Artikel

FIFA 20 Ultimate Team: Team of the Week 10 predictions

19 november 2019, 17:43

Het is alweer tijd voor de predictions van Team of the Week 10! Deze week waren er geen competitiewedstrijden en dus moeten we gaan kijken naar de prestaties van de spelers voor hun nationale elftal. Dat betekent dat de predictions deze week wat lastiger te maken zijn, aangezien er op vier volledige dagen gespeeld is en niet op slechts de zaterdag en de zondag. Desalniettemin hebben we een lijst gemaakt waar we, als deze uitkomt, onze vingers bij aflikken. 

Vooral voor de grote ploegen was het een doelpuntenparade. Nu de kwalificaties ten einde komen is het logisch dat een aantal ploegen die punten nodig hebben, vooral aanvallend gaan voetballen en daardoor gaten laten liggen in de verdediging. Zo hebben Engeland, Portugal, Spanje en Italië met grote cijfers gewonnen en daardoor een flinke steun in hun moraal ontvangen. Het is dan ook niet gek dat deze prestaties gereflecteerd worden in de predictions van deze week.

Jan Oblak

Het was lastig om voor deze Team of the Week een keeper te kiezen, aangezien er geen duidelijke speler was die opviel. Dat betekent dat we zijn gaan kijken naar de clean sheets van teams en de bekendheid van de spelers. Onze keuze valt wat dat betreft op Jan Oblak. Jan Oblak was een van de enige keepers die geen enkel tegendoelpunt kreeg. Slovenië won daarmee met 1-0 van Letland.

Matthias Ginter

Daar hebben we onze eerste speler van een groot, nationaal elftal. Matthias Ginter was op dreef deze week. Als men niet zou weten dat hij een centrale verdediger is, dan kon hij deze week makkelijk gezien worden als aanvaller. De verdediger van Duitsland speelde afgelopen zaterdag tegen Wit-Rusland en won gemakkelijk met 4-0. Ginter was goed voor een doelpunt en een assist, wat hem een 9,2 bezorgde op SofaScore. Daarmee is hij voor Duitsland een van de smaakmakers van het moment.

Jesus Navas

Spanje won deze week onder andere met 7-0 van Malta. Nu is het inderdaad waar dat Malta niet de beste tegenstander is, maar dat neemt niet weg dat de prestatie van Spanje weer top was. Jesus Navas speelde daarbij op een opvallende positie, namelijk als rechtsback. Normaal gesproken staat Navas op een meer offensieve positie, zoals rechtsmidden of rechtsbuiten. Zijn aanvallende kwaliteiten waren in ieder geval te zien, aangezien hij goed was voor twee sleutelpasses die tot doelpunten leidden en daarnaast zelf het laatste doelpunt maakte. Op SofaScore kreeg hij een mooie 8,2, waardoor wij denken dat hij een kans maakt op die plek in de verdediging van Team of the Week 10.

Ben Chilwell

De laatste verdediger die volgens ons kans maakt op een plek in Team of the Week 10 is zonder twijfel Ben Chilwell. De verdediger van Engeland was al in vorm bij Leicester City en kreeg onlangs nog een in-form kaartje, maar die vorm trekt hij gewoon door naar de kwalificatiewedstrijden van Engeland. Vooral tegen Montenegro speelde de Engelsman bijna een perfecte wedstrijd. Engeland won met 7-0 en Chilwell maakte een assist voor de eerste drie doelpunten van Engeland. Dat leverde hem een 9,2 op SofaScore op. Dubbele in-form kaartjes worden door EA de laatste tijd vaker gegeven, en dat zou niet anders moeten zijn bij Chilwell.

Toni Kroos

Naast Ginter was ook Kroos weer heerlijk op dreef voor Duitsland. De Duitser van Real Madrid speelde tegen Wit-Rusland een geweldige wedstrijd; hij scoorde twee doelpunten en maakt een assist op het tweede doelpunt van Leon Goretzka. Als er naast Ginter nog een Duitser te vinden is in Team of the Week 10, dan zal dat zonder twijfel Toni Kroos zijn.

Gerard Moreno

Hetzelfde geldt voor Gerard Moreno. De rechtsback van Villarreal krijgt niet vaak de mogelijkheid om in de basis voor Spanje te beginnen, maar kreeg tegen het zwakkere Malta de mogelijkheid om zich te laten zien. Dat deed hij. Met zijn doelpunt en drie assists leverde hij een belangrijke bijdrage aan de winst van Spanje tegen Malta en verdient hij absoluut een plekje in de opkomende Team of the Week.

Cristiano Ronaldo

We moesten even goed tellen hoe vaak Ronaldo afgelopen week het net raakte. De Portugees laat weer eens zien dat hij gewoon (nog een van) de beste spelers ter wereld is. Ondanks dat hij in de laatste wedstrijd met Juventus gewisseld werd, blijkbaar vanwege een blessure, was daar niks van te zien tijdens de kwalificatiewedstrijden. Ronaldo scoorde vier doelpunten in twee wedstrijden en krikt zijn gemiddelde van doelpunten per wedstrijd daarmee weer lekker omhoog. Messi ontving vorige week een in-form kaartje. Ronaldo moet dan toch volgen?

Eden Hazard

Het houdt niet op met de topspelers die een kans maken op een plek in Team of the Week 10. Ook Belgie liet afgelopen weekend weer zien dat ze een van de favorieten zullen zijn op het EK 2020. Eden Hazard zal in ieder geval van onschatbare waarde zijn voor de Belgen en dat liet hij maar weer eens zien tijdens de wedstrijd tegen Rusland. Hij scoorde twee keer en maakte ook nog eens een assist op zijn broertje. Hazard lijkt zijn topvorm te pakken te hebben en we denken daarom dat hij een grote kans maakt op een mooie LM- of LW-positie in Team of the Week 10.

Nicolo Zaniolo

Met een 9-0 overwinning van Italie tegen Armenie is het lastig om de juiste speler te kiezen voor Team of the Week 10. Onze keuze voor deze week valt op Nicolo Zaniolo, die twee keer scoorde. Ciro Immobile lijkt hier de grootste kanshebber, aangezien hij twee doelpunten en een assist heeft. Maar omdat Immobile al vaker een plek heeft gekregen in een Team of the Week, zetten we deze keer ons geld op de jonge Romein. Zaniolo scoorde dus twee keer en ontving de hoogste score, een 9,7 op SofaScore.

Harry Kane

Ook Kane was afgelopen week heerlijk op dreef voor Engeland. Net als Ronaldo maakte de Engelsman samen vier doelpunten in twee wedstrijden en was met een assist op Mason Mount tegen Kosovo zelfs productiever dan de Portugees. Van de Engelsen is Kane dus zonder twijfel de speler die, op basis van de statistieken, de grootste kans maakt op een in-form kaartje.

Bernardo Silva

Dit is een riskante keuze, aangezien mede-aanvaller Ronaldo ook in deze lijst staat. De andere optie voor deze week was Griezmann, maar omdat de predictions voor deze week al bomvol topspelers staat, is de kans klein dat ze allemaal aanwezig zullen zijn in de aankomende Team of the Week. Bernardo Silva is wat dat betreft een prima optie, omdat het een geweldige speler is in de meta van FIFA en daarnaast zelfs beter presteerde dan Griezmann. De Portugees scoorde een keer en maakte twee assists. Mede door zijn prestatie is Portugal nu gekwalificeerd voor het EK 2020. Het zal ons niks verbazen als hij dus ook deel gaat uitmaken van Team of the Week 10.

Dat waren onze predictions voor deze week! Zoals altijd verwachten we je morgen om 16:00 uur op onze website, waarin we Team of the Week 10 bekendmaken en deze ook weer gaan vergelijken met onze predictions!

Deel: