Artikel

Deze 5 gamepersonages lijken sprekend op Sinterklaas

5 december 2019, 12:55

Het is vandaag 5 december en dat betekent Pakjesavond! Sinterklaas trekt er met zijn iconische staf en mijter op uit op zijn paard Amerigo om heel Nederland van cadeaus te voorzien. Om bij te dragen aan de feeststemming hebben wij van Esports Club ook een klein cadeautje voor jullie.

De invloed van de Sint als stijlicoon is namelijk niet onopgemerkt gebleven. Binnen de game-industrie is er een aantal personages dat verdacht veel weg heeft van de goedheiligman. Wij zetten 5 personages voor je op een rij die wel heel veel op Sinterklaas lijken.

1. Vince - Art Academy/Super Smash Bros.

De getalenteerde schilder Vince heeft net als de Sint liever niet dat je hem bij zijn volledige naam noemt. Het personage is als assist trophy en als Mii-outfit terug te vinden in Super Smash Bros. Ultimate. Dankzij zijn grote, witte baard en zijn schort heeft hij qua gedaante een hoop weg van de goedheiligman. Het grootste verschil is dat Vince een afwijkende keuze voor hoofddeksels heeft. Mocht hij zijn baret ooit inruilen voor een mijter, dan kan Vince prima een dagje als Sint door het leven met een kwast als staf in zijn hand.

2. Zilean - League of Legends

Ook bij Zilean is direct aan het uiterlijk te zien waar de vergelijking met Sinterklaas vandaan komt. Zijn imposante baard zou zelfs de Sint nog jaloers maken. Zilean heeft ook nog eens de controle over tijd, een kunst die de goedheiligman ongetwijfeld ook heeft moeten beheersen om al zijn cadeaus op tijd af te leveren.

3. Dhalsim - Street Fighter

Heb je je ooit afgevraagd hoe de Sint eruit zou zien na een intensieve yogacursus? Het antwoord op die vraag is Dhalsim, de yogi uit de Street Fighter-serie. We doelen in dit geval specifiek op zijn geüpdatet in-game model uit Street Fighter V. Dhalsim staat bekend om zijn kalme persoonlijkheid en raadselachtige uitspraken, wat ons sterk deed denken aan een andere wijze oude man die voornamelijk in dichtvorm communiceert.

4. Deckard Cain - Diablo/Heroes of the Storm

"Stay awhile, and listen" is een van de meest bekende uitspraken van de oude wijze Deckard Cain, die fungeert als een mentor en een verteller in de wereld van Diablo. Net als de goedheiligman heeft de bebaarde verteller dus voor iedereen een woordje klaar. Ook is Deckard net als de Sint een gulle gever, aangezien hij in Heroes of the Storm healing potions uitdeelt aan al zijn teamleden.

5. Keeper of the Light - Dota 2

Keeper of the Light is bijna niet van Sinterklaas te onderscheiden. Het is een oude man met een lange grijze baard, die op de rug van zijn witte paard met een staf in zijn hand door het leven gaat. Zelfs zijn puntige capuchon heeft wel wat weg van een mijter. Met een likje rode verf op zijn gewaad kan Keeper zo als hulpsint aan de slag.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en krijg elke vrijdag om 16:00 de hoogtepunten van afgelopen week. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: