Artikel

Alles wat we weten over Overwatch 2

16 november 2019, 10:07

Overwatch 2 werd deze maand voor het eerst getoond op Blizzcon. De sequel voor Blizzard's populaire hero-shooter gooide hoge ogen met een nieuwe trailer en een gameplay reveal, die fans voor het eerst de PvE-mode van de game toonde.

In dit artikel zetten we alles wat we weten over Overwatch 2 op een rijtje. We vertellen je wat je kunt verwachten van de PvE en PvP-content, maar ook wat de release van Overwatch 2 betekent voor het eerste deel van de serie.

PvE-content

De belangrijkste verandering in Overwatch 2 is de toevoeging van PvE-content, oftewel Player vs Enviroment. De eerste game had een aantal tijdelijke PvE-missies, maar in Overwatch 2 kunnen we een volledige campaign verwachten, inclusief verhaallijn en cutscenes. De eerste van deze PvE-missies, Rio de Janeiro, werd tijdens Blizzcon op de beursvloer al vertoond.

Ook zijn er Hero Missions, die door Blizzard omschreven worden als een co-op-activiteit met veel replay value. Veel is er nog niet over deze missies bekend, al vergeleek Jeff Kaplan ze tijdens de reveal met de Adventure Mode uit Diablo 3.

De PvE zal net iets anders spelen dan de multiplayer, met name door de toevoeging van hero customization. Elk personage in de game kun je levelen in de PvE-mode, waardoor je nieuwe vaardigheden vrijspeelt. Denk hierbij aan een effect op Mei haar Cryo-Freeze waardoor ze alle tegenstanders om haar heen bevriest. Ook zijn er tijdens missies items te vinden, zoals een turret of een healing station.

Ook heeft Blizzard gehint naar de aanwezigheid van een ping-systeem. In een gesprek met YouTuber Samito vertelde Jeff Kaplan dat lead UI designer Junho Kim bezig is met de implementatie hiervan, maar dat de ontwikkelaar eerst wilt experimenteren voordat ze definitief het besluit maken om dit toe te voegen. Of de ping-functie enkel in de PvE van de game zit of ook naar de PvP-mode komt is nog niet bekend.

PvP-content

Overwatch 2 brengt ook een hoop nieuwe PvP-content met zich mee. De game introduceert een nieuwe modus, genaamd Push. Hierin moeten spelers een robot verdedigen die een barrière naar de basis van hun tegenstander duwt, wat vergelijkbaar is met het verdedigen van een payload. Als je tegenstanders deze robot echter zelf weten te veroveren, dan draait hij zich om en begint hij de barrière van jouw team richting je base te duwen. Het team dat als eerste een barrière in de basis van de tegenstander duwt wint. Op Blizzcon was deze modus te spelen op de nieuwe map Toronto.

Daarnaast zal Overwatch 2 nieuwe maps en heroes toevoegen. In de trailers die op Blizzcon werden getoond waren Echo en Sojourn al te zien. Tijdens het panel waarop Overwatch 2 onthuld werd hintte Jeff Kaplan echter naar "meerdere nieuwe heroes", wat betekent dat de personages waarschijnlijk niet de enige twee zijn die toegevoegd zullen worden aan het huidige roster.

Hoe sluit Overwatch 2 aan op Overwatch

Overwatch 2 mag dan aangekondigd zijn als een sequel, maar dat betekent niet dat spelers van de originele Overwatch worden vergeten. Sterker nog, het merendeel van de content uit Overwatch 2 zal ook beschikbaar worden gemaakt voor spelers van Overwatch.

Tijdens de aankondiging van de game liet Blizzard weten dat alle nieuwe maps, heroes en modes voor het PvP-element van Overwatch 2 ook beschikbaar worden voor spelers van het eerste deel, met het doel om een "shared multiplayer environment" te behouden. De enige content die exclusief blijft voor Overwatch 2 is de PvE-content.

Mocht je de overstap willen maken naar Overwatch 2, dan behoud je je accomplishments en collectie aan loot. Al je skins, emotes, player icons en sprays uit Overwatch blijven dus beschikbaar in Overwatch 2.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en krijg elke vrijdag om 16:00 de hoogtepunten van afgelopen week. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: