Artikel

Dit is Apex Legends Saviors

Dit is Apex Legends Saviors

Onlangs verscheen Saviors, de nieuwste update voor Apex Legends. Ontwikkelaar Respawn Entertainment heeft flink wat veranderingen toegevoegd aan ondere maps en het ranked systeem om de game weer vers te houde, zodat ook de doorgewinterde Apex Legends veteraan met een nieuw gevoel naar de game kijkt.
Nieuwe hero Newcastle

De grootste toevoeging aan Apex Legends is ongetwijfeld de nieuwste legend: Newcastle. Dit personage is de broer van Bangalore en staat bekend om zijn verdedigende kwaliteiten. Zo kan hij bijvoorbeeld neergehaalde teamgenoten beter genezen en een hoop schilden plaatsen. Wil je meer over Newcastle te weten komen, dan kan je het beste even dit artikel lezen.

Innovaties op de map

Om het spel ook voor andere Legends vers te houden, heeft Respawn daarnaast enkele aanpassingen aan de map Storm Point gedaan. Een aantal van deze veranderingen waren al aangekondigd, maar er zijn ook enkele verrassingen. Dat gezegd hebbende is de mapupdate wel een stuk kleiner dan we gewend van Apex Legends, bij deze de grootste nieuwigheden.

Gigantisch zeemonster

Als je bovenstaande trailer hebt gezien dan weet je dat Newcastle en Bangalore in de Apex Legends-lore een zeemonster hebben neergehaald. Het laatste van het zeemonster hebben we echter nog niet gezien, want nadat het beest is gedood, is het veranderd in de locatie Downed Beast het nieuwste punt in Storm Point.

In Downed Beast kan je ongelooflijk goede loot vinden. Dat doe je door het beest binnen te gaan in zijn mond of door een van de andere vier uhh… openingen. Als je een knuffel wil geven aan het Downed Beast, dan moet je in het westen van Checkpoint of het noorden van The Mill zijn. Gezien de grootte van dit beest kan je het niet missen. Let op, door de hete loot ben je ongetwijfeld niet alleen wanneer je er naar toe gaat.

Apex Zeemonster

IMC Armories

IMC Armories is content die nieuw is voor Apex Legends. Het is een mapextensie waarin je een nieuw soort PvE-gameplay, dus tegen computergestuurde vijanden, kan spelen. Je moet namelijk met je team een soort bunker betreden en eenmaal binnen moet je door golven robots heen knallen.

Waarom je dat zou doen? Vanwege de goede loot natuurlijk. De beloning die je verdient is afhankelijk van je eigen loadoat, net als de ultimate van Lifeline bijvoorbeeld. Als je dus een blauw vest hebt, dan is de kans vrij groot dat je een paars vest als beloning krijgt. In totaal zijn er vier IMC Armories verspreid over Storm Point, dus je kan ook nog eens kiezen waar je heen gaat.

Ranked Reloaded

Het ranked systeem van Apex Legends was allesbehalve perfect. Dat besefte Respawn zelf ook en daarom hebben zij dit seizoen Ranked Reloaded gelanceerd. Een flinke renovatie van het vorige systeem. Met de nieuwigheden moeten spelers gerichter in de juiste rang terechtkomen.

De eerste niewigheid in dit systeem is de Rookie-rang, een tier die je bereikt voordat je in brons geplaatst wordt. Voorheen was brons de laagste rang, maar met de introductie van Rookie, krijgt brons nu dus waarde. De rang van Rookie is voornamelijk benieuwd voor nieuwe spelers, zoals de naam al doet vermoeden.
Daarnaast is ook stijgen in rang flink aangepast. Wanneer je een nieuwe tier binnen een rang bereikt, start je met 100 bonus Rank Points. Val je naar 0 punten en verlies je daarna nog drie keer dan ga je een rang terug. Om die 100 gratis punten tevens te rechtvaardigen heeft Respawn de eisen om hogere rangen te bereiken ook verhoogd. Flink wat updates voor een hopelijk beter en vooral eerlijker rangsysteem.

Overige

Natuurlijk zijn er ook nog kleinere updates die besproken moeten worden. Als je downed spelers neerhaalt die door een ander team zijn neergeschoten, krijg je niet langer de kill. De map rotatie is aangepast. Er wordt nog altijd geroteerd tussen drie maps, maar deze rotatie verandert nu om het anderhalf uur in plaats van twee uur. Net als de map rotatie zijn ook de rotatie van wapens in supply drops aangepast. Dit seizoen kan je onder andere vooruitkijken naar een versterkte G7 Scout en Volt SMG uit supply drops.

Natuurlijk zijn er ook diverse wapens sterker of juist zwakker geworden, de aanpassingen zijn dusdanig klein dat we het hier niet over gaan hebben. Wat wel belangrijk is, is een aanpassing bij helmen, deze gaan namelijk flink wat meer damage tegenhouden in het nieuwe seizoen. Als je dus tegen vijanden strijdt, zorg dan dat je een extra headshots raakt. Het laatste puntje wat benoemd moet worden is het feit dat de healing starter kit nu definitief is; alle spelers beginnen een match met twee syringes en twee shield cells. Dat maakt het makkelijker om niet meteen naar de volgende ronde geschoten te worden.

Voor de rest zijn er een aantal veranderingen in bepaalde helden. Zo is Rampart een stukje sterker geworden omdat bepaalde bugs zijn opgelost, terwijl Valkyrie kleine aanpassingen heeft gekregen op haar ultimate. Heel spannend is het allemaal niet in dit departement.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend