Artikel

Super Smash Bros Patch 6.0: enkele grote veranderingen

6 november 2019, 15:07

Super Smash Bros Ultimate Patch 6.0 brengt in tegenstelling tot de vorige patch wel wat veranderingen met zich mee. Er worden maar een paar personages aangepast, maar elk van deze personages krijgt een fiks aantal veranderingen. Opvallend is dat een paar van de lichtste en de zwaarste personages in de game zijn verandererd.

In totaal worden er zes personages flink aangepast, en één personage krijgt een kleine fix. Opvallend is dat bijna alle personages die aangepast worden gebuffed worden. De enige verandering naast de buffs is een fix voor Hero, waarbij een van zijn spells een vreemde interactie had met de NeutralB van Villager en de DownB van Rosalina. 

Om te beginnen heeft Robin een paar buffs gekregen. Ze zijn niet zo drastisch als bij de andere personages maar toch erg prettig om te hebben. Robin zijn/haar grootste verandering zit in de spells die beschikbaar zijn. NeutralB laadt sneller op en kun je de vuurbal van SideB verder gooien voordat hij verdwijnt. Als hij eenmaal geland is blijft de vuurbal wel even lang liggen. Ten slotte krijgt Robin zijn/haar Levin Sword sneller terug na het raken van Smash Attacks.

Buffs voor zware personages

Donkey Kong, King K. Rool en Incineroar hebben alle drie een fikse buff gekregen. Over het algemeen doen deze personages meer schade en slingeren ze hun tegenstander verder weg, iets wat een zwaar personage goed moet kunnen.

Donkey Kong: De Forward Tilt, Neutral Air en NeutralB hebben allemaal meer range dan voorheen. Ook doen ze meer schade en zeker NeutralB moet nu een stuk effectiever zijn. Daarnaast is zijn DownB sneller en heeft zijn UpB eerder superarmor, waardoor de move lastiger de onderbreken is. 

King K. Rool: Bijna al King K. Rool zijn luchtaanvallen zijn verbeterd. Neutral Air heeft minder lag, en zowel zijn Forward als Up Air hebben meer knockback gekregen. Daarnaast komen zijn NeutralB en DownB er sneller uit en is hij na het gebruiken van deze moves minder kwetsbaar. 

Incineroar: Incineroar zijn Forward en Down Air hebben een langer durende hitbox, maar daar moet Forward Air wel wat kracht voor inleveren. Zijn NeutralB is sterker en duurt langer maar de meest drastische verandering zit in zijn DownB. De counter is langer actief en dus is het makkelijker om moves te absorberen, maar daarnaast is Incineroar ook minder kwetsbaar als hij de move gebruikt. Zijn counter was al een erg sterke move en hij is nu nog een tikkeltje sterker geworden.

Buffs voor lichte personages

Jigglypuff en Kirby, twee van de lichtste personages in de game, hebben beide flink wat buffs gekregen. Hoewel Kirby's aanpassingen meer te maken hebben met ruwe kracht en snelhed, zijn Jigglypuffs veranderingen eerder gebaseerd op utility.

Kirby: Kirby zijn Neutral en Up Air hebben meer knockback en zijn sneller, waardoor de moves eerder raken. Ook is Kirby's NeutralB sneller en is het lastiger om Kirby te onderbreken als hij de move van zijn opgezogen tegenstander wil overnemen. UpSmash heeft ook een buff gekregen en veroorzaakt nu meer knockback.

Jigglypuff: De ballon Pokémon heeft de meeste veranderingen gekregen van alle fighters deze patch. Jigglypuff kan nu sneller iets doen na een Airdodge en Down Air heeft minder lag. NeutralB laadt sneller op en SideB laat tegenstanders langer in hun schild zitten als het raakt. Daarnaast duurt de move langer als je er iemand mee raakt. Ten slotte heeft de Forward throw van Jigglypuff een andere hoek gekregen, waardoor tegenstanders een andere richting opvliegen. 

De volledige Patch Notes kun je teruglezen op de webiste van Nintendo. 

Voor al het laatste nieuws over Super Smash Bros, volg ons op Twitter en Instagram.

Deze content wordt mede mogelijk gemaakt door EnergyDrinkShop. Esports Club en EnergyDrinkShop slaan de handen ineen met als doel om de Smash community in Nederland te helpen groeien door middel van meer zichtbaarheid en het ondersteunen van toernooi-organisatoren.

Deel: