Artikel

Alles over Rocket League Season 7

Alles over Rocket League Season 7

Deze week is het zevende seizoen van Rocket League van start gegaan. Dat betekent onder andere een nieuwe Rocket Pass, nieuwe toernooiprijzen, een nieuwe arena en een gratis Pride Month pakket wat je kan claimen . Daarnaast zijn er ook flink wat vernieuwingen aan het trainingssysteem toegevoegd.

Het zevende seizoen van Rocket League staat helemaal in het teken van Glitter en Glamour. De opvolger van het animatie-thema is dus een perfecte manier om in juli de zevende verjaardag van het autovoetbalspel in stijl te vieren. Vanwege het thema kan je bijvoorbeeld diverse items verdienen om te zorgen dat jouw auto het stijlvolst van allemaal is. We hebben al een artikel klaarstaan waarin je alles over de Rocket Pass kan lezen.

Utopia Coliseum Gilded

Laten we beginnen met de nieuwe arena, dat is namelijk een aanpassing op de favoriete map van menig Rocket League-speler, namelijk Utopia Coliseum. Deze mooie map is gebaseerd op de oude Romeinse cultuur. De nieuwe Gilded variant houdt deze invloeden voor een groot deel, maar zorgt ervoor dat alles net iets meer stijl heeft.

Utopia Coliseum Gilded heeft een flink aantal Hollywoodesque aanpassingen gekregen. Denk aan rode lopers, prachtige marmeren vloeren, gouden beelden, abstracte kunst en mooie fonteinen. Er is dus flink gerenoveerd door ontwikkelaar Psyonix. Overigens hoef je niet bang te zijn voor veranderingen, qua gameplay is er namelijk niets veranderd aan Utopia Coliseum.

Rocket League Utopia Coliseum Gilded

Veranderingen aan trainingsmode

Het zat er al langere tijd aan te komen, maar Psyonix heeft meerdere veranderingen gebracht aan de trainingsmode van Rocket League. Het gaat hier vooral om zogenaamde ‘quality of life’ aanpassingen waarmee spelers meer opties hebben in de verschillende modes. De meeste van deze upgrades zijn meerdere malen door fans gevraagd op fora zoals Reddit.

De grootste verandering is de manier hoe je een trainingspack kan spelen. Voorheen moest je schoten in een bepaalde volgorde doen en als je klaar was kreeg je een score. Dat is nu aangepast, je kan zelf beslissen in welke volgorde je schoten doet. Daarnaast wordt je voortgang opgeslagen, dus als je geen zin meer hebt, kan je de progressie later gewoon weer oppakken. Wil je helemaal opnieuw beginnen dan is dat natuurlijk geen probleem, alles (inclusief je resultaten uit het verleden) kan namelijk gereset worden.

Deze vernieuwingen aan de trainingspack zijn van toepassing op alle bestaande trainingspacks. Dat geldt dus ook voor custom packs die door gebruikers zelf zijn gemaakt. De veranderingen zijn meer dan welkom, want de community van Rocket League vraagt al jaren om deze upgrades die dus eindelijk zijn doorgevoerd.

Items

Zoals aangegeven is er een compleet nieuwe Rocket Pass beschikbaar met zo’n zeventig nieuwe items en variaties op die items. Daarbij is voor het eerst ook een gouden variatie mogelijk. Na level 70 krijg je elk level een vorige reward van de Rocket Pass maar dan Painted en Verified. Dit betekent dat het item een andere kleur heeft én een speciale titel. Goud was voor dit seizoen als kleur nog niet beschikbaar en is volgens Psyonix ook extra zeldzaam.

Nu we het toch over Painted Items hebben, het is vanaf dit seizoen ook mogelijk je voorwerpen te sorteren op kleur. Voorheen kon je wel kiezen om Painted Items te laten zien, maar kon je niet sorteren per kleur. Daar is nu dus een apart filter voor wat het makkelijker maakt als je bijvoorbeeld een auto wil met een specifieke kleur.

Toernooien en Pride Month

Net als voorgaande seizoen zijn er weer nieuwe beloningen voor het spelen van Rocket League Tournaments. Tournaments worden een aantal keer per dag gehouden. Om drie uur 's middags is er bijvoorbeeld een Hoops toernooi, terwijl om negen uur ’s avonds een 2 tegen 2-toernooi wordt gehouden. Als je meedoet aan deze toernooien krijg je punten op basis van hoe goed je presteert.

Deze punten kan je vervolgens inwisselen voor ‘Cups’, lootboxen waarin je nieuwe items krijgt. Des te hoger niveau toernooi je speelt, des te meer punten je krijgt. Voor een Diamond toernooi krijg je dus veel meer punten dan voor een Silver toernooi. De rewards voor tournaments zijn verschillend. De ene krijg je een Decal, de andere keer een Goal Explosion.

Naast de toernooien is er op dit moment ook een gratis pakket te claimen vanwege Pride Month, de maand die in het teken staat van LHBTIQ. Het pakket heet Shine Through en bevat een nieuwe Decal, een speciale Tiara Topper en vier nieuwe Player Anthems, waaronder eentje van Trixie Mattel die bekend is geworden bij Ru Paul’s Drag Race.

Rocket League Pride Month 2022

Naast alles wat hierboven is genoemd zijn er nog enkele kleine updates. Een belangrijke hiervan is dat er opnieuw is gekeken naar griefers die het spel verpesten. Er kan nu beter opgetreden worden tegen spelers die expres eigen goals maken, waardoor het makkelijker en duidelijker moet zijn wanneer spelers verbannen worden wegens ‘Unsportmanshiplike Conduct’. Tot slot zijn er zoals altijd een aantal bugs gefixed.

Het zevende seizoen van Rocket League is op woensdag 15 juni begonnen en duurt tot en met midden september. Je hebt tot die tijd om je Rocket Pass zo hoog mogelijk te krijgen, zo veel mogelijk toernooien te winnen en natuurlijk je Ranked Rewards te verzamelen.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend