Artikel

De beste icons in FIFA 20 Ultimate Team Icon Swaps 2

Electronic Arts FIFA

29 december 2019, 18:33

Op tweede Kerstdag is de tweede set Icon Swaps uitgebracht. In Icon Swaps 2 zijn er weer veel verschillende keuzes in type icons. Het maakt niet uit in dat opzicht hoeveel tokens jij denkt te kunnen behalen in de komende weken. De grote vraag is natuurlijk, welke icons zijn de beste opties in Icon Swaps 2? Wij zetten onze vijf favoriete keuzes op een rijtje. 

In Icon Swaps 2 zitten er geen icons tussen die ver boven de rest uitspringen. Dit maakt het des te meer lastiger om te beslissen voor welke icon je moet gaan. Naast dat dit altijd een persoonlijke keuze blijft moet hij ook binnen je team passen. Als jij bijvoorbeeld al een goede rechtsback tot je beschikking hebt dan is een Gianluca Zambrotta niet zo interessant. Wij hebben daarom ons best gedaan om vijf spelers te selecteren met verschillende posities en aantal tokens. Dit in willekeurige volgorde.

1. Edwin van der Sar - 6 tokens

De positie van doelman in je team is er vaak eentje waar pas als laatst naar gekeken wordt in de samenstelling van een team. Marc-André Ter Stegen is op dit moment veruit de populairste keuze. Dit verplicht je wel om deels een LaLiga Santander verdediging te nemen. Met Edwin van der Sar, de middle icon, hoef je hier geen rekening meer mee te houden. Vorig jaar was van der Sar volgens veel esporters dé keeper om te nemen. In FIFA 20 is van der Sar ook weer een keeper die er staat. Van der Sar kan je ook mooi linken met een van Dijk of toekomstige Team of the Year Matthijs de Ligt. 

2. Gianluca Zambrotta - 11 tokens

De linksback variant van Gianluca Zambrotta werd het eerste half jaar door 99% van de esporters gebruikt op grote toernooien. Waaronder in de eDivisie. Dat heeft natuurlijk een reden. Zambrotta is een erg solide back met vijf sterren Weakfoot wat hem erg uniek maakt. De base versie van Zambrotta is een rechtsback die tevens duurder is op de markt. In vergelijking met zijn linksback versie is hij veel sneller. In aanvallend opzicht kan hij daardoor ook veel meer bijdragen. Met 88 crossing en degelijke dribbling stats. Zambrotta heeft echter geen hele bijzonder Defending statistieken. Dit compenseert hij met zijn snelheid. Voor elf tokens heb je een solide rechtsback die voorlopig nog wel even meekan in de meta van de game.

3. Sol Campbell - 14 tokens

Sol Campbell is niet zo snel een verdediger die op mensen hun radar komt te staan als ze op zoek zijn naar een nieuwe verdediger. Er wordt altijd gezegd dat hij ondanks zijn snelheid erg traag aanvoelt. Dit komt door zijn lage Agility en Balance. Campbell lijkt echter steeds meer gebruikt te worden. Met zijn Prime versie in Icon Swaps 2 gaat dit natuurlijk alleen maar toenemen. Campbell is een verdediger waar je als aanvaller liever niet tegenover staat. Met zijn stevige bouw staat Campbell als een grote beer in de verdediging. Met erg sterke Defending statistieken kan je zeker op hem bouwen. Naast zijn lage Agility en Balance zijn de Passing stats ook erg matig. Gebruik hem dus vooral als pure verdediger en zo min mogelijk in de opbouw.

4. Alessandro Del Piero - 20 tokens

Alessandro Del Piero is misschien wel onze favoriete keuze in Icon Swaps 2. Del Piero heeft alle statistieken die nodig zijn om een erg goede aanvallender middenvelder te zijn achter de spits(en). Redelijk snel, erg goede Shooting, prima Passing en erg sterke Dribbling statistieken. Met zijn vijf sterren Weakfoot maakt Del Piero ook nog eens erg onvoorspelbaar in de aanval. Wat ons betreft heeft deze kaart weinig minpunten. Indien zijn Balance en Long Passing ietsje hoger waren dan was de Middle versie van Del Piero helemaal een topkaart geweest. 

5. Micheal Essien - 23 tokens

Voor drieëntwintig tokens heb je de keuze tussen Base Patrick Vieira en Prime Michael Essien, waar laatstgenoemde onze voorkeur heeft. Essien had niet voor niets in zijn loopbaan de bijnaam 'The Bison'. Hij heeft in dat opzicht vrij veel weg van N'Golo Kanté. Essien heeft erg sterke Defending statistieken en is wat dat betreft een erg goede stofzuiger op het middenveld. Met 85 Pace en 94 Stamina kan hij de hele wedstrijd als een bizon tekeer gaan. Essien is op de markt op het moment van schrijven 2,5 miljoen coins waard. Dat heeft natuurlijk een reden. Met Essien heb je een sterke defensieve middenvelder waar je de rest van de FIFA 20 cyclus erg veel plezier aan kan beleven.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste FIFA nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: