Artikel

Patrino: "Ik zie Terry Bogard in Smash Bros als potentieel top tier personage"

19 november 2019, 20:33

Terry Bogard kwam een paar weken geleden uit als het vierde DLC personage voor Super Smash Bros Ultimate. Het hoofdpersonage uit de Fatal Fury serie heeft flink wat ogen op zich gekregen na de presentatie, met zijn sterke mechanics en krachtige special moves. Een paar weken na zijn release wordt Terry wel gezien als een enorm sterk personage, maar in de juiste handen.

Terry Bogard heeft al aardig wat representatie gezien bij Smash Bros toernooien. In Nederland is Patrino de koploper met het personage en heeft hij al redelijk wat succes weten te behalen met Terry. Wij vroegen hem naar zijn voorlopige indrukken van Terry Bogard.

"Terry is een leuk personage die veel diepgang in zijn gameplay heeft. Het is een personage met een hele sterke ground game, waardoor hij het goed doet tegen personages zoals Palutena. Terry spelen vereist een zekere flexibiliteit, en je moet altijd een optie klaar hebben staan. Terry is erg goed in het afstraffen van fouten van de tegenstander.

Naar mijn mening heeft Terry geen slechte moves. Na twee weken met hem te hebben gespeeld denk ik wel dat zijn Smash Attacks en zijn Back Air zijn slechtste opties zijn. Ze zijn niet zo zeer slecht, gewoon erg onder de maat als je ze vergelijkt met de andere moves die hij tot zijn beschikking heeft. Zijn beste moves zijn Forward Tilt, Down Tilt, Spotdodge Attack en Crack Shoot. Zeker Crack Shoot is een enorm sterke move. De aanval maakt hem erg mobiel en er is lastig op de reageren door zijn hoge snelheid. Ook kun je de aanval uit moves zoals Forward Tilt en Down Tilt doen, waardoor Terry erg dicht bij zijn tegenstander kan blijven. Je moet hem alleen niet te vaak gebruiken, anders wordt het voorspelbaar. Forward Tilt en Down Tilt kunnen op zichzelf ook naar zijn Super Special Moves leiden, waardoor je erg makkelijk stock ermee kan pakken.

Via een Forward Tilt kun je bijna altijd een Buster Wolf raken.

Terry's sterkste punt is toch wel zijn ground game. Terry doet ongelofelijk veel schade met de meeste van zijn aanvallen en kan ook enorm lange combo's loslaten op zijn tegenstander. Daarnaast hoeft Terry niet per se constant in het gezicht van de tegenstander te zijn. Hij kan vanaf een comfortabele afstand met behulp van zijn specials veel druk uitoefenen op zijn tegenstander, want één fout betekent enorm veel schade eten. Forward Tilt en zijn Spotdodge Attack maken Terry ook deels onkwetsbaar, waardoor hij die druk nog veiliger mag uitoefenen.

Als er een zwaktepunt is van Terry dan is het wel zijn recovery. Geen van zijn special moves laten Terry gelijk aan de ledge hangen, en dus is er altijd een moment waarop Terry nog kwetsbaar is als hij naar de ledge moet komen. Er is wel veel potentie in zijn special moves, met alle verschillende afstanden en snelheden waar lastig op te reageren is. Als Terry geen double jump meer heeft is het de tijd om je slag te slaan, want als je hem raakt is de kans dat hij nog terugkomt minimaal. Daarnaast kan Terry soms problemen hebben om naar binnen te komen bij zijn tegenstander. Ook is het mogelijk voor tegenstanders om uit Power Dunk te vallen als ze de stick genoeg bewegen. 

Uit de zwakkere versie van Power Dunk kan een tegenstander lastiger ontsnappen.

Het is nu twee weken dat hij pas uit is, maar ik ben onder de indruk dat het een erg sterk personage is. Hij heeft bijna een antwoord voor elke situatie en het is aan de Terry mains om het maximale uit zijn sterke ground game te halen. Als ik het op een tierlist zou moeten zetten dan zit hij minimaal in high tier, maar ik zie hem een potentieel top tier personage zijn."

Als je meer wil weten over Terry Bogard, wij schreven een overzicht van al zijn special moves en de bijbehorende inputs.

Voor al het laatste nieuws over Super Smash Bros, volg ons op Twitter en Instagram.

 

Deze content wordt mede mogelijk gemaakt door Guice Real Energy. Esports Club en Guice Real Energy slaan de handen ineen met als doel om de Smash community in Nederland te helpen groeien door middel van meer zichtbaarheid en het ondersteunen van toernooi-organisatoren.

Deel: