Artikel

Top 5 FIFA 20 Ultimate Team centrale verdedigers

VI Images

9 februari 2020, 16:40

In FIFA 20 Ultimate Team moet je meer dan ooit handmatige acties uitvoeren in de verdediging dan in eerdere FIFA's. Centrale verdedigers waarop jij kan bouwen zijn dan essentieel. Er zijn veel keuzes in type verdedigers die je kan selecteren. Voornamelijk de dynamische verdedigers die een snelle handelingssnelheid hebben lijken op dit moment de meeste voorkeur te hebben. Om jou een beeld te geven welke centrale verdedigers op dit moment het meeste gebruikt worden in FIFA 20 stellen wij een top 5 samen.

Het samenstellen van jouw eigen ultimate team blijft altijd een persoonlijke keuze. Iedereen kan wel aangeven dat een van Dijk een must is in de verdediging, maar als je zelf oordeelt dat hij niet voor je werkt, dan moet je altijd een andere keuze maken.

Om jou op weg te hebben zijn onderstaand de vijf meest gebruikte centrale verdedigers. Deze top 5 is samengesteld op basis van de hoeveelheid games die gespeeld zijn met alle spelers op de markt.

1. Clément Lenglet (FC Barcelona, LaLiga Santander)

Clément Lenglet heeft in FIFA 20 een upgrade gekregen van 82 naar 85. Vorig jaar werd hij nauwelijks gebruikt omdat het niet zo'n bijzonder kaartje was. Deze upgrade maakt hem echter zo goed dat zijn populariteit toeneemt. Dit is ook in de prijs te zien. In een week tijd is die enorm gestegen. Je kan hem zien als de goedkopere variant van Varane. Hij heeft een redelijke snelheid en erg goede defensieve statistieken. Varane heeft als enig nadeel zijn 38 balance, waar Lenglet 60 op scoort. Het zou daarom ook zomaar mogelijk zijn dat je hem fijner vindt spelen dan Varane. Lenglet is zo'n centrale verdediger dat als je hem nu fijn vindt spelen, je nog weken met hem vooruit kan. Dan kan je mooi op andere gebieden je coins besteden om je team te upgraden.

Clément Lenglet

2. Éder Militão (Real Madrid, LaLiga Santander)

Éder Militão verdiende deze zomer een transfer naar het grote Real Madrid. In FIFA 19 was hij ook een van de populairste centrale verdedigers waardoor in FIFA 20 veel spelers hem als een van de eerste halen. Voornamelijk zijn future stars en team of the season kaartje vorig jaar waren heel erg sterk. In FIFA 20 heeft Militão niet een hele grote upgrade gekregen, maar toch voldoende waardoor spelers hem erg graag gebruiken. Zijn kaartje is vergelijkbaar met dat van Hernández. Hij scoort echter overal net iets minder qua statistieken. Dit is in de prijs te zien, wat hem wel betaalbaarder maakt. Je zal hem dan ook vaak voorbij zien komen in de Weekend League. Mocht je al een groter budget hebben is Road to the Final Militão een interessante optie. Ook deze variant is al veel gebruikt in FIFA 20

Éder Militão

3. Raphaël Varane (Real Madrid, LaLiga Santander)

Raphaël Varane is in elke FIFA een beest als verdediger. Vorig jaar was zijn Team of the Year een van de beste verdedigers. Dit jaar lijkt hij wat minder binnen de meta te passen door onder andere zijn lage balance van 38. Toch is hij met zijn snelheid en verdedigende statistieken zeker geen verkeerde verdediger. Niet voor niets staat hij in februari nog altijd in de top 5 van meest gebruikte centrale verdedigers. Met de Franse nationaliteit in LaLiga zijn er genoeg mogelijkheden om hem te linken. Indien je een groter budget hebt zijn de informs en Headliners kaartje ook het overwegen waard.

4. Lucas Hernández (Bayern München, Bundesliga)

Lucas Hernández is met afstand de meest gebruikte centrale verdediger tot nu toe in FIFA 20. Als je kijkt naar zijn statistieken is dat ook niet zo gek. Hij past perfect in het plaatje van de verdediger waar jij achterin op kan bouwen. Hij heeft een bovengemiddelde snelheid, is redelijk behendig en heeft goede defensieve statistieken. Vorig jaar speelde Hernández bij Atletico Madrid en had hij een linksback kaartje. Zijn eerste inform kreeg hij als centrale verdediger en was toen ook al heel erg in trek. De Bundesliga is dit jaar erg populair en met ook Franse links is het geen probleem hem in je team te verwerken.

Lucas Hernández

5. Virgil van Dijk (Liverpool FC, Premier League)

Virgil van Dijk kan natuurlijk niet ontbreken in deze top 5. Wat ons betreft is hij ook de beste centrale verdediger in FIFA 20. Van Dijk heeft namelijk alles wat je nodig hebt. Hij is sterk, groot en heeft ook nog eens een redelijke snelheid. Door zijn 90 defending weet hij als geen ander op de juiste momenten de beste positionering in de verdediging in te nemen. Van Dijk is niet voor niets nog altijd boven de 500.000 coins waard. Mocht je genoeg coins te spenderen hebben is natuurlijk die Team of the Year de ultieme variant om je verdediging te versterken. Er zijn genoeg mogelijkheden om van Dijk in je team te verwerken. In dat opzicht is er geen excuus om van Dijk niet te gebruiken. 

De data van de top 5 is afkomstig van de pagina FIFA 20 Players Game Performance van Futbin.

Beter worden in FIFA? Check eens de FIFA 20 coaching van The Guide. Blijf altijd op de hoogte van het laatste FIFA nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: