Artikel

Alles over Call of Duty Cold War Zombies

3 november 2020, 09:41

Call of Duty Cold War Zombies is de nieuwste Zombies game mode van Call of Duty. De game is een nieuwe ervaring en vormt het een nieuw hoofdstuk in het al bestaande universum. De Zombies game modes zijn al jaren een belangrijk onderdeel van de Call of Duty-games van Treyarch.

Activision en Treyarch kondigde 30 september Cold War Zombies op grootse wijze aan. Met een nieuw verhaal, nieuwe manieren om de gamemode te spelen, een goed geïntegreerd battle pass systeem én de mogelijkheid tot cross-play belooft Cold War Zombies dit jaar een compleet nieuwe ervaring te worden. De game mode komt samen met de Cold War release op 13 november uit. 

Het verhaal van Cold War Zombies

Ook dit jaar moet je verschillende waves van Zombies uit weten te schakelen om zo te overleven. Dit jaar doe je dat in het verhaal 'Die Maschine', welke zich afspeelt in de jaren 80. Je maakt onderdeel uit van een door het CIA gesteund team genaamd Requiem. Dit team staat onder leiding van Grigori Weaver, onderdeel van het originele Black Ops Zombies-verhaal.

Het verhaal speelt zich af in een bunker uit de tweede wereldoorlog. De leden van Requiem onderzoeken wat zich na al die jaren schuil houdt in de bunker. Grigori Weaver hoopt op oude geheimen. Maar, Requiem krijgt concurrentie van de Omega Group, een concurrentie van de Sovjet-Unie die naar dezelfde informatie op zoek is.

Cold War Zombies gameplay

In deze YouTube-video van IGN zie je 16 minuten Zombies gameplay. De gameplay laat die nieuwe map en wat nieuwe features van Zombies zien.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=-yC8TW1RPa4&feature=embtitle&abchannel=IGN

Loadouts en weapon rarity

Loadouts en weapon rarity zijn een nieuw fenomeen in Cold War Zombies. Dit jaar kunnen de spelers wapens en bijbehorende attachments die in de Multiplayer zijn vrijgespeeld, gebruiken binnen Zombies en Cold War Warzone Hetzelfde geldt vanzelfsprekend andersom.

Met weapon rarity wil Treyarch een zeldzaamheidswaarde meegeven aan alle beschikbare wapens. Hoe zeldzamer het wapen hoe sterker deze is. Weapon rarity maakt het mogelijk om met meerdere wapens in end-game situaties te komen.

Field Upgrades

Field upgrades kennen we natuurlijk vanuit Modern Warfare. Treyarch gebruikt field upgrades in zowel Multiplayer als in de Zombies-gamemode. Spelers kunnen de field upgrades opladen door Zombies uit te schakelen. Cold War Zombies heeft zowel offensieve als defensieve (denk hierbij aan sneller healen) field upgrades.

Perks

Ook dit jaar spelen perks een grote rol binnen Cold War Zombies. Vanaf de launch kunnen de spelers gebruik maken van zes perks, waaronder één nieuwe. Dit zijn de bij launch beschikbare perks:

  • Jugger-nog
  • Quick revive
  • Speed cola
  • Stamin-up
  • Deadshot daiquiri
  • Elemental pop

Nieuw binnen Cold War Zombies is het feit dat iedere perk een upgrade kan krijgen van drie tiers. Iedere tier maakt de betreffende perk weer een stukje sterker. Om de perks te upgraden, maak je gebruik van aetherium crystals. Deze kun je verdienen door verschillende mijlpalen te behalen, zoals het bereiken van ronde 10 of 25. Hoe dit precies zit, lees je in ons artikel over de Cold War Zombies Perks.

Tot slot is exfil dé nieuwe feature binnen Zombies. Middels exfil kunnen spelers een helikoper oproepen om te ontsnappen aan Zombies wanneer het te heet onder hun voeten wordt. Maar, let op: de helikopter heeft tijd nodig om op jouw bestemming aan te komen.

cold-war-zombies

Cold War Zombies heeft cross-play en cross-gen

De Call of Duty Cold War Zombies-gamemode heeft, evenals de Multiplayer van Call of Duty: Black Ops Cold War, zowel cross-play als cross-gen. Dit betekent dat spelers van bijvoorbeeld de PlayStation 4 en Xbox One met elkaar kunnen spelen.

Naast cross-play beschikt de gamemode over cross-gen. Cross-gen is de mogelijkheid om met vrienden op een andere generatie console te spelen. Zo kan iemand met een PlayStation 5 samenspelen met iemand die een Xbox One heeft. Gezien de populariteit van de Zombies-gamemodes lijkt dit een gouden zet.

Call of Duty Cold War Zombies' Battle Pass en loadouts

De battle pass, en daarmee ook de progressie van spelers, van Call of Duty: Black Ops Cold War wordt gedeeld over de gehele game. Hiermee laat Treyarch zien dat Black Ops Cold War echt één game is.

Cold War Zombies is onderdeel van Call of Duty: Black Ops Cold War. De volledige game bestaat naast de Zombies-gamemode en Cold War Warzone uit de Black Ops Cold War Multiplayer en Campaign.