Artikel

Alles over Call of Duty: Black Ops Cold War

Alles over Call of Duty: Black Ops Cold War

De release van Call of Duty: Black Ops Cold War komt steeds dichterbij. Voordat we massaal aan de slag gaan met deze nieuwe Call of Duty-game, willen we je zo goed mogelijk informeren. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over onder andere de Multiplayer, Campaign, Warzone, Zombies en meer toffe features.

Call of Duty Cold War release date

De Call of Duty: Black Ops Cold War release vindt op 13 november plaats. De game wordt uitgebracht op de PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S en PC. Call of Duty: Black Ops Cold War wordt uitgegeven door Activision en ontwikkeld door Treyarch en Raven Software.

Call of Duty Cold War Multiplayer

Al jaren staat Call of Duty bekend om zijn populaire Multiplayer. De Call of Duty Cold War Multiplayer belooft ook dit jaar weer een succes te worden. Verschillende klein- en grootschalige gamemodes zijn onderdeel van de Multiplayer. Denk hierbij aan oude, vertrouwde gamemodes, zoals Domination, Team Deathmatch en Search & Destroy. Ook zijn er nieuwe gamemodes te spelen, zoals Fireteam: Dirty Bomb, Combined Arms en VIP Escort.

Het nieuwe Black Ops Cold War scorestreak systeem kent een aantal verfrissende elementen, zoals chain score en scorestreak cooldown. Verder is de Black Ops Cold War gunsmith is vernieuwd, deze bouwt voort op het succes van gunsmith in Modern Warfare.

Call of Duty Cold War Warzone

Het succes van Modern Warfare's Warzone wordt komend jaar vanzelfsprekend doorgezet. Cold War Warzone zal komend jaar wederom gratis te spelen zijn. Vermoedelijk gaat er een groot aantal zaken veranderen: nieuwe wapens, voertuigen en waarschijnlijk een nieuwe Warzone map. Verder is de Warzone battle pass volledig geïntegreerd met de Multiplayer en Zombies.

De Battle Royale-game van Call of Duty zal met de komst van Black Ops Cold War wederom met cross-play te spelen zijn. Daarnaast heeft de game ook de mogelijkheid tot cross-generation, waarover we later meer vertellen.

Het gebruiken van de juiste wapens en loadouts binnen Warzone is van essentieel belang. Ben je benieuwd welke wapens en loadouts dit zijn? In ons artikel Beste Wapens Warzone en Beste Warzone loadout gaan we hier uitgebreid op in. Vergeet niet om deze artikelen zo nu en dan eens te bezoeken, want we werken ze geregeld bij.

Call of Duty Cold War Zombies

Voor veel fans betekent een nieuwe Black Ops-game maar één ding: Zombies. Met Call of Duty Cold War Zombies willen Activision, Treyarch en Raven Software de spelers een compleet nieuwe Zombies-ervaring bieden. Dit trachten ze te doen met het verhaal 'Die Maschine', wat zich afspeelt in de jaren 80.

In Cold War Zombies ben je onderdeel van een door het CIA gesteund team genaamd Requiem. Als onderdeel van dit team schakel je dit jaar wederom verschillendes waves van zombies uit. Activision belooft dat de Zombies-gamemode dit jaar veel verschillende bruikbare wapens heeft (weapon rarity) en nieuwe toffe features kent. Zo kun je dit jaar gebruik maken van onder andere field upgrades en nieuwe equipment.

Call of Duty Cold War Battle Pass

Met de Call of Duty Cold War battle pass speel je de game en verdien je verschillende beloningen. Het battle pass-syteem uit Modern Warfare wordt daarmee voortgezet. De battle pass voorziet de Call of Duty-spelers ieder seizoen van nieuwe content. Denk hierbij aan nieuwe wapens, blueprints, dubbel xp, calling cards en andere content.

De Multiplayer, Zombies-gamemode en Warzone, allemaal hebben ze dezelfde battle pass. Activision, Treyarch en Raven Software hebben geïntegreerde battle pass gecreëerd. Wapens, attachments en blueprints die je in de één van deze onderdelen vrijspeelt, kun je gebruiken binnen de andere onderdelen.

Cross-play en cross-generation

Call of Duty: Black Ops Cold War wordt op een bijzonder moment uitgebracht. De nieuwe Call of Duty-game komt in dezelfde maand uit als de PlayStation 5 en Xbox Series X. De uitgever en ontwikkelaars van Call of Duty spelen hier slim op in. Vorig jaar konden de fans voor het eerst genieten van cross-play binnen Call of Duty. Dit jaar kunnen de spelers ook cross-generation spelen. Dit betekent in de praktijk dat iemand met een PlayStation 4 (huidige generatie) samen kan spelen met een Xbox Series X-speler (nieuwe generatie).

In ons artikel cross-play in Call of Duty Black Ops Cold War gaan we dieper in op cross-play en cross-generation. Je leest er wat je moet doen om van cross-play en cross-generation gebruik te maken.

Call of Duty Cold War Campaign

Even helemaal geen zin om online te zijn en wil je Call of Duty: Black Ops Cold War op je gemak spelen? Dat kan! De Call of Duty Cold War Campaign neemt je mee in een verhaal dat zich in de Koude Oorlog afspeelt. Je vecht op verschillende locaties op de gehele wereld. Dit doe je als één van de beste geheim agenten van de wereld. In een team achtervolg je een mysterieuze spion uit de Sovjet-Unie.

De Campaign heeft een aantal toffe features. Zo bepalen de keuzes die je in-game maakt voor een deel het vervolg van de Campaign. Verder keren verschillende personages, zoals Frank Woods en Alex Mason terug.

Het jaar 2021 belooft voor Call of Duty-spelers een bijzonder jaar te worden. Call of Duty: Black Ops Cold War is een veelzijdige game die veel fronten interessant is. Gaan Treyarch en Raven Software het succes van Infinity Ward met Modern Warfare en Warzone evenaren of overtreffen?

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.