Artikel

Miro en Umplify over Fortnite Chapter 2: "Er zijn teveel granaten"

31 oktober 2019, 16:47

Fortnite Chapter 2 is inmiddels ruim twee weken uit. De grootste Fortnite update ooit bracht een nieuwe map, nieuwe wapens, een nieuw voertuig en een hoop andere veranderingen. Voor spelers die hun geld verdienen met Fortnite zijn dit soort veranderingen niet altijd gewenst. De meta verandert en spelers moeten zich aanpassen. Wij vroegen Umplify en Miro, de nummer vijf en zes van Nederland, wat zij van Fortnite Chapter 2 vinden.

Wat zijn volgens jullie de grote verschillen tussen Fortnite Chapter 2 en Fortnite Chapter 1 voor de competitieve community?
Miro: "Door de nieuwe map moet je heel veel dingen leren, zoals een nieuwe meta en nieuwe locaties. Het is wel fijn dat er eindelijk iets groots veranderd is na 10 seizoenen Fortnite."

Umplify: "Het roteren in het spel is heel anders. Er zijn nu een stuk minder mobility items. Hierdoor zijn de juiste rotatie en materialen veel meer van belang. Het spel is daardoor veel minder 'RNG' (willekeurig), wat ik een van de grootste veranderingen vind."

Wat moet er nog verbeterd worden om Fortnite Chapter 2 beter te maken voor esports?
Miro: "Granaten moeten uit het spel gehaald worden of in ieder geval moet de spawnrate verlaagd worden. Dit merk je vooral in pro customs, iedereen die een beetje goed is in het spel draagt een flink aantal granaten met zich mee. Op het moment dat meerdere mensen granaten naar je gooien is het over. Er is hier geen counter voor."

Umplify: "Minder Rocket Launchers en minder granaten in het spel. Ik vind wel dat explosieven een plek hebben in Fortnite, maar de spawnrate moet flink verminderd worden. Een 1/3e vermindering zou al helpen."

Welk Fortnite seizoen heeft jullie voorkeur en waarom?
Miro: "Dit seizoen heeft mijn voorkeur. Je begint weer helemaal opnieuw, waardoor je alles weer opnieuw moet leren. De map is anders, waardoor er veel meer plekken zijn die bijvoorbeeld loot hebben. Ook is de 100% spawnrate van chests een enorme vooruitgang. Je hoeft niet meer voor goede loot naar een bepaalde plek op de map."

Umplify: "Fortnite Chapter 2 is veruit mijn favoriete seizoen tot nu toe."

Welk competitief format (solo, duo, trio, squad) heeft jouw voorkeur en waarom?
Miro: "Duos zijn het leukst en het meest overzichtelijk, zeker qua communicatie. Ik vind niet dat er veel verschil zit tussen Trios en Squads. Solo vind ik een wat saaie gamemode, waar je vaak door een derde of vierde partij gedood wordt. Bij Duos, Trios of Squads heb je nog de kans dat een van je teamgenoten een flinke clutch maakt. Die kans heb je niet bij Solos."

Umplify: "Duos was altijd mijn favoriet. Ik heb het alleen al heel lang niet competitief gespeeld en vind het dus moeilijk om aan te geven of het leuker is dan Trios of Squads. Trios en Squads vind ik eigenlijk even vermakelijk."

Je kunt Miro en Umplify volgen in de Fortnite Champion Series dit weekend. Zij spelen daar samen met Matsoe en Rojo. Op de spelerspagina's vind je hun socials terug.

Hoogtepunten van Miro en Umplify tijdens de FNCS

Deel: