een goede optie om de verbinding te maken in de verdediging. Als speciale eigenschap is Leno snel uit zijn doel.

De data van de top 5 is afkomstig van de pagina FIFA 20 Players Game Performance van Futbin.

Deel: