Artikel

Alles over League of Legends esports

4 februari 2020, 14:18

League of Legends is al jaren een van de populairste en meest bekeken esports wereldwijd. Elk jaar nemen er honderden professionele teams deel aan verschillende competities en toernooien, waar ze strijden om de titel en een prijzenpot. Je kunt de meeste wedstrijden live bijwonen of gratis volgen via het internet. Hieronder vind je alles wat je moet weten over League of Legends als esport.

League of Legends competities

Er bestaan tientallen League of Legends-competities. Sommigen worden door studenten gespeeld, anderen door amateurs of (semi-)professionele spelers. Er zijn lokale, regionale, landelijke en internationale competities. We zetten hieronder de belangrijkste competities op een rij:

League of Legends toernooien

Buiten de reguliere competities om worden er gedurende het jaar ook losstaande, internationale toernooien georganiseerd. Teams plaatsen zich hiervoor door goede resultaten te behalen in hun regionale competities. De belangrijkste internationale toernooien zijn:

  • Worlds: het grootste en belangrijkste toernooi van het jaar. De beste teams van alle regio's komen in oktober samen om onderling te bepalen wie er het beste team van het jaar is. Worlds wordt ieder jaar door miljoenen mensen bekeken en wordt elk jaar in een andere regio georganiseerd.

  • Mid-Season Invitational (MSI): een belangrijk toernooi halverwege het jaar. De Spring Split winnaar van de grote regio's (EU, NA, KO, Ch) komen samen om onderling te bepalen wie er op dat moment het beste team ter wereld is. Het MSI wordt vaak ookwel het 'kleine Worlds' genoemd omdat er zoveel topploegen aan meedoen.

  • Rift Rivals: een toernooi waarbij de beste teams van twee nabijgelegen regio's tegen elkaar spelen. Europa (LEC) en Noord-Amerika (LCS) spelen tegen elkaar en China (LPL), Korea (LCK),Vietnam (VN), en Zuid-Oost Azië (LMS) spelen tegen elkaar. Alle teams van één regio spelen in de groepsfase tegen elk ander team van een andere regio. Erna gaan de beste teams door naar de play-offs. De scores van de teams worden als één bij elkaar opgeteld en daarom is er niet een winnend team maar een winnende regio.

  • All-Star: een toernooi aan het eind van het competitieve jaar. Spelers uit verschillende regio's nemen deel aan showmatches en 1 tegen 1 toernooien. De spelers worden door de fans verkozen om deel te nemen of door Riot Games uitgenodigd om mee te spelen. Het toernooi heeft vooral een sociale aard en is een moment waarop spelers, casters en de community samenkomen om League of legends te spelen.

Waar kijk je League of Legends esports?

Je kunt vrijwel alle League of Legends-wedstrijden online volgen. De grote competities en toernooien worden live op Twitch en YouTube uitgezonden en zijn gratis te bekijken.

YouTube:

Twitch:

Spelers

League of Legends heeft volgens Riot Games ruim honderd miljoen spelers en en vele duizenden daarvan spelen de game op professioneel niveau. Enkelen daarvan stijgen door hun spel en gewonnen prijzen boven de anderen uit. Denk bijvoorbeeld aan bekende internationale spelers als:

Er is ook Nederlands talent actief in het buitenland:

Blijf altijd op de hoogte van het laatste League of Legends nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: