Artikel

Achter de schermen van Esports Club: Frontend Developer Chanel

14 januari 2021, 13:05

Chanel Mepschen is 24 jaar oud en als Frontend Developer werkzaam bij Triple. Esports Club is een van de projecten waar ze veel tijd in heeft gestoken, dus hoog tijd om eens kennis te maken met dit creatieve brein achter de schermen.

Chanel haar interesse in de digitale wereld begon al op het Atheneum toen ze Informatica kreeg. "Dat sprak me wel aan en ik vond het heel leuk om te doen, maar tegelijkertijd was ik ook geïnteresseerd in design. Toen stuitte ik op de opleiding Communicatie & Multimedia aan de Hogeschool van Amsterdam en ontdekte ik dat creativiteit en techniek gecombineerd konden worden."

Haar keuze voor Communicatie & Multimedia Design in plaats van Informatica is daarmee ook te verklaren. "Bij Informatica miste ik het stukje design, terwijl mijn gekozen opleiding alles een beetje combineerde. Ze doen alles met interactieve media zoals websites, apps en augmented reality."

Direct aan het werk

"Tijdens de opleiding schommelde ik een beetje of ik webdesign of development wilde gaan doen. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt om Frontend Development te gaan doen," vertelt Chanel. "Toen moest ik na mijn scriptie direct op zoek naar een baan, want ik woonde op mezelf en had geen tijd (en geld) om bijvoorbeeld eerst even te gaan reizen."

Als het had gekund, had Chanel dat misschien wel gedaan. "Ik haal wel geluk uit reizen en als ik ergens anders dan in Nederland ben vind ik het heerlijk om daar te zijn. Ik ben gek op eten en proef dus ook graag voedsel uit allerlei culturen." Of Chanel een typische backpacker is? "Nee, absoluut niet. Als ik ga, dan ga ik het liefste met twee koffers vol met kleding naar een of ander hotel."

Een vriendin van Chanel werkte toentertijd bij Triple en werd enthousiast van haar verhalen. "Van wat ik hoorde paste Triple goed bij mij. Er heerste een informele sfeer, ze houden van gamen en zijn erg creatief. Er waren op dat moment geen vacatures, maar ik besloot een open sollicitatie te sturen. Toen mocht ik op gesprek komen en een week later zat ik al achter mijn bureau te werken."

Offline gamen

Gamen sprak Chanel dus aan. "Zeker, ik ben zelf ook een gamer, maar het liefst niet online. Daar word ik veel te agressief van, dus ik speel dan liever Red Dead Redemption 2 of GTA 5. Het enige dat ik af en toe online speel is Rocket League."

"Ik werk 40 uur in de week en sport dan ook nog 5 dagen," vervolgt Chanel. "Als je dan online gaat gamen verlies je de hele tijd van 14-jarige kinderen die tien uur per dag kunnen oefenen. Daar heb ik geen tijd en geen zin voor, dus dan speel ik maar lekker offline, haha!"

Toen Chanel bij Triple begon, werkte ze eerst aan een andere website, maar daarna begon ze aan Esports Club. Maar wat deed ze dan precies? "Ik heb gewerkt aan de lay-out, de knopjes waar je op klikt, de kleuren en nog veel meer. De mensen van de database zorgen er dan voor dat de juiste informatie wordt doorgestuurd en ik zorg dat het er goed uitziet."

"Wat ik daar zo leuk aan vindt? Het streven naar perfectie," vertelt Chanel. "Ik kan me helemaal verliezen in het schrijven van code, dan vliegen de uren om. Ik heb echt van mijn hobby mijn werk kunnen maken."

Op de hoogte blijven

In de wereld van development veranderen dingen soms erg snel. Dan moet je wel op de hoogte kunnen blijven van alle ontwikkelingen. "Dat doe ik voornamelijk via nieuwsbrieven," legt Chanel uit. "En als je er echt niet uitkomt kun je verrassend vaak ook het antwoord online vinden door even te Googelen. Dan kom je vaak nieuwe dingen tegen en leer je ook weer bij."

Momenteel werkt Chanel dus aan Esports Club, maar dat is niet het enige. "Ik werk bijvoorbeeld ook voor de website van Heineken, dat is weer heel iets anders. Dat houdt het werk ook zo leuk, want geen enkel project is hetzelfde. Daarom ben ik zo blij dat ik bij Triple werk, want bij een specifiek bedrijf, bijvoorbeeld Bol.com, zou je alleen maar aan hun eigen website werken. Nu blijft dat afwisselend."

Zoals iedereen merkt Chanel natuurlijk ook de invloed van de coronamaatregelen, vooral in haar vrije tijd. "Ik ben meer gaan sporten, meer gaan gamen en meer Netflix gaan kijken, haha! Maar ik heb ook laatst mijn baanpermissie gehaald om te mogen golfen. Mijn vriend en de familie van zijn vaders kant doen dat allemaal, dus mijn schoonmoeder en ik besloten het ook te halen. Gelukkig kan dat heel goed op anderhalve meter."

Esports Club is een product van Triple, een multimediabedrijf in Alkmaar. Chanel werkt sinds eind 2018 bij Triple en is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de website van Esports Club.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en ontvang update over je favoriete games. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter, Facebook, Instagram, Twitch en YouTube.

Deel: