Artikel

Dit weten we over Fortnite Chapter 2 season 2

21 december 2019, 20:03

Veel Fortnite-spelers hadden inmiddels een nieuw seizoen verwacht. Echter liet Epic Games ons eind november weten dat Fortnite Chapter 2 seizoen 1 verlengd is tot begin februari. Hoog tijd om eens te kijken wat Fortnite Chapter 2 seizoen 2 ons kan brengen. Seizoen 1 is in totaal met twee maanden verlengd en hopelijk betekent dat een hoop nieuwe veranderingen voor seizoen 2.

Update 16/02/2020: De eerste informatie over Fortnite Chapter 2 seizoen 2 komt mondjesmaat naar buiten.
Update 20/02/2020: Chapter 2 Seizoen 2 is officieel begonnen

Het is inmiddels alweer ruim twee maanden geleden, maar Fortnite-spelers kunnen het zich waarschijnlijk nog herinneren als de dag van gisteren: Fortnite werd opgezogen in een zwart gat. De wereld van Fortnite was enkele dagen onbereikbaar en spelers wisten niet wat er zou gebeuren. Via de website en livestreams werden zo nu en dan wel hints weggegeven en ook data miners kregen steeds meer door. Uiteindelijk kregen we een nieuw hoofdstuk in Fortnite, namelijk Fortnite Chapter 2 met heel veel nieuwe wapens, graphics en mechanics.

Wanneer begint Fortnite Chapter 2 season 2?

Via een blogpost liep Epic Games weten dat Fortnite Chapter 2 seizoen 2 werd uitgesteld tot begin februari. Waar Fortnite seizoenen normaliter 10 weken duurden, lijkt Epic Games voor het nieuwe seizoen af te wijken van de traditie. Niet geheel verrassend, want de overgang van seizoenen had anders plaatsgevonden rond de feestdagen. 

Op vrijdag 24 januari onthulde Epic Games dat Fortnite Chapter 2 Season 2 begint op donderdag 20 februari. Het eerste seizoen van Fortnite Chapter 2 eindigt op 6 februari. 

Fortnite Chapter 2

Wat weten we over de veranderingen in Fortnite Chapter 2 season 2?

Totdat Fortnite Chapter 2 seizoen 2 aanbreekt heeft Epic Games een hele hoop nieuwe features en content beloofd. Ook heeft het bedrijf het in haar blogpost met uitstel over een live-evenement. Iets wat we voor de lancering van de nieuwe Star Wars film The Rise of Skywalker gezien hebben. Veel Fortnite esporters spreken over een zeer gebalanceerd seizoen, maar missen wel mobiliteit. Met de komst van Fortnite Chapter 2 zijn onder andere de launch pad verwijderd. Wellicht ziet Epic Games in Fortnite Chapter 2 seizoen 2 een kans om meer mobiliteit toe te voegen.

Launch Pad

Komt er ook een nieuwe Battle Pass?

Er hingen geruchten rond over een jaarlijkse Battle Pass die vanaf volgend jaar in zou gaan. Een data miner zou namelijk aanwijzingen gevonden hebben dat een jaarlijkse pas geintroduceerd zou worden. Een dergelijke pas zou toegang geven tot alle Battle Passes van dat jaar.  Epic Games heeft de geruchten inmiddels ontkracht via Eurogamer, maar dat een jaarlijkse pas wel even onderwerp van gesprek is geweest op het kantoor. Volgens het bedrijf worden er wel vaker features verwerkt in de game files, die dan uiteindelijk het daglicht nooit te zien krijgen.

Uiteraard verwachten we in Fortnite Chapter 2 seizoen 2 wel weer een reguliere Battle Pass die voor 1000 V-Bucks te verkrijgen is. 1000 V-Bucks kosten je ongeveer tien euro.

Deel: