Artikel

Dit zit in de Rocket League Season 7 Rocket Pass

Header voor Rocket League Season 7

Het nieuwe seizoen van Rocket League is afgelopen woensdag begonnen. Dit keer staat het thema Glitter en Glamour centraal. Een nieuw seizoen betekent natuurlijk ook een nieuwe Rocket Pass, de Season Pass van Rocket League. Dit keer zijn er een aantal hele vette beloningen beschikbaar die voor het eerst ook in een nieuwe kleur te verdienen zijn. Welke kleur dat is lees je hieronder.

Rocket Pass

Rocket League is een tijdje geleden free to play gegaan, dat betekent dat Psyonix hun inkomsten ergens anders vandaan moet halen. Er is natuurlijk de item shop waar je voor (veel) credits verschillende dingen kan kopen om je auto te pimpen, maar het grootste verdienmodel zit hem in het Rocket Pass. Deze Rocket League Season Pass is gratis voor iedereen en je krijgt om de twee tiers, levels in de Rocket Pass, een beloning of Drop (een soort lootbox die je gratis kan openen).

Daarnaast is er ook een Premium Rocket Pass, deze kost 1000 credits (ongeveer €8,-) en hiermee krijg je toegang tot zo’n tachtig unieke items, die tot en met tier 70 vrijgespeeld worden. Vanaf tier 71 speel je in de volgende tiers unieke kleurvariaties op die vorige items vrij. Als je tot tier 110 komt in de Rocket Pass dan haal je al je credits weer eruit, want om de elf levels krijg je 100 credits als beloning. Het is overigens ook mogelijk de Premium Rocket Pass in een bundel van 2000 credits te kopen, daarmee krijg je naast Premium ook direct een aantal levels gratis.

De beloningen in de Rocket Pass bestaan weer uit alle aspecten voor het cosmetisch aanpassen van je auto. Dat kunnen Wheels, Decals, Paint Finishes of Antennas zijn. Maar ook Goal Explosions, Rocket Boosts, Trails, Banners, Titles of Anthems. Daarnaast is het ook mogelijk dat je beloont wordt met een xp boost die voor het gehele Rocket Pass geldt, zodat je sneller levels verdient.

Je gaat levels omhoog in de Rocket Pass door experience (xp) te verdienen. De makkelijkste manier om dit te doen is door de Weekly en Season Challenges te volbrengen. Weekly Challenges zijn makkelijke doelen, waarmee je xp verdient. Wekelijks zijn er zes challenges, waarvan drie enkel beschikbaar zijn voor spelers met een Premium Rocket Pass.

Season Challenges volgen hetzelfde principe, maar zijn een stuk moeilijker. In plaats van twee wedstrijden winnen, moet je er bijvoorbeeld vijftig winnen. Hiervoor krijg je wel heel het seizoen de tijd voor, dus het is zeker mogelijk deze missies te volbrengen. Elke drie weken worden twaalf nieuwe challenges beschikbaar, waarvan de helft enkel ontgrendeld worden voor spelers met de Premium Rocket Pass.

Rocket League Maestro

Phoenix Fire

Season 7 van Rocket League is onlangs officeel begonnen, we weten dus ook wat er voor swag je kan vrijspelen in de Rocket Pass. Dit keer is er gekozen voor Glitter en Glamour als thema, mogelijk vanwege de zevende verjaardag van Rocket League volgende maand. Je kan dit seizoen dus rekenen op items die te maken hebben met de rode loper. Een flink verschil met seizoen 6 dat 'Animated' als thema had.

Net als de vorige Rocket Passes krijg je in de eerste tier een auto als beloning, vorig seizoen was dat de aardappelvormige auto Nomad en dit seizoen is het de sjieke Maestro. De Maestro is kenmerkend door de lange neus met ijzeren ornament, zoals bijvoorbeeld Ferrari dat ook heeft in het echt. Deze auto gebruikt de hitbox van de Dominus en zal dus voor veel spelers als bekend aanvoelen. Een deel van de Rocket Pass bestaat overigens uit decals die exclusief voor de Maestro beschikbaar worden.

Net als de afgelopen Season Passes zijn de leukste items te vinden in de hogere tiers. De eerste goalexplosie, Shield Breaker genaamd, is op tier 35 beschikbaar. Verderop vind je speciale Phoenix Fire items, drie goudkleurige voorwerpen voor je auto. Op level 53 is dat de Phoenix Fire trail, op level 63 de Phoenix Fire Rocket Boost en op level 70 de hoofdattractie met de Phoenix Fire Goal Explosion.

Rocket League Phoenix Fire Goal Explosion

Gold Rewards

Nieuw dit seizoen zijn zogenaamde ‘Gold Painted Items’. Zoals eerder aangegeven in het artikel kan je na level 70 certified painted items vrijspelen, dit zijn voorwerpen met een speciaal kleurtje en speciale titel. Vanwege het Glitter and Glamour-thema is Gold als extra kleur toegevoegd. Gouden Items zijn zeldzaam, tussen level 70 en 100 kan je bijvoorbeeld enkel de Phoenix Fire Trail en de Flow Form Wheels in gouden variatie vrijspelen.

Net als afgelopen Rocket Passes zijn items vanaf level 70 pas tradeable. Dat betekent dat de voorwerpen in basisvorm niet ruilbaar zijn, maar de speciaal gekleurde items dus wel, dit geldt ook voor de gouden varianten. Deze items hebben vaak een hele lage ruilwaarde, omdat iedereen ze vrij kan spelen. Dus tenzij je een extreem hoog level in de Rocket Pass behaald, is het niet echt de moeite waard je voorwerpen te ruilen.

De Rocket League Season 7 Rocket Pass geldt tot ongeveer midden september. De laatste Season Challenges worden op 17 augustus beschikbaar en ongeveer drie à vier weken daarna eindigt het seizoen. Je hebt dus nog zo’n drie maanden om zo veel mogelijk beloningen en natuurlijk de Ranked Rewards vrij te spelen.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend