Artikel

Zo haal jij de hoogste rank in Black Ops Cold War

19 maart 2021, 15:00

Het verdienen van een hogere rank in Black Ops Cold War heeft veel voordelen. Je krijgt bijvoorbeeld dan de mogelijkheid om met nieuwe wapens en perks te spelen. Het is van belang om zo snel mogelijk experience points (XP) te verdienen om zo alles te ontgrendelen, zoals prestiges en perks in het spel. Ook is een hogere rank vaak mooier en kun je daarmee laten zien hoe ver jij al binnen het spel bent. Of je nou alle wapens wilt spelen of simpelweg je vrienden en tegenstanders wilt intimideren met je rank, lees hier dan verder voor de beste strategieën om een hoge rank te verkrijgen.

Let goed op je challenges

Door het halen van challenges verdien je bijna gratis XP. Je hoeft hier vaak maar weinig voor te doen. Het is dus slim om regelmatig te kijken naar je bijna behaalde challenges zodat je weet voor welk wapen je die laatste paar headshots nog nodig hebt.

Je kunt ook allerlei challenges voltooien per wapen. Dit gebeurt het vaakst in de vorm van het behalen van camo’s. Probeer aandacht te geven aan wat je nog moet doen voor de camo’s die je nog niet hebt. Soms moet je daarvoor namelijk een specifieke loadout maken. Ook verdien je veel XP door simpelweg een hogere rank met een wapen te bereiken.

Speel de juiste game modes

Niet alle game modes zijn even efficiënt om te spelen wanneer je zo snel mogelijk een hogere rank probeert te behalen. Je verdient meer XP in een game mode met een objective zoals Domination of Hardpoint dan bijvoorbeeld Team Deathmatch. Dit komt doordat je objectives zelf kan veroveren maar je kunt ook rondom die objective tegenstanders killen om nog meer XP binnen te slepen. Game modes als Search and Destroy zijn ook minder efficiënt omdat je niet de hele tijd aan het spelen bent. Je moet vaak wachten tot een team de ronde heeft gewonnen voordat je weer respawnt.

Hardcore mode is ook een goede optie om sneller je rank omhoog te helpen. Dit komt namelijk doordat je hier veel vaker de ‘one shot one kill’ medal krijgt omdat je iedereen binnen één kogel killt. Elke keer wanneer je iemand killt krijg je een extra medal en dat scheelt op de lange termijn veel XP.

Gebruik deze tips voor nog meer progressie

Probeer nooit een spel te verlaten. Je ontvangt namelijk extra XP op het einde van ieder potje en deze wil je niet mislopen. Een andere slimme strategie binnen het spel zelf is om een launcher in je loadout te stoppen als secondary. Je kunt dan elke keer een vliegtuig neerhalen als de tegenstanders een UAV of een Counter-UAV hebben.

Je verdient sneller een hogere rank vrij als je met meer variatie speelt. Dit betekent dat je beter met verschillende wapens en perks kunt spelen dan alleen maar dezelfde loadout gebruiken. Hierdoor unlock je meer challenges en verdien je meer XP. Het is wel belangrijk dat je niet met wapens gaat spelen waar je veel slechter mee speelt. Anders verdien je namelijk minder XP omdat je minder succesvolle acties voltooid in een spel. De beste Black Ops Cold War loadout gebruiken is dus ook een slimme strategie.

Speel regelmatig zombies

Je rank wordt gedeeld tussen de Black Ops Cold War zombie-mode en multiplayer mode. Het is dus ook slim om af en toe wat zombies neer te knallen. In de zombies mode zijn namelijk ook weer allerlei challenges die je niet in multiplayer kan behalen. Een ander voordeel van deze mode is dat je minder aan het wachten bent tussen potjes door. Je speelt meer en verdient dus ook meer XP.

Cold War Zombies 3

Het is niet efficiënt om hoge rondes te behalen in zombies. Zombies krijg je namelijk moeilijker dood in de hogere rondes en dus verdien je minder XP. Ook is het vertrekken met de helikopter slim om regelmatig te doen. Je verdient namelijk meer XP met een succesvolle exfil.